DSC 200

Elände och passion

Skrivet av Sofia Svevar 19.04.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Bristen på arrangemang, glädje, lekfullhet, kreativitet och den annars goda optimism jag brukar ha är ännu försvunnen. Fortfarande är min sköldkörtel helt ur balans och jag har nu i snart tre månader haft en sköldkörtel i underfunktion (något som tydligen kan komma efter att man slutar med kortison). En annars rak och ärlig person som jag är, har hållit tyst för att jag tycker det börjar räcka med elände och negativitet i mitt liv - samtidigt som jag vet att jag mår bättre av att kasta ut allt på bordet och avslöja mig själv - även om det är för er som jag inte känner, familj eller vänner. 

Sköldkörteln har gjort att jag känner mig väldigt nere, jag tappar hår, får ont i leder och muskler, är väldigt trött och koncentration ligger på noll. Jag klarar inte heller av att träna, vilket gör att jag tappar stinget ännu mer. Jag har sökt hjälp via sjukhuset och även via arbetshälsovård. Ännu sitter jag här, med samma symptom som infunnits i min kropp i flera månader. Jag blir galen. GALEN. 

Samtidigt i allt elände försöker jag finna de små, små positiva ting jag kan se som små glipor av sol. Jag har t.ex. kommit att lära känna mig själv ÄNNU bättre (vilket jag inte trodde var möjligt vid det här laget och vilket för mig är positivt). Jag försöker rannsaka mig själv och fortsätter att gå till en psykoterapeut (som jag nämnde tidigare) men också till en zonterapeut. (För nu ska den här kvinnan bli frisk, stark och mer strålande än aldrig förr!).
Dessutom planerar vi att bygga hus (japp, du läste rätt!!), och det får mig att drömma mig bort och titta framåt. Så de senaste två veckorna när jag har suttit hemma har jag haft tid att sitta och rita på vårt hus. Vi har även fått det första utkastet av arkitekten på huset. Därför sitter jag idag och gör ändringar, och funderar på hur vi vill att det slutliga resultatet skall bli. Vad behöver vi? Vad är viktigt? Vad får oss att älska vårt hem? Vad är det som gör att just detta hem skall skänka oss lugn? 

Även i bristen på arrangemang och glädje, försöker jag alltid finna passionen i andra saker. Få sinnet att leva ut i allt det jag tycker om. I de mest negativa stunder i mitt liv, är det alltid viktigt att jag hittar något jag brinner för. Något som gör att jag kommer vidare, något som får mig att tänka på annat. Livet är och skall vara upp och ner - och vid det här laget börjar jag nog känna till berg- och dalbanan som livet skapar åt mig. Men visst, ibland önskar jag nog att jag kanske bara skulle få sitta på en bänk och äta glass också, och bara titta på. Du vet, bara kunna njuta av stunden, känna glädjen av att få vara frisk, känna glöd för livet men även för mig själv. 

Kameran har inte varit framme förutom när jag fotograferat hos mina svärföräldrar. Därför får dagens bild bestå av en blomma som jag känner kan stå för min känsla just nu. En ensam blomma omringad av grönska. En blomma som söker sig själv, men även empati från andra. Denna blomma behöver styrka, kärlek och gödsel för att överleva. Just like me. 

DSC 6832

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar