Jenna Matintupa

Att inreda ett babyhörn

Skrivet av mamabitesback 16.02.2016 | 2 Kommentarer

 

Som jag nämnde igår så har vi nu hittat en säng till bebben, vilket är passligt eftersom jag börjar vara sjukt inne i det här med nesting. Eller "boa" som det tydligen heter på svenska. Blev så inne i det igår kväll att jag inte kunde släppa hur man bäddar säng åt en nyfödd, om den ska sova med täcke, filt eller inget och så vidare. Dessutom är planen att ha ett babynest åt hen den första tiden, så då måste jag börja googla hur man bäddar i en vagga/spjälsäng med ett babynest. Och till sist måste jag googla när det är okej att börja ställa i ordning barnrum.

Blev lite besatt av allt som ni hör. 

Sparade bilder10källa.

Och varje idé behöver självklart ett moodboard. Sängen vi hittat så är ungefär 80 x 40 x 60, så inte speciellt stor, och i och med att vårt sovrum är så litet så kommer sängen att få stå mellan vår säng och en byrå. Det finns alltså inte så mycket utrymme för att inreda något babyhörn. Men det tänker jag inte låta stoppa mig. Sängen kan man ju bädda fint med filtar, kuddar och någon snygg mobil. Och eftersom det står en byrå bredvid kan man kanske ställa något på den också. Har inte kolla med killen ännu men gissar (okej hoppas) han är med på allt.

Vårt sovrum går i svart, vitt och grått så det känns självklart att försätta på den linjen med babyns saker. Hittade, som alltid, en massa inspiration på Pinterest. Jag går på mammaledig först om en månad och har ganska mycket jobb och skola fram tills det, så kommer knappast hinna börja fixa med det här före då. Men som den kulturproducent jag är så vet jag ju att man ska börja planera i god tid!

Om ni har tips på var man kan hitta kuddar, nallar, bäddset och liknande saker i samma stil som på bilderna får ni gärna tipsa. Har inte riktigt hitta något jag gillar ännu så om ni ligger inne på någon bra butik/webshop: tveka inte att kommentera!

Kommentarer

 • Angelina 16/02/2016 11:45am (8 år sen)

  Koll in Jellycats hemsida! Dom har riktit fina gosedjur. Jag har en stor gris åt min lilla :) så roligt att få inreda barnrum!

  • Jenna Vierinen 17/02/2016 6:39pm (8 år sen)

   Har sett deras gosedjur lite här och var, visste inte att de hade en hemsida! Tack för tipset, hittade direkt några favoriter ;)

 • Jessica 17/02/2016 4:44pm (8 år sen)

  Roligt att läsa din blogg, ska själv få mitt första barn i juli - OCH är redan från början inredningsintresserad så jag skulle vilja inreda babyrummet redan nununu.

  Granmönstret är iaf Fine Little Day som har allt möjligt fint i sin webshop. Tycker också om Mrs Mighettos planscher. inreda [punkt] com är en enorm nätbutik där det kan finnas en hel del fint, men då måste du orka söka :) Ser fram emot kommande babyhörna-rapporter!

  • Jenna Vierinen 17/02/2016 6:45pm (8 år sen)

   Vad kul att du gillar min blogg och grattis till bebisen! :) Det ska jag kolla in, tack för tipsen! Beställde faktiskt en filt till sängen från Fine Little Day idag, dock från jollyroom (som för övrigt har massa babyrelaterade grejer!).

   Lovar att göra en utförlig rapport om hur den blir!

Skriv en kommentar