DSC 200

Meditation - Vad, hur och varför?

Skrivet av Sofia Svevar 27.05.2020

"Att vila utan ansträngning i det som är", enligt Buddhismen. Att stilla sinnet, hålla lugn och ett ställe där jag kan prata med bortgångna närstående, enligt mig. Låter det konstigt? Då skall jag försöka göra det enklare. 

 

Vad?

Meditationen kan stilla mitt sinne en stressig dag. Endast 5 minuter kan lätta för mig som människa. Oftast blir alltid meditationen längre och tiden går väldigt snabbt när man ligger där på mattan. Meditationen gör så att jag kan samla kraft, få mer energi, självhealing och ger lugn. Meditation hjälper även vid ångest, negativitet och stress.

Hur? 

När jag mediterar vill jag helst lägga mig ner på min yogamatta, för då tycker jag att kroppen slappnar av som bäst. Jag ligger tyst och blundar en stund, sedan går jag igenom kroppen. Kroppsdel för kroppsdel. Jag börjar vid tårna, går via anklar, underben, knä, lår osv. Under denna tid brukar jag tänka att jag sveper ett sken genom kroppsdelarna och där jag känner att jag har ont, eller där jag intuitivt vill stanna, där sätter jag extra mycket sken. I mitt fall är skenet färgat i guld, men det kan vara i vilken färg som helst för någon annan. Det är bara att känna efter och lova att inte kritisera dig själv om du inte ser någon färg, inte hänger med, eller om du inte tror på det helt och hållet. Det är okej. Vi ser och uppfattar saker olika. Det är okej.

I meditationen kan man se bilder och föreställa sig det man gör, ser eller hör. Därför är det enklast att börja med en ledd meditation som berättar vad man skall göra medan man ligger eller sitter på sin matta eller stol. Sedan kan man utveckla och använda endast meditationsmusik eller varför inte sitta/ligga i ett tyst rum. Det som känns bäst. 

När man kommit igång med meditation kan man vidareutveckla och kanske vara inne i en meditation i en halvtimme/timme. 

Varför? 

Meditationen gör att man blir en ny människa med mer hälsosamma och positiva tankesätt. Jag lär mig att förstå mina känslor och tankar och lär mig att inte kritisera mig själv. Meditationen - ett sätt att bättre förstå sig själv. 

Jag mediterar också för att kunna kontakta mina bortgångna närstående. De finns alltid där i meditationen. På en vacker plats i skogen, nära havet. Under meditationen kan de hjälpa mig med problem som uppstår i vardagen eller bara ge mig en värmande kram när jag saknar dem som mest. Jag brukar även tillkalla änglar som hjälper mig med healing om jag känner att jag behöver det - speciellt nu har jag bett om det eftersom jag genomgått en njurinflammation. Healing kan man också önska av änglar om man känner sig ledsen, vilsen eller vill hjälpa någon annan t.ex. vän eller närstående. 

 

...Allt detta inom meditationen! ♥

DSC 716

 


Kristallen peridot

Skrivet av Sofia Svevar 11.05.2020

Peridot, Olivin eller Krysolit kan ni också kalla denna sten.

Detta är en sten som jag bär på mig i stort sett varje dag. Förut använde jag endast pärlor, diamanter och zirkon, eftersom de är stenar utan färg. När jag började läsa mig in på de olika kristallerna, vad de betyder och vad man kan förstärka med deras närvaro, började även stenar med färg falla mig i smaken. Den gröna peridoten är en av mina favoritstenar. Därför köpte jag en ring av den så att jag kan bära den varje dag.

Vad betyder Peridoten och vad kan man förstärka genom att bära den?

Peridoten står för lycka, välmående, solen, hjärtat och personlig kraft. Det är en healande sten som är bra att använda vid meditationer och vid mental fokus för att bättre lära sig nya saker. Kristallen skänker positivitet och leder oss i rätt riktning. (energymuse.com)

När din viljekraft och din kärlek är en helhet, en enhetlig kraft kan du förflytta berg och leva ett liv i harmoni och välbefinnande. (kristallrummet.se)

Två intressanta fakta om Peridot:

● Peridoten var Cleopatras favoritsten
● Detta är en månadssten för dig född i Augusti

DSC 0104


Möten med spöken

Skrivet av Sofia Svevar 04.05.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

När jag insåg att jag kunde se och höra ljud från andra sidan (det var 2015), blev jag förstås väldigt rädd och eftertänksam först. Hjärtat bultade, benen skakade och jag visste inte hur jag skulle kunna berätta det för någon.


Därifrån tog det ungefär ett år innan jag verkligen kunde ta till mig energierna, det jag hörde och att använda intuitionen.. Även tron på att det verkligen var på riktigt det jag hörde. Det konstiga är när man öppnar upp sig för "spöken" och den andra sidan, så börjar man plötsligt se och höra saker mycket skarpare, tydligare och mer ofta.

Som tidigare sagt så var det första jag hörde min mormors röst. Jag stod och sorterade och gjorde fint på blomborden hos mina svärföräldrar. Efter den gången tog det länge innan jag hörde av mormor igen. Efter denna händelse började jag också höra saker här hemma. Det var inte min mormor.

Det var någon annan.

Det var någon som drog våra utemöbler på verandan...

Vi hade precis gått och lagt oss. Ni vet när man håller på att slumra till, men är ännu vaken så att man vaknar till lätt.

Vi ligger där i sängen... Och plötsligt hör jag "Donk, donk, donk", "BRRRRRRRRRR", "BRRRR", "DRRRRRR" ute från verandan. Det lät precis som att någon gick på verandan och släpade vårt utemöblemang längs verandan. Jag blev livrädd. Har vi en tjuv på gården?

- Snälla, Mathias... Kan du gå och kolla?

Det roliga var att han hade i öronproppar, så han hade inte hört något...

- Nämen, varför skall du ha mig att gå och titta?? Svarar han mig.

- För jag vågar inte gå upp och titta själv. (Kolsvart ute som det var...)

Mathias gick upp och tittade. Ingen där. Inget var rört. Allt stod som det brukade.

Gissa om det var lätt att somna om sedan?

Svar: nej.

Efter att detta påbörjades och hade hållit på ett x-antal månader, bestämde jag mig först för att besöka ett medium. Bara för att få svart på vitt att jag inte var helt "bakom flöjte". Efter att jag fått bekräftat vad som hade hänt och varför det hände, blev jag mer och mer inspirerad och ivrig på att lära mig mer. Jag gick på en kurs i medialitet. Där lärde jag mig mer, fick verktyg för att öppna upp mig mer för det "overkliga" och hur jag kunde använda det.

Detta var och är en vändpunkt i mitt liv. En hobby som kom och slog mig med storm. En hobby som blev till vardag. Det bultande hjärtat började avta, den lilla flicka som alltid varit rädd för spöken och konstiga ljud, blev varmare i kläderna.

Nu skakar jag inte av rädsla längre.

Jag känner en slags eufori.
 


Kan man lyssna till sjukdom?

Skrivet av Sofia Svevar 31.03.2020

För några veckor sedan var jag på en föreläsning som hette "sjukdom som språk". Den handlade om att göra saker för sig själv som man mår bra av och det som själen in i det innersta vill att vi skall göra i detta liv. Följer vi inte vår innersta känsla, kan vi tappa oss själva, bli sjuka, till och med riktigt sjuka. Oftast kan en sjukdom handla om rädsla, eller andra känslor som vi gömmer undan. När kroppen försöker prata med oss, och vi inte lyssnar, börjar den göra sig känd genom t.ex. eksem, IBS, ryggproblem och till och med cancer.

Vi borde följa vår innersta känsla och lära oss att lyssna till oss själva. Gör vi som alla andra tycker blir vi sjuka till sist. Eller om vi tampas med t.ex. olika rädslor eller har dålig relation till närstående. Vi lyssnar till och med så mycket på andra att vi till och med går i våra förfäders fotspår med känslor och sjukdomar. Varför får man sjukdom genom "arv"? En intressant fråga.

Det vill säga, gömmer vi undan oss själva och inte har den kontakt vi borde ha så gör vi som vårt ego vill. Inte själen. Vi tappar oss själva längs vägen. Då blir plötsligt vardagen tråkig, deprimerande, vi börjar få ont och till slut kanske vi går in i väggen. Mår man bra i livet, känner man lycka över den situation man lever i, sitt jobb och annat som står nära till. När man lyssnar, det är då själen jublar. (Allt detta enligt föreläsaren.)

 

Med många tankar satte jag mig i bilen denna dag och körde hem...

Jag behöver lyssna till mig själv ännu mer. Tänka efter om jag vill saker, eller om jag säger "ja" bara för att tillfredsställa någon annan. Vill jag verkligen? Varför vill jag det? Och om jag inte vill så behöver jag lära mig att säga nej, för att just jag skall må bra. För att mitt innersta skall kunna gå på den väg jag är menad att gå. Av all den stress jag möter varje dag så tappar jag ännu en liten bit av mig själv, vilket gör att jag slutar lyssna. Vilket också gör att jag blir sjuk. (Vilket gör att jag kan tänka mig frisk istället, eller hur? Optimistens ord...Hehe!)

Genom meditation når jag mig själv, för det är där jag kan kommunicera som bäst med mig själv och känna efter hur jag mår och känner. Det jag inte har tänkt på, är att jag också kan känna efter vad jag borde göra, vad jag känner och hur jag skall gå till väga för att må mitt yttersta. Varför mår jag som jag mår? Läran att lägga en önskan om att ta mig hem, till den plats jag hör.

 

Tre ord jag skulle tänka varje dag:

"Ta mig hem!"

 


När det mediala kryper fram

Skrivet av Sofia Svevar 05.03.2020

"Sofia, kan du plocka undan några röda begonior åt mig..."

Där stod jag i det stora växthuset, sommaren 2016. Ensam. Hade hela växthuset och betjäningen för mig själv (jag jobbade i byns blomstergård denna sommar). Jag stod och plockade i pelargonierna. Tog bort fula blad och snyggade upp på borden. Som vanligt lyssnade jag på en podd eller på musik som jag brukade göra när jag var ensam där. Det var en mulen dag så jag kunde bra stå med en långärmad tröja på, för att inte få kallt. I min egen värld kunde jag njuta av full blom och sommardoft. Det fungerade lite som meditation. Jag blev lugn där i all grönska och prakt.

Denna dag, gissar att det kunde vara runt lunchtid, eftersom jag var ensam där. Blev dagen då jag för första gången i mitt liv, skulle få kontakt med andevärlden.

I mina unga år har jag alltid varit rädd för spöken. Mörker. Häxor. Odjur. Mörka ting. Det som det inte finns någon förklaring på. Jag har känt så mycket rädsla, att jag behövde springa hem i mörkret som ung, ifall någon "ond människa" skulle ta mig. Ni förstår? Den rädslan. Hjärtat i halsgropen.

Men, det var här, för första gången, som jag kunde känna ett lugn över det hela...

Under denna lunchtid, hör jag plötsligt en röst.

En kvinnas röst. Jag tar av mig hörlurarna. Tittar mig runt. Ingen människa där. Ingen bil på gården. Ingen annan medarbetare på plats. Jag sökte alla förklaringar jag kunde komma på.

På något underligt sätt, får jag en känsla. Jag ringer min mamma.

- "Hej mamma! Jag undrar, tyckte mormor om begonior?"

- "Joo, det gjorde hon. Kommer du inte ihåg att hon brukade ha köksfönstret radade med röda begonior?"

Jag isade till för en sekund. Berättade vad som just hade hänt.

Och sa till min mamma..:

- Jag tror att jag har fått kontakt med mormor.

DSC 0891


Röda kristaller

Skrivet av Sofia Svevar 26.02.2020

Känner du av värk i nedre ryggen? Har ont i höfterna? Och brist på energi? Det kan betyda att du är underaktiv i rotchakrat.

Rotchakrat sitter på baksidan av nedre ryggen. Detta chakra fungerar som det stabila i vårt liv. Är rotchakrat i balans, känner vi oss jordade och stadiga på marken. Ni vet när man brukar säga "Hen har båda fötterna på jorden". Då är man balanserad och stadig.

Därför tänkte jag nu berätta lite om röda stenar. Allt från rubiner, röd jaspis, granat och korall (osv)... Det finns väldigt många olika varianter, och i det stora hela står de röda stenarna för samma sak - även om det kan finnas små variationer.

Rubin - Inre eld och livskraft
Röd jaspis - Naturlig skönhet och kraft
Granat - Energi och uthållighet
Korall - Överlevnadskraft och lust
(kristallrummet.se)

De röda kristallerna fungerar bra de dagar man känner sig trött, orkeslös och annars har dålig energi. Kristallerna gör att man blir mer positiv, de är uppiggande och får dig lättare att komma igång med ett nytt projekt. Röda stenar kan även ge dig känslan av trygghet om man t.ex. är på ett nytt ställe, ny arbetsplats eller ute på en resa.

I det stora hela är de röda stenarna bra för att skänka mera livsglädje i livet, den balanserar och den kan hjälpa dig med ryggvärk. Om du känner att du är svävande/flygande och behöver balans och stabilitet, använd ett smycke med en röd kristall.

Detta halsband brukar jag använda när jag känner att jag behöver mera balans och stadighet. Eller som nu, när jag plötsligt fått ont i ryggen från ingenstans (ryggont kan också betyda stress). Några dagar brukar jag använda halsbandet, tills jag känner att "symptomen" blivit bättre.

DSC 0048 1


Tog ni någon andningspaus idag?

Skrivet av Sofia Svevar 24.01.2020

Kategorier:
Taggar:

Tänk er: I denna värld lever det nästan 8 miljarder människor. Tänk hur många av dem som kan ta vår energi? Och hur många som kan ge oss god energi tillbaka?

När ni är på jobbet - Kan ni då snabbt känna av vem som tar er energi? Och vem som ni känner ger er god energi? Det är ju klart att vi vill jobba tillsammans med dem som ger oss energi. Det är ju dem som vi mår bra av att vara tillsammans med åtta timmar om dagen.

Hur vet jag att det är dålig energi jag har drabbats av?

För det första märker man snabbt av att man blir trött, man blir kanske på dåligt humör, man känner att man vill stänga in sig på toaletten och bara sitta där resten av dagen. Koncentrationen börjar falera och man känner att de 100% man just hade koll på, har plötsligt sjunkit till 32%. I denna stund börjar man fundera "vad i hela friden hände?" - "Hur blev det så här? "

Då har du förmodligen drabbats av dålig energi. En energi som snabbt kunde ta sig in på din aura och hela din inre värld. Din inre frid blev omskakad och plötsligt var den som bortblåst.

Om detta händer dig: Så är det helt okej att säga att man inte mår bra. Att våga ta paus. Och att våga säga att man behöver en lugn stund. Alla människor behöver pausa ibland. Det är bra att hämta andan om man jobbar kring och med många människor. Speciellt om man är högkänslig och har lätt att ta in andras energier.

När ni sedan tar er lilla stund för er själv - Kanske var det till toaletten du gick? Eller kanske det var kontoret? Eller kafferummet?

Ett snabbt tips i denna stund är att: Andas djupt, ner i magen, fyra gånger! Ni kan föreställa er att den dåliga energin skjuts bort ur er kropp - och att det sedan byts ut till en ny, fräsch, positiv och ljus energi.

Plötsligt - Så känns det lite bättre igen! :)

DSC 1325 1


Skinande rent

Skrivet av Sofia Svevar 20.01.2020

Oj, vilken skillnad det blir av att göra en energirensning i huset. Ibland märks det så väl att det har varit en arbetsplats där vi bor. Att man varit stressad och sprungit omkring här inne. Man snappar snabbt upp känslan. Denna gång var det inte endast därför jag ville göra en rensning:

Efter vår resa till Spanien så kände jag att vi behövde få in hemkänslan för att kunna slappna av i detta hus. Så som tidigare dammsög jag, torkade golvet, bäddade nytt, tvättade, diskade och torkade damm. Skinande rent.

Istället för att använda Salvia denna gång, använde jag mig av Palo Santo. Det är en sydamerikansk "salvia" kan vi säga, som är både balanserande och renande. Palo Santo sprider en söt doft i huset, som tillsammans med frisk luft utifrån rensar alla "rester" i huset.

20200118 141514

Sist men inte minst använder jag eteriska oljor. Denna gång bestod de av Lemon, Lavendel och Digize.

Lemon: En olja som är bra mot matförgiftning, men även bekämpar feber och förkylning. Den står även för healing, psykisk energi och är dessutom renande.

Lavendel: En doft som de flesta känner till och denna doft är lugnande. Den står även för kärlek, fred och välmående.

Digize: En doft som tar bort illamåendet, men även kramper och om man är dålig i magen och har matsmältningsproblem (som jag oftast har när jag varit bortrest. Livet med IBS.)

20200120 185336

Det som är så intressant med oljorna, är att om jag drar en olja på måfå, så är det alltid en olja som jag verkligen behöver för stunden. Jag brukar gå på magkänsla/intuition när jag väljer oljorna till diffusern. Denna gång blev et oljor som gjorde att jag kunde återställa kropp och knopp efter resan.


Sista fullmånen detta sekel

Skrivet av Sofia Svevar 11.12.2019

Ett stormigt och snöigt Vasa idag. Rastlös själ här, lika rastlös som vädret verkar vara. Jag föder många idéer, vill träffa människor, söka mig ut och göra saker. Många känner kanske igen sig denna vecka? Det är ju fullmåne. Antingen sover man dåligt på natten eller så märker man av det på dagen genom sitt humör.

Efter att jag utvecklat mer av min mediala sida, har jag också märkt att jag blivit mera känslig när det kommer till fullmånen. Förr reagerade jag varken på dagen eller natten. Nu är det nästan olidligt. Otroligt vilken energi. Inte konstigt eftersom den sista fullmånen i 2019 äger rum. Vi kommer att träda in i ett nytt sekel och nu är det dags att befria alla gamla känslor man har inombords.

Mitt mål för resten av december och i samband med denna fullmåne är; Jag vill befria alla gamla känslor och dåliga minnen, jag vill få in ny energi för det nya seklet och kunna se framåt på ett annat sätt. Jag vill utvecklas som person, och kunna hjälpa er andra genom optimism och framåtanda: Men också att också gå framåt och släppa det gamla. Är ni med mig?

Ikväll kommer jag att meditera tillsammans med många andra - Om ni också hänger på - Gå in på facebook och sök på: Meditation inför 12:12:12-portalen och Fullmånen vid Orion!

 


Ha en bra dag! - Och försök klara er genom dagen även om den känns lite tumultartad! :)

DSC 0384


Energirensning av hus

Skrivet av Sofia Svevar 06.12.2019

När jag energirensar brukar jag först göra en lugnande meditation. Där jag balanserar och jordar mig själv först. Det hjälper mig att inte stressa vid energirensningen och gör att jag har högre koncentration. Sedan dammsugar jag, tvättar golvet och bäddar nytt i sängen. Torkar även damm. Sedan tar jag fram min älskade salvia. Känner hur de dåliga energierna luckras upp. Känner hur energierna kommer tillbaka. Extra speciellt känns det när man öppnar fönstren efteråt. Älskar den känslan!

DSC 1357

När jag har energirensat huset med salvian, öppnat fönstren och vädrat en stund. Sätter jag sedan på diffusern och för in ny, frisk och precis de känslor och energier som jag vill skall befinna sig hos oss idag. Idag använde jag mig av:

DSC 1365

Copaiba, Purification och Believe.

Copaiba: Bra för inflammationer, förkylningar, nervositet, depressioner, stress och är renande.
Purification: Bra för att få bort bakterier, neutraliserar olika dofter som matos och röklukt.
Believe: Lugnande, stabiliserande, upplyftande och energigivande. En positiv doft.

Efter denna ritual, känns hemmet lugnt, friskt, nytt och rogivande igen. Man känner att man lever i en större medvetenhet och inte behöver stressa sig fram med tusen tankar i huvudet efteråt.

Ha en bra dag! Och kom ihåg, att andas, och varva ner. Några minuter räcker! ????