DSC 200

Reikihealing - vad är det?

Skrivet av Sofia Svevar 29.06.2020 | 3 Kommentarer

Pirret i händerna. Bilderna som strömmar genom mitt inre. Där står jag och känner mig så lycklig. Att kunna hjälpa människor från det riktigt innersta. En dröm som jag så länge drömt om. I helgen gick jag äntligen kursen i reikihealing - a dream come true!

 

Vad är Reikihealing?

Reiki betyder universell livsenergi. Denna healing upptäcktes av dr Mikao Usui i Japan 1914. Det är en avslappnande och mjuk form av healing som innebär att man ger över ny energi till människan man behandlar. Reikihealing kan ges till en själv, andra människor, djur och kan även ges till växter. Reikihealing kan ges till alla, och även om man inte tror på andlighet/det spirituella kan man bli behandlad. Man behöver inte tro på healing. 

Hur går det till?

Healingen går till så att personen som blir behandlad lägger sig ner på en behandlingsbänk, blundar och slappnar av (alla kläder får vara på). Den som behandlar för sina händer över personen, antingen i personens aura eller så sätter man händerna fysiskt på kroppen. Detta gör att personen som utför reiki kanaliserar energi som löser upp blockeringar i klientens kropp, ökar energiflödet och stärker kroppens läkningsförmåga. Reikihealing jobbar på många plan samtidigt när behandlingen utförs; t.ex. genom den fysiska beröringen som sätter igång må-bra-hormonet oxytocin i kroppen, vilket gör oss glada och lugna. Det subtila energisystemet (våra chakran) blir också påverkade och börjar jobba i kroppen. Reiki hjälper kroppen att läka på alla nivåer, så som det mentala, fysiska, känslomässiga och andliga planet. Reiki ger människan ett ökat välbefinnande och mera energi. På slutet diskuterar man tillsammans om hur behandlingen upplevdes. 

Vad är reiki bra för?

Människan fungerar så att vår kropp signalerar att vi har ont någonstans om vi känner oss stressade, oroliga, sorg eller undanträngda känslor. Då kan reiki hjälpa till att lösgöra dessa känslor och få dem att komma upp till ytan. Reikihealing är också bra mot t.ex. sömnproblem, en hjärna som går på högvarv, mensvärk, muskelvärk, ischias, mentala och fysiska spänningar. Healingen hjälper kroppen att börja läka.

Efter behandlingen? 

Efter en behandling kan man känna sig trött, utvilad, lugn, pigg, få mer energi eller kanske gråta. Detta är beroende från person till person, men låt det komma ut det som behöver komma.  Allt som händer efteråt tyder på att en healing har satt igång i kroppen, vilket är bra. För att nå ett lyckat resultat så mår kroppen bäst av att få flera behandlingar i följd för att nå en långsiktig effekt av healingen.  Efter behandlingen bör man dricka mycket vatten och ta det lugnt. En promenad i naturen gör gott för kropp och själ. 

 

Om det finns frågor är det bara att höra av sig! ♥

DSC 384

Kommentarer

 • Sandra 30/06/2020 4:14pm (10 månader sen)

  Åh jag har hört så mycket gott om Reiki! Har du fått reikihealing själv tidigare eller hur kom du in på att gå en utbildning? :)

  • Sofia Svevar 01/07/2020 1:13pm (10 månader sen)

   Jag har aldrig fått just reikihealing, utan det jag har fått har varit vanlig healing. Reikikursen ville jag gå eftersom jag vet att jag är duktig på healing och kan se bilder, men även genom intuitionen och känslan var jag behöver hålla händerna extra länge. Vill också kunna hjälpa människor på ett mer inre plan :)

 • Nina 30/06/2020 5:52pm (10 månader sen)

  wow, detta vill jag testa. gör du detta åt folk? var isf?

  • Sofia Svevar 01/07/2020 1:08pm (10 månader sen)

   Jag har inte hunnit utföra reikihealing på någon annan än min man ännu, och det var på köksbordet, haha. Före jag börjar testa på andra människor har jag tänkt köpa en behandlingsbänk så att det är skönare för både kundens och min rygg. Håll utkik på min instagram: sofiasvevar. Detta kommer isåfall att ske i Sundom i Vasa.

 • Jessica 04/07/2020 12:51pm (10 månader sen)

  Jag har bara testat att få reikihealing en gång men det var en häftig upplevelse. Det kändes som att jag lyfte från bänken ett tag i behandlingen😊 Vad är skillnaden mellan vanlig healing och reiki?

  • Sofia Svevar 05/07/2020 10:52am (10 månader sen)

   Wow! Häftigt att alla kan uppleva det så olika. På kursen fick vi också höra om kunder som hade sagt att det kändes som att de lyftes från bänken, som om de svävade :)
   Reikihealing är en form av healing som kan användas för självhealing, healing till andra och för den andliga och personliga utveckling. Det forskas mycket i Reiki och i vissa länder använder man det till och med inom sjukvården. En vanlig healing är en medfödd förmåga som då innehåller god intuition och medial förmåga. Den "vanliga" healingen kan vem som helst utföra.

Skriv en kommentar