DSC 200

Kristallen Hematit

Skrivet av Sofia Svevar 03.07.2020 | 2 Kommentarer

Hematit - sinnets och rotchakrats kristall. Kan också kallas för järnglans eller blodsten. Denna kristall hittas i järnmalm som bryts ner på olika ställen i världen. En sten med en unik gåva som omvandlar negativa energier till mer positiva, och skyddar din aura från ogynnsamma energier. 

En magisk och vacker kristall - som sägs lugna vid stressiga situationer, stärka problemlösning, är skyddande och grundande. Den hjälper dig att omvandla dina negativa tankar till positiva. Kristallen får dig att komma ner på jorden och ordnar upp saker i dina tankar. Den har fina egenskaper som kan hjälpa mot psykiska och fysiska åkommor; t.ex. huvudvärk, värk i nacke och reumatism. 

Kristallen Hematit kan hjälpa dig att släppa på dina egna begränsningar och för dig framåt för att du skall hållas på rätt väg mot just din speciella talang i livet.  Hematiten balanserar även yin och yang som står för - manligt och kvinnligt.

För att inte prata om den fina gåva den har som kan hjälpa till att dra ut olika sjukdomar ur din kropp. Eftersom denna sten också kallas för blodsten sägs den också hjälpa till att bota olika blodsjukdomar och för avgiftning av lever. (Och för dig med tuff smärta vid mens kan denna sten hjälpa dig att lindra åkomman).

Bär Hematiten när du känner att du behöver balans och stabilitet i ditt liv, eller när du har svårigheter med att fokusera på energier. Eller varför inte vid en arbetsintervju för att stärka självförtroendet.

Ps. Eftersom detta är en magnetisk sten, så bör man inte använda den om man har pacemaker. 
DSC 8746

DSC 8749

Kommentarer

 • Läsare 03/07/2020 4:06pm (12 månader sen)

  Hur botar den sjukdomar?

  • Sofia Svevar 05/07/2020 10:41am (12 månader sen)

   Den sägs hjälpa till med läkning av sjukdomar. :)

 • Sandra Neuman 20/07/2020 11:53am (11 månader sen)

  Undrar om den vore något för mig som har förhöjda levervärden pga adhd-medicin?
  Om man har lätt för att fastna i tankar och energier vilken sten skulle vara bra då?

  • Sofia Svevar 05/08/2020 6:58am (11 månader sen)

   Celestin borde vara en sten som man kan använda om man fastnat i gamla tankemönster och om man är en funderare.. :) Jag föreslår att du går in på t.ex. kristallrummet.se för att läsa om olika kristaller. Där kan du även beställa dem.

Skriv en kommentar