DSC 200

Pad Thai Chicken

Skrivet av Sofia Svevar 01.10.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

När vi var till Thailand på resa åt vi denna rätt väldigt många gånger. Fasligt gott för den som gillar thailändsk och lite kryddig mat. Detta är en rätt som värmer i höstmörkret. Om ni inte vill att rätten skall påminna er om höstmörkret kan ni alltid tänka på att ni sitter på en restaurang i Thailand (jag tror det är där mitt huvud sitter medan jag äter detta).

DSC 0388 3Oj, oj, oj, Corona-tider får mig att längta bort till söderhavsöar, klart vatten och god mat i värmen. Längtar sååå mycket efter att allt detta skall vara över så att jag får åka iväg och lägga mig i en solstol, simma i havet och bara njuta av en Mojito. Nåväl, här kommer receptet: 

Ingredienser:

180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot (Vi brukar nog sätta mera morot)
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai) (Vi använder alltid en HEL flaska, för vi vill gärna ha mera sting i rätten)
1 dl grovt hackade jordnötter

Gör så här: 

Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Bryn sedan den strimlade kycklingen i olja.
Tillsätt strimlad vitkål och morot, woka eller stek i 1-2 min på hög värme.

Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning. Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt. Blanda i grovt hackade jordnötter och servera.

 
Till serveringen på bild använde jag mig av riven morot och torkad koriander i kryddburk. Det kan även garneras med t.ex. mungböna eller lime.

(Detta recept kommer från ica.se, med några avvikelser efter tycke och smak.)
DSC 0407

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar