DSC 200

Sevendays - Ja tack, hjärna!

Skrivet av Sofia Svevar 22.05.2020 | 3 Kommentarer

Kategorier:

- Nämen hej, och välkomna in!

I skrivande stund sitter jag vid köksbordet, tittar funderande ut genom fönstret och försöker komma fram till hur och var jag skall börja detta inlägg. Även om jag bloggat från och till sedan 15 års ålder, känns det ändå lite pirrigt att börja skriva här. Dunk, dunk, dunk, säger hjärtat. Vi tar det från början. 

Jag heter Sofia Svevar och är 28 år. Jag är uppvuxen i byn Petalax, men bor nu i Sundom tillsammans med min man Mathias och vår hund Casper. Jag är en optimistisk, omtänksam och kreativ person som gillar personlig och spirituell utveckling. 

På fritiden tycker jag om att fotografera, resa, vara ute i naturen, umgås med vänner, mindfulness/meditation och allt som har med spöken att göra (dvs. andra sidan, kristaller, energirensning, healing osv.)

- Andra sidan? 

- Vad pratar hon om?

- Wow, intressant.

- Ähh, sånt tror jag inte på.

Det är detta som är så intressant, tycker jag. Att vi fungerar olika och uppfattar saker på varierande sätt. Vi tror på olika saker. Du är du.. Jag är jag och det är så ska det vá, tycker jag.

För att fortsätta så började min personliga utveckling i samband med min hjärninfarkt 2008. Där och då bestämde jag mig för att vara tyst om det. Det är sånt man inte pratar om, tänkte jag. 

2012, när jag var 20 år kom jag till en vändpunkt i mitt liv: Jag blev mera positiv, framåtriktad och slutade bry mig om vad andra tyckte. Jag jobbade mycket med mig själv genom allt detta, men fortsatte att gömma den sanna historien om mig själv. Tills en dag i höstas, då jag bestämde att nu räcker det. 

Och vet ni vad? 

Sedan den dagen i höstas då jag publicerade det första inlägget om min hjärninfarkt, släpptes den största tyngd från mina axlar. Nu var jag äntligen fri. Nu vågar jag äntligen säga JA till livet. 

Min blogg "Ja tack, hjärna!" är en blogg där jag kan våga och vara mig själv. Detta är en dagbok med tankar och berättelser. Den handlar om mig. När jag tackar JA, till livet. Med alla tillbehör i ryggsäcken. Hur jag lever och går vidare med alla intressen, människor och tankar.

Det är på den vägen jag fortsätter att gå idag..

Och nu hoppas jag bara på att ni vill fortsätta följa min vardag, mina spökerier och optimistiska levnadsvanor. ♥
DSC 0177

Kommentarer

 • Andreas Källberg 22/05/2020 4:22pm (10 månader sen)

  Fantastiskt, följer gärna!✌️🙏🏼👑

 • Cecilia 23/05/2020 1:58pm (9 månader sen)

  Kul! Följer också med :)

 • Evelina 27/05/2020 3:08pm (9 månader sen)

  Hej! Jag hittade hit till din blogg av en slump och nu är jag fast. Jag MÅSTE få bli din vän! :D Jag känner ingen, ABSOLUT ingen som är intresserad av och tror på det okända eller det ockulta! :O
  Hela mitt liv har jag önskat att ha någon att prata med om allt sånt, och nu hittade jag hit genom ditt inlägg om meditation.. och du har skrivit att du pratar med bortgångna släktingar, det träffade så hårt. Jag skulle jättegärna prata med dig, om allt möjligt!
  Du behöver inte posta den här kommentaren om du inte vill förstås?
  Nu då jag läser denna kommentar låter den ju helknasig.. men ja, jag kände bara något så väldigt starkt nu så.. Ja :D

  Om du vill prata om ockulta saker eller kristaller, eller änglar eller spöken eller allt det där hittar du mig på IG: @evelinanygards

  Det här var lite galet.. men ja, jo :D

  • Sofia Svevar 28/05/2020 10:52am (9 månader sen)

   Hej Evelina! Haha nej, kommentaren var inte alls knasig. Gillar att du skriver vad du tänker! :)

Skriv en kommentar