DSC 200

Visa alla inlägg skrivna mars 2021

Numerologi och ditt personliga år

Skrivet av Sofia Svevar 27.03.2021

Numerologi - en plan över våra liv och ett sätt att se hur det kommande året kommer att se ut. Ett intressant verktyg som kan leda oss fram i livet och för att få en förståelse när det är rätt tid att göra saker. Denna livscykel uppstår när du föds och fortsätter nio år framåt, och sedan börjar det om igen. 

numerologi rakna ut ditt odestal 682x336(Lånad bild från tarotguiderna.se)

Var i livscykeln befinner du dig nu? Här tar vi reda på svaret!

För att börja behöver du först räkna ut till ett ensiffrigt tal genom att addera ditt födelsedatum, månad och det nuvarande året. Om jag tar mitt födelsedatum som exempel skulle det se ut så här: 

27.6.2021 = 2+7+6+2+0+2+1 = 20 = 2+0 = 2

Mitt personliga år blir då nummer 2. 

 

 Här nedan kan du sedan läsa om ditt kommande år: 

Personligt år 1: 

Du befinner dig i början av en ny, nio år lång cykel. Nu gäller det att börja så frön och börja planera för framtiden. Vad vill jag? Vad behöver jag? Saker som planeras och påbörjas här sätter grogrunden för de nio kommande åren i din livscykel. Det kan vara bra att släppa på gamla saker i denna cykel som pressar på mentalt, för att få fröet att börja växa och bli till liv. Här gäller det att börja stå på egna ben och tro på dig själv att du klarar av saker som kommer i din väg!

Personligt år 2:

Detta år går ut på att du samarbetar med andra för att utveckla det du påbörjade förra året. Även att du fortsätter att följa de planer du satte upp. Det där fröet som såddes förra året har börjat gro, men behöver tålamod och mer tid för att det skall fortsätta växa. Det kan uppkomma hinder på din väg men låt tiden ha sin gång och fundera om det kanske finns något som du kan bli bättre på eller utveckla under tiden?

Personligt år 3: 

Du börjar se fröet växa. Äntligen byts förra årets långsamma takt mot en mer ivrig och fartfylld tillväxt. Du känner en ström av skapelse och fantasi, idéer kommer flygandes som på räls och den sociala vänkretsen blir mera fartfylld. Du vill njuta av livet och vad det har att bjuda på - Men kom ihåg att stanna upp för en andningspaus också! 

Personligt år 4: 

Idéerna som flödade förra året är det dags att ta tag i. Det är nu du skall ta tag i det du tänkte på och förverkliga dina drömmar. Det är ingen dans på rosor, det kan hända att du behöver anstränga dig och arbeta hårt för att nå din dröm. Planering och strukturering fungerar bra! Eftersom du behöver jobba hårt för att nå belöning, är det extra viktigt att du också lyssnar inåt. Vill man bygga en stabil grund för framtiden behöver man vila emellanåt! Ta stöd av familjen!

Personligt år 5: 

Eftersom förra året bestod av mycket arbete är det nu det lättar. Nu kommer ett år som är fyllt med spänning och äventyr. Detta år en bra tid att bryta dig loss från situationer eller personer som håller dig tillbaka. Njut av livet medan förändringar sker i en bättre riktning!

Personligt år 6: 

Detta år innebär vanligtvis större ansvar och ett fokus på dina nära och käras behov. Det är ett år där du kan glömma dig själv lite grann och tänka mer på dem du håller kär. Du har slitit mycket det senaste året, så nu är det tid för frid, harmoni och gruppaktiviteter! 

Personligt år 7: 

Förra året bestod mycket av att ta hand om nära och kära. I år är det dags för att lyssna inåt och lita på din intuition! Analysera tankar och reflektera. Det är en bra tid att satsa mer på meditation, eller kanske lära sig att meditera om du aldrig gjort det? Den oro och hopplöshet som den senaste tiden har varit aktiv för dig, bör bytas ut mot en större tillit. Tro på dig själv och tro på att det som är meningen att ske kommer skänka dig en större betydelse!

Personligt år 8: 

Vad hade för planer i början av livscykeln? Kan du känna att de frön som du sådde har grott till vackra alster? Har du skött dessa frön så bra att du kan börja skörda dess framgång? Även om du närmar dig en viss framgång, är det viktigt att ta viktiga beslut och fortsätta jobba vidare på det. Ge inte upp och kom ihåg att hålla balansen så att du klarar av att stå på båda benen!

Personligt år 9:

De planer du satte upp i första livscykeln kan nu ge belöning. Även om du känner av belöning är detta också året när du behöver avsluta ogjorda saker som inte är fullbordade. Du kan också behöva lämna människor som inte längre behövs vara kvar i ditt liv, för att ge plats åt nya människor som ger dig mera. Detta år ger dig även belöning i kärlek och en större förståelse, men även ett resultat som kan skänka en bättre ekonomisk ställning. Detta år ger fulländning innan det är dags att börja om från den första livscykeln igen!

 

Stämde numerologin för dig? Eller fick du kanske ta dig en funderare kring vad du egentligen borde koncentrera dig mera på i år? 


När livet bestämmer sig för en helomvändning

Skrivet av Sofia Svevar 24.03.2021

Visst är det så att livet har snabba vändningar. I vår vardag möter vi och kan förvänta oss att kompisen, kollegan, den roliga gubben i kassan på citymarket och andra i vår omgivning har varit med om saker som vi inte har någon aning om. Det kan vara händelser, sjukdomar eller kanske dödsfall som påverkat dessa människor. Händelserna har påverkat personligheten och hur denna person ter sig med andra människor. En del ter sig negativa, en del positiva, andra är otroligt omtänksamma och en del bär på så tunga saker att det nästan känns som att man kan nudda känslan i luften.

Sedan en tid tillbaka har jag märkt att alla känslor och händelser som inträffat i mitt liv har gjort mig stressad och gett mig ångest. Vilket jag också kan gissa gett mig problem med njurar och nu senast sköldkörteln. Jag har nu varit sjukskriven i tre veckor och under dessa veckor har små, små lösningar sakta men säkert börja uppstå. Eller, åtminstone en början på en lösning. 

Även om jag är den typiskt gula personen, med inslag av grönt (japp, jag har läst "omgiven av idioter", hehe), så känner jag att detta personlighetsdrag har på något sätt börjat suddas ut för mig. Vanligtvis är jag den där sociala, entusiastiska optimisten som alltid ställer upp. Den senaste tiden har den där spralliga "tösen" med många järn i elden upplösts och kanske blivit mer diskret, okoncentrerad och allmänt nere. Jag känner att lusten för de saker jag gillar blir bortglömda för att jag ofta sitter kvar i mina tankar. Tankar som snurrar, snurrar och snurrar. Det tar aldrig slut.

"Jag tänker för mycket.
Jag tänker före,
jag tänker efter.
Jag tänker åt sidan,
jag tänker på allt.
Om det finns,
har jag redan tänkt på det."

 

Därför bestämde jag mig för några veckor sedan att det var det dags för mig att ta tag i mina problem. Jag bokade tid till en psykoterapeut. Jag sökte febrilt efter en bra psykolog ÖVERALLT. Antingen fick jag inte tag i personen, eller så skulle väntetiden vara över en månad. Ni som vet och varit med om detta, vet att man INTE kan vänta så länge när man behöver prata med någon. 

Till slut kom jag i kontakt med en psykoterapeut istället. Läste lite om personen, läste om vad psykoterapi innebar och kände att här har jag hittat rätt. I hopp om att detta som händer mig nu inte är en tillfällig lösning, utan att detta skall hjälpa mig med alla hinder, blockeringar och allt gammalt groll som har satt sig lika hårt som fettet på köksfläkten (haha ja, väldigt lättrelaterat eller hur?). 

Jag vill så gärna att någon av er andra tar åt er, som läser detta, som kanske också känner som jag: att man inte behöver vara rädd för att visa sig känslig, mänsklig och att vi alla bär på en historia. Att vi inte ska skämmas över att känna rädsla för att visa andra hur vi mår. Vi är bara människor, med sköra hjärtan, väldigt många tankar och som behöver bekräftelse och kärlek. Vi lever för att få sånt. Människan behöver kärlek. ♥

Jag brukar alltid avsluta mina blogginlägg med en positiv slutkläm, eftersom det är det jag brinner för att få andra att orka framåt och se den där ljusglimten i all stress, tvång och det negativa som kan ta över ens tankar. Jag gör det för att jag har innerst inne alltid förstått hur jag själv mår. Jag mår bra av att hjälpa andra med hjälp av min optimism. Därför känner jag en sån tacksamhet att en utomstående kan se på mig, helt ovetandes och bara ge mig komplimangen: "Om du inte skulle varit så stark och positiv som du är, så skulle man lättare se på dig att du mår dåligt. Men du verkar alltid vara så glad, man blir glad av det." 

 

Så jag fortsätter att skänka glädje. För det är det som gör att jag orkar vakna varje morgon. Att få skriva av mig och få hela Österbotten (och alla er andra som läser detta) att skina ikapp med solen. Att man efter varje inlägg jag skrivit kanske kan känna hopp och glädje, om att det faktiskt finns en väg att gå på, även om den inte alltid är så synlig och rak som man önskar att den skulle vara. "Våga vara stjärnan i ditt liv!" ♥

 

DSC 0288


Hallå? Finns ni där på andra sidan?

Skrivet av Sofia Svevar 17.03.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Vi har de flesta av oss varit med om när någon nära gått bort. Antingen har vi fått telefonsamtalet hem eller så har vi suttit bredvid och sett det hända. Slutar livet där efter? Är det då vi aldrig mera kommer att få kontakt med denna älskvärda människa? Är det då vi borde gråta tills det inte finns mer tårar? Var detta sista gången denna människa fanns nära mig? Eller? Finns det mera än så? 

...Jag tar upp min telefon. 
Går igenom kontaktlistan.
Där finns ditt namn. 
Skall jag testa ringa en sista gång? 
För när jag raderar detta nummer nu... 
Då är det påriktigt. 
Då är det över. 

Radera kontakt?
Ja - Nej

Ja. 

POFF.
Du är borta. 
Påriktigt. 

 

Eller? 

 

När min mormor somnade in bredvid mig så hade jag inte hunnit utveckla min mediala sida ännu. Det var därefter som min förändring skulle ske. Jag har själv varit den som raderat kontakter på min telefon. Som har varit otroligt ledsen och känt hur hjärtat bränner. På något sätt kommer man över det. De fina minnen som lämnar kvar värmer hjärtat för evigt. Kärlek är stort. 

Jag var en av dem som skulle börja utveckla min mediala sida genom att en närstående somnade in. Varför? Jo - för min mormor visste att jag hade det mediala inom mig, som hon sedan hjälpte att ta fram.

Våra nära på andra sidan vill hjälpa oss förbi smärta, lära oss mera om livet, få oss att jobba med våra sämre och bättre sidor, få oss att gå framåt och utvecklas. De finns där, hela tiden. De ser till att vi fortsätter att gå längs vägen, och är det så att det bär av i diket, så hjälper dem oss upp igen.

Några av oss kan se anhöriga, några av oss kan höra dem och några förstår inte ett skvatt av vad jag pratar om. Eller kanske till och med tror jag är helt tappad som skriver om sånt här? Men ja - ALLA människor är mediala på något sätt. Oavsett om det tros på eller ej. Vi finns alla här på jorden för att vi behöver lära oss någonting eller för att vi finns här för att hjälpa till och göra denna värld bättre. Alla har vi ett mål i livet och det är att fortsätta lära oss och gå framåt. Göra saker som hjärtat snällt ber om. 

Efter att min farfar gick bort, var jag till ett medium för att få höra vad han hade att säga. Precis som förut satte mediet handen i handsken, allt hon sa, stämde precis. Alla minnen och överenskommelser som jag och min farfar gjort. Allt togs upp. Han var precis den där glada lilla gubben som jag minns, och han var väldigt överraskad över att vara på andra sidan och hur fantastiskt det kunde vara där.

Han förklarade andra sidan som: "Jag sitter här högt uppe och kan kika ner på er. Precis som att kika ner i en kikare. Jag kan bestämma vem av er jag vill titta på, och kan på det viset följa med er varje dag." 

Tro mig, min farfar var en riktig spelevink som alltid hade något "fuffens" på gång. Han skojade, skrattade och var bra på att skrämmas genom sina konstiga ljud och konstigheter (svårt att förklara, jag hoppas någon kan relatera). Han fortsätter med sina fånigheter ännu idag, och han är väldigt bra på att blinka med lampor och fortsätta skoja som han alltid gjort. Jag kan alltid känna och se inombords hur han ler när han skojar med oss. Hur den där lilla spelevinken kryper fram och hur han sedan går och sätter sig i fotöljen med händerna på magen med ett stolt och stort leende. 

När jag känner mig ledsen, kan jag alltid finna tröst i att jag även har närstående som alltid finns med mig här runt omkring, även om de känns långt borta. Närstående som vägleder och ser till att allt går vägen. Även om min väg har varit och är krokig, så vet jag att även med deras hjälp kan jag alltid ta mig framåt. Det finns alltid nya sätt att ta sig framåt, även i de svåraste stunder. 

DSC 0276