Jenna Matintupa

Augusti börjar nu

Skrivet av Jenna Matintupa 02.08.2021 | 0 Kommentarer

Kunde första veckan i augusti börjar mer höstlikt än såhär? Jag cyklade iväg i regnet till dagis med Agnes på morgonen. Hon började på en ny avdelning och det var så pirrigt. Hemma väntade en snorig Alfons som fick skjuta upp dagisstarten med någon dag. Han hade feber på lördag, passligt sätt att avsluta sommarlovet. Så nu sitter han här bredvid mig och tittar på ryhmä hau.  

CA6F46DE E3BA 4178 B108 E36C66FE0CD5

Dagiskläderna redo för start på söndagen. Igår fick vi äntligen upp krokar till barnen vid köksingången. Så nu kanske de börjar hänga upp dem själva istället för att lämna de i en hög mitt på golvet när de kommer in genom dörren…

3582CA5E 44C2 4174 81BC 74599E6F9D9F

Stor och stolt dagisunge som såg så framemot att få cykla till dagis med sin egen cykel. Hon fick en ny cykel till födelsedagspresent i april och lärde sig på bara någon dag cykla. Men vi tyckte inte hon var redo att cykla i trafiken då ännu så hon har hittills bara cyklat på farmor och farfars landet. Men i helgen övade vi rutten till dagis och hon var helt klart redo att börja cykla. Så trots ösregn på morgonen cyklade vi iväg. Dock kom vi överens om att regnar det lika mycket en annan dag så cyklar vi inte, för mamma har inga utekläder för att cykla i regn. 

3EA55738 318B 40CC 81F6 A62C1F371EB5

Nu har jag just ätit frukost och bara tvättmaskinen är klar ska vi gå och hänga upp den. Innan lunch tänkte jag ta Alfons med och uträtta lite ärenden, då han bara har lite snor kvar. Eftersom barnen hade corona i februari så är de ännu immuna mot nya infektioner (det är i alla fall de instruktioner vi fick då!) plus det att vi inte varit någonstans var han skulle kunnat bli smittad så vågar jag mig ut med honom. Planen var egentligen att jag genast idag ska börja planera för min höst, men det får vänta någon dag nu. Att få något gjort med en tvååring hemma är inte det lättaste.

Senare i veckan ska jag berätta om vår sista semestervecka, men nu måste jag börja ta tag i listan med saker att göra! D

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar