Jenna Matintupa

Visa alla inlägg skrivna mars 2016

I vår BB-väska

Skrivet av mamabitesback 30.03.2016 | 7 kommentar(er)

Jag frågade er tidigare vad ni tyckte vi skulle packa med i BB-väskan och fick massa med fina tips, tusen tack för det! Nu har vi haft väskan packade ett tag och jag tänkte jag skulle visa vad som packades ner till slut. Jag vet att det blev lite i överkant och vi kommer knappast använda allt, men jag har hellre för mycket än för lite. När jag packar så packar jag att lite för mycket för säkerhetsskull.  Dessutom vet vi ju inte heller hur länge vi kommer vara på BB och hur det BB vi hamnar på funkar så därför tänker jag det är bra att vara förberedd på det mesta.

Till bebisen:

SAMSUNG CSC En omlottbody och byxor i storlek 50. SAMSUNG CSC

En pyjamas i storlek 50 och en i 44.

SAMSUNG CSC

Ett par strumpor, ett par tjockare stickade strumpor som bebbens mormor stickat, stickad mössa, vantar och strumpor som bebbens farmor stickat och en tunn bomullsmössa.

SAMSUNG CSC En fleecehalare och en bomullsonesie, båda från Mini Rodini i storlek newborn. SAMSUNG CSC Till sist, Dino snuttisen, en filt och en trasa. Till mig: SAMSUNG CSC En lös svart t-shirt, en tunn stickad tröja, tights och lösare byxor. SAMSUNG CSC Inomhus tofflor, två amningsbh:ar, strumpor, två stycken lite större underbyxor och en lång kofta. Till killen: SAMSUNG CSC Mjukisbyxor, en t-shirt, två stycken kalsonger och två par strumpor. SAMSUNG CSC

Och sista. En cokis till mig, varsin tupla, torkade frukter och en värmedyna. I necessären finns toalettgrejer så som ansiktstvätt, duschsaker, bröstvårtskräm, amningsskydd, mjölkuppsamlingskupa, lepomada och hårband.

Det som vi packar i sista minuten och som ännu saknas är telefonladdare, iPad, kamera, hoodie åt killen och hörlurar till oss båda. Ja och så förstås vanliga saker som plånbok, rådgivningsboken, önskebrevet och sånt. Senare kan jag avlägga rapport på vad vi i slutänden faktiskt använde, vad jag kanske saknade och vad som var heeelt onödigt. Nu återstår bara själva besöket till BB... 

 

Slutspurten

Skrivet av mamabitesback 28.03.2016 | 2 kommentar(er)

Nu är det inte mycket kvar. Sex ynka dagar kvar till beräknat datum. Även om jag längtar ihjäl mig tills bebben ska komma ut, och vill gråta lite med jämna mellanrum för jag inte orkar vänta mera, så har jag faktiskt mått bättre än på länge den senaste veckan. Har väldigt lite ont, har helt okej med energi och matlusten är det inget fel på. Vi har promenerat massor de senaste dagarna och jag orkar riktigt bra. Jag mår tusen gånger bättre än jag gjorde för en månad sedan, vilket är väldigt skönt! Det enda som jag lider lite av är att jag sover ganska oroligt, men det har jag gjort så länge nu att jag börjar bli van.

Den kommande veckan har vi inget planerat. Eller bokklubb på onsdag om det inte hänt något före då (och jag orkar). Svärisarna är här ännu imorgon och sedan är det bara att ta det lugnt hemma och vänta ut bebisen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC En glittrig 40 (39+1) veckors mage.

Hur känns det i kroppen? Helt normalt, bättre än vanligt som sagt. Det känns i alla fall inte som om det är något på gång ännu på ett tag. Jag mår jätte bra, väldigt lite sammandragningar och inget illamående (förutom efter all påskmat, då har det varit nära spyan...). Känner mig inte heller egentligen så tung vilket är helt skönt. Vi var till rådgivningen i torsdags och då konstaterade hon att magen ännu är ganska högt upp. HB hade blivit bättre och var 124, hade gått upp typ ett kilo i vikt och magen mätte 37. Så allt såg helt bra ut och nästa besök är ultraljud 4.4 och rådgivning 6.4, om det inte kommit någon bebis före det vill säga. Just nu känns det som att det nog kommer gå någon vecka till ännu!

Bebisen? Hjärtljuden är bra och bebbens rörelser är som de ska, så jag antar att allt är bra! Mer än så vet vi inte. Huvudet var så stilla som det nu kan bli före det sätter i gång när vi var på undersökning i torsdag. Det är väl därför smärtan i blygbenet minskat eftersom det inte rörs så mycket där längre.

Så nu är det bara att vänta och se när det kommer någon bebulis. Några av er har ju redan gissat på när, vad och hur stor men ännu kan ni göra det om ni har lust (Klicka här för att komma dit)! Får se vem som kommer närmast. Jag gissade på 30.3 men tror nog nu att det åtminstone går in i april. När jag försökte få killen att gissa sa han bara "hen kommer när hen kommer". Trålmåns som inte ens gissar...

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34 // v.35 // v.36 // v. 37 // v.38 // v.39


Påskhälsningar!

Skrivet av mamabitesback 26.03.2016

Tänkte bara titta in och säga hej medan vi vilar mellan allt ätande. Här är det lugnt på bebbefronten och ännu så känns det inte någonstans att bebin skulle ha lust att komma ut. Dessutom har killen åkt på världens dunderförkylning så vi har gett hen en vecka till i magen så killen är fit for fight när det väl är dags.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Påskhelgen firar vi tillsammans med både mina och killens föräldrar. Mamma och pappa kom i torsdags och hittills har vi varit till Ikea, tittat in vart vi ska flytta, varit ute och ätit och hängt hemma hos oss. Idag har vi mest tagit det lugnt med en promenad och påskmiddag hemma hos oss. Imorgon åker de hem och då ska vi iväg på vår gudsons 1-års kalas och efter det kommer killens föräldrar hit och stannar till tisdag. Så det blir intensivt med familjehäng men det är bara skönt så har vi (jag) annat att tänka på än näääär ungen tänker komma.

Så nu ska vi försöka njuta av sista dagarna (eller veckorna... Hoppas inte det!) utan barn och livet som två innan allt blir annorlunda. Och förstås äta massa choko och memma! Glad påsk! 


Kommer ni få se bilder på bebin?

Skrivet av mamabitesback 23.03.2016 | 7 kommentar(er)

För ungefär veckor sedan kom det upp en kolumn om att publicera bilder på ens barn på internet. Passande nog för det här är ett ämne jag tänkt ta upp länge. Om man surfar runt på Facebook, Instagram och bloggar så kan man konstatera att de flesta lägger upp bilder på sina små barn. Sociala medier är en så stor del av de flestas dagliga liv så det faller sig säkert naturligt att ens nära och kära syns på bilderna man laddar upp. Men då kommer det till det här med individens integritet. Visst, tills 18 är det föräldern som "bestämmer" över barnet, men gäller det också exponering av barnet på sociala medier? Har vi rätt att bestämma över deras roll på internet i 18 år?

I och med att vi snart nog välkomnar en ny individ till den här världen är det här väldigt aktuellt för mig och min kille. Utöver att vi kommer ha ansvar för ett nytt människoliv har vi också en ny person att ta hänsyn till och respektera. Så hur tänker vi kring vårt barn och internet?

Collage_Fotordfdf

När jag började blogga och blev mer av en "offentlig" person så hade min kille ganska snabbt att han inte vill synas på bloggen och sociala medier. Och det respekterar jag förstås, eftersom det inte är han som valt att jag ska blogga och vara aktiv på sociala medier. Det är mitt val så då måste han också få välja att inte synas. Visst har det kanske kommit upp någon enstaka bild på Instagram eller Facebook sedan dess, men då har han varit okej med att jag laddat upp dem. Men utöver dem så har det endast varit bilder där man inte ser hans ansikte.

Så till bebben då. Efter första ultraljudet bestämde vi redan att vi inte ska ladda upp den på sociala medier. Det kändes liksom för privat och ville ha de för oss själva (och familjerna förstås). När det kommer till bilder av bebben när hen väl föds så är vi på samma spår som med bilder på killen. Eftersom hen inte själv valt att jag ska vara aktiv på sociala medier och skriva en blogg, så känner jag att jag inte har rätten att exponera hen på internet. Barnet ska själv få välja om hen vill synas, och det tycker jag inte hen kan veta som nyfödd, två eller sex år. Jag vill inte att bilder på hen som barn ska kunna användas emot hen i något skede av livet. När hen uppnått en sådan ålder att det blir aktuellt med internet och sociala medier, då blir det en annan femma.

Barnets integritet är inget vi har rätt att göra intrång i. Oavsett om hen är under 18 eller inte. Så tycker jag (just nu) i alla fall. Om jag tänker på samma sätt om fem år är sedan en annan sak... Isabella Löwengrip tycker jag har lyckats få en bra balans mellan att ha med sina barn på bloggen men ändå inte visa deras ansikten, så jag kommer göra på samma sätt. Hoppas också att alla i vår närhet respekterar detta och inte laddar upp bilder på bebben där ansiktet syns!

Hur har ni resonerat kring att exponera era barn på internet? Och hur ändrades er syn sedan när de väl föddes?


Humörsvängningar i vecka 39

Skrivet av mamabitesback 21.03.2016 | 2 kommentar(er)

Vecka 39, 38+1, 13 dagar till bf. För varje sekund som går är vi lite närmare det lilla livet. Som jag skrev igår så börjar jag bli väldigt otålig. Killen försöker konstant lugna mig och säger säkert tio gånger per dag att det är bara bra hen är där någon veckan till och att bebben nog kommer när hen är redo. Och jag försöker ta det till mig, men så en timme senare är jag inne i otåligheten igen. Alltid är det inte lätt.

Den här veckan har vi ganska mycket planer till skillnad från tidigare veckor. Förutom rådgivning på onsdag så kommer mina föräldrar hit på torsdag och killens på söndag så blir en intensiv påskvecka med familjerna. Även om jag är ganska trött så har jag inte lika ont i kroppen mera, så det är skönt för då kan vi kanske göra lite mera saker än vi skulle ha kunnat för en månad sedan.

Nåja, nu tänker jag sammanfatta graviditetsveckan på ett lite nytt sätt!

SAMSUNG CSC

Så här såg jag ut i fredags när vi åkte till stan för att äta. Så fascinerande att jag inte ser gravid ut rakt framifrån och magen knappt syns. 

Rörelser: Igår var det en lite lugnare dag så jag blev nästan lite fundersam om vi måste åka in och kolla, men till kvällen kom de där 10 sparkarna som behövs som tur. Och idag har det varit sånt himla bökande så jag tror bebben har tagit igen det hen inte rörde på sig igår. Nu tycker jag det varit ett konstant rörande i flera timmar och börjar fundera om hen alls tänker sova idag. Hjärtljud: ca. 150 Sf-mått: Förra veckans måndag var det 36. Viktökning: +2,2 kg sedan inskrivning. Halsbränna: Inte överhuvudtaget. Så lycklig över att jag åtminstone slapp detta under graviditeten! Ryggbesvär: Inte så farligt längre. Bara om jag sitter "fel" i soffan så kan jag få ont, men allt det jag haft tidigare är som bortblåst. Bäckenbesvär: Inte speciellt mycket nej. Muskel och vadkramp: Kramp har jag inte haft på länge heller, men värk istället. Åderbrock: Nej. Nästäppa: Ja. Alltså har så mycket snor just nu, vet inte om det beror på graviditeten eller om jag har något förkylningsvirus. Urinvägsinfektion: Inte vad jag vet. Känsligt tandkött: Lite. Bättre hy och hår: Det har varit mycket bättre, men som jag skrev igår så har min hy blivit sämre de senaste veckorna. Illamående: Nope. Trötthet: JA! Måste nästan sova två-tre timmar mitt på dagen varje dag för att orka och hålla humöret på en okej nivå. Upp och ner i humöret: Eeeh, ja. I fredags grät jag såå mycket när mitt påskpyssel bara sket sig (liksom suprise suprise jag är ju inte ens bra på att pyssla) och idag grät jag i säkert en timme och var så nere hela dagen eftersom jag hade sönder en marimekkoskål. Så humörsvängningar deluxe här. Strimmor på magen: Jepp. Putande navel: Nej och så besviken haha. Hade så sett framemot att den skulle börja puta pga tycker det ser så roligt ut, men har tydligen för djup navel för ännu har det inte hänt. Svullnader: Fötterna lite men inte speciellt mycket. Yrsel: Stjärnor uppenbarar sig så gott som varje gång jag stiger upp. Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Ja. Har så varmt på nätterna! Blodbrist/ järnbrist: Förra veckan när vi var på rådgivningen hade jag hb 111 så började dricka någon sliskig järnsaft för att få det lite högre. Sammandragningar: Det har minskat avsevärt sedan jag blev tillsagd att vila så de kommer ytterst sällan nu. Sömnproblem: Jepp. Nytt konstigt matbehov: Is. ÄLSKAR is! Tömmer minst en isform om dagen. Fast det är väl egentligen inte mat men.

IMG_1382

Och här är en halvbra telefonbild från i torsdags. Lite annorlunda syn från sidan än framifrån... 

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34 // v.35 // v.36 // v. 37 // v.38


Saker som stör mig just nu

Skrivet av mamabitesback 20.03.2016

En börjar ju bli lite trött på att vara gravid vi det här laget. Jag menar, det har ju gått nio månader riktigt riktigt just. Idag är det exakt två veckor kvar till bf, så det är verkligen inte mycket kvar nu. Och eftersom jag börjar bli medveten om att det snart är ett slut på det hela, så börjar vissa saker bli lite mer störiga än andra.

Att alla frågar hur jag mår. Okej, det är förstås jätte fint att så många bryr sig om mig så de frågar hur jag mår, men det blir ganska tjatigt att svara på det flera flera gånger om dagen. Speciellt inte när mitt mående inte ändrar så himla mycket från dag till dag.

Dålig hy. Under hela graviditeten har jag haft så gott som bra hy, men nu plötsligt så har jag börjat få massa finnar och pormaskar. De kom för kanske någon vecka sedan och gör ju inte att en känner sig snyggare precis. Tycker dessutom de blivit fler och fler hela tiden. Vet inte om det har med hormoner när det närmar sig förlossning eller något för har inte ändrat min ansiktsrutin något.

Värk i benet. Mot morgonnatten och morgonen börjar det alltid värka i främst högra benet. Det här är en av de faktorer som bidrar mycket till min dåliga nattsömn. Försöker sova med en kudde under benen men tycker inte det hjälper så mycket. Plus att jag sparkar bort den hela tiden så varje gång jag går upp för att kissa måste jag flytta den högre upp i sängen för den ligger långt borta i fotänden. Värken gör mig tooookig!

Sist ut, att vänta. Att gå och vänta på att något att det ska börja sätta igång är så sjukt frustrerande. Jag vet att man borde gå och försöka tänka på något annat, men det är så svååååårt. Varje morgon tänker jag "jaha, inte hände det något i natt heller" (har av någon anledning för mig att det kommer sätta igång på natten) och är pikulite besviken varje gång. Även om jag vet att det är bra att bebben är där någon vecka till och att hen kommer först när hen är redo så börjar verkligen mitt tålamod vara på bristningsgränsen. Det här med att inte veta exakt när det kommer hända är för en som gillar att ha kontroll är ganska jobbigt.

SAMSUNG CSC

Just nu längtar jag väldigt mycket efter det här: Att få sitta på bryggan på skären och äta frukost med en sprattlande bebis bredvid mig. Då har förhoppningsvis alla dessa saker jag stör mig på blivit ett minne blott!


Feelishöjare när orken tryter

Skrivet av mamabitesback 17.03.2016

Tack för alla tips på vad vi ska packa med till BB. Jag begrundade alla kommentarer och har nu packat väskan efter era rekommendationer. Åsikterna varierade ju förstås så valde lite det som föll mig mest i smaken. Har säkert med lite för mycket saker, men har alltid varit en sån som har med lite mer än nödvändigt för säkerhetsskull. Kan visa vad jag packat med senare, och följa upp efteråt vad som var nödvändigt/inte nödvändigt.

SAMSUNG CSC

Bild från andra bloggen 

Annars då? Sammandragningarna har lugnat ner sig. Jag tar det lugnt hemma och försöker förbereda mig mentalt på att det ska komma ett barn till världen snart. Försöker också inte gå och vänta allt för mycket. Vet ju att det kan ta ännu en vecka, två eller till och med tre innan någon kommer ut, och det är alldeles för psykiskt påfrestande att gå och vänta varje sekund av dygnet. Så försöker tänka på annat och distrahera mig vardagliga saker.

Orken räcker dock inte så långt just nu. Det är helt sjukt hur det lilla livet kan dra så himla mycket energi! Sover i och för sig inte så bra så det kan ju också bero på bristen på krafter. Så just nu går dagarna mest ut på att fylla lägenheten med fina blommor (en vill ju ha de trivsamt när så mycket tid spenderas hemma), dricka hallonbladste ur min nya fina muminmugg, titta på netflix och ta varje tillfälle att göra sig fin med nagellack och läppstift.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Helt enkelt göra saker som ger bra feelis när orken inte riktigt räcker till. Som idag när solen uppenbarade sig i Helsingfors ännu en dag, jag hade nytt fint läppstift, fått avslutat nästan alla de lösa trådar jag haft inför mammaledigheten och vi fick beskedet att bebin fått en ny liten kusin. Sådant gör verkligen en dag lite bättre! Likaså kvällar med Prison Break-maraton tillsammans med killen i soffan och Veronica Maggios nyaste låt. Behövs inte så mycket egentligen, bara en kommer ihåg allt detta tills dagen då allt känns lite extra jobbigt.

Vad gör ni för att få bra feelis, eller vad ger er bra feelis när orken inte riktigt räcker till? 


Mammabloggar jag läser

Skrivet av mamabitesback 15.03.2016 | 4 kommentar(er)

Kategorier:

Mammabloggar har aldrig riktigt varit min grej, men efter att jag blev gravid blev plötsligt mammabloggar lite mer intressanta. Så tänkte tipsa om de mammabloggar som jag läser!

Fast i och för sig är kanske inte alla av de bloggar jag läser renodlade mammabloggar, utan kanske mer bloggare som har barn. Typ. Nå oavsett så dyker det upp barnrelaterade inlägg i varje av dessa bloggar, så därför kategoriserar jag dem nu som mammabloggar.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.33.42Först ut: Jannike. Läste hennes blogg också före hon fick barn och den handlar mycket om mode, Autre som hon driver tillsammans med Michelle och förstås hennes dotter Elle. Gillar speciellt inblicken i lilltjejens garderob och att hur hon lyckas kombinera bloggen med mode och bebi.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.35.59Vanja Wikströms blogg har jag just börjat läsa. Hon är entreprenör och har en liten kille som heter Iggy (hur gulligt namn?!). Sjukt snygga bilder, videos och intressanta inlägg. Dessutom gör hon också en podd som jag gillar jättemycket. Hennes blogg är en riktigt feel good-blogg.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.34.44

En av svenskfinlands största mammabloggar, Carolas,  är väl den som går mest under kategorin mammablogg. Läser hennes blogg lite sporadiskt tidigare men det har blivit mer och mer den senaste tiden. Gillar hennes ärliga inlägg och så är det roligt att läsa om någon annan som är preggo!

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.36.21Ida Ekw driver en avslappnad och ärlig blogg om livet som småbarnsmamma. Härliga vardagsbilder och mycket humor.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.35.19Maria Håkans blogg har jag också ganska just börjat läsa. Gillar vardagslivsskildringarna och inredningsinslagen.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.36.48

Emmas Vintage är väl egentligen ingen mammablogg, men hon har ju en 1-åring och en bulle i ugnen, så det blir ganska mycket barnrelaterat innehåll. Även om jag vintage inte riktigt är min grej så gillar jag hennes blogg jättemycket. Hon skriver väldigt fyndigt och tar så snygga bilder!

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.35.39Mama's got the magic har jag läst i flera flera år. Hennes ungar är urgulliga och hennes ärliga inlägg om vardagslivet är väl det jag gillar mest med bloggen.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.37.05

Bonjour Vintage har jag också läst i flera år. Hon har en dotter och en bebis i magen, dessutom nästan i samma veckor som jag. Madeleine är en riktigt duktig fotograf vilket syns i hennes blogg och hon är precis som jag en frankofil så mycket franskinspirerad i bloggen = me likey.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.38.40

I Lykkeliten får man se massa inredningsbilder och inlägg om barnkläder. Victoria tar också riktigt fina bilder (tydligen en viktig nämnare när det kommer till bloggar jag läser!) och gick just ut med att hon och hennes man ska få ett tredje barn i slutet av sommaren, så roligt!

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.37.40Frida Fahrman har jag följt långt innan hon blev mamma för första gången, och nu har hon just fått sitt andra barn. Fridas blogg handlar framför allt om mode men lite bebisaker smiter in nu som då.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 16.39.43

Sist ut är Red. Johannas blogg läste jag för flera år sedan, men så slutade hon tråkigt nog blogga, men nu har hon börjat igen! Och den här gången dessutom en mammablogg. Så ingen är gladare än jag!


Tjugo dagar kvar

Skrivet av mamabitesback 14.03.2016

 

Tjugo dagar kvar till bf och än så länge inga som helst känningar av att något är på gång. Idag var vi till rådgivning och kollade läget. Allt såg bra ut förutom att jag hade på gränsen till lågt blodtryck och lågt hb. Hemma är allt så gott som färdigt inför bebbens ankomst. Ska göra lite extra mat den här veckan så vi kan frysa ner och äta sedan så det inte blir så mycket spring till butiken de första dagarna.

Så nu försöker jag bara ta det lugnt, göra lite skolarbete, titta serier, förbereda lite blogginlägg och pyssla här hemma. BB-väskan är så gott som packad och allt praktiskt borde vara klart. Kommer inte på något jag glömt i alla fall.

IMG_1348IMG_1361IMG_1360

Första bilden magen i vecka 36+6 och sista bilden i vecka 37+1. 

Hur jag mår? Ganska bra tycker jag. Sedan jag började ta det mera lugnt så har jag inte lika mycket sammandragningar, men smärtor vid blygbenet har jag mest hela tiden. Både när jag sitter och går. Sover ganska dåligt och har väldigt mycket värk i benen, speciellt mot morgnarna. Värken är väl kanske det jag lider mest av just nu. Och så hade jag som sagt lite lågt hb så måste börja äta extra järn, men annars var allt bra enligt rådgivningen. Sedan läkarbesöket för ca. två veckor sedan hade jag gått upp två kg, så nu ligger jag på plus 2,2 kg.

Bebisen? Huvudet ligger neråt som vanligt, lite rörligt ännu men åtminstone där var det ska vara vi den här tiden. Tycker jag känner rörelser hela tiden, och nu gör dessutom de flesta av dem ont eftersom hen trycker väldigt mycket på mina revben. Oftast brukar det bara hända när jag sitter, men på morgonen när jag låg på rygg i sängen så var det någon som pressade väldigt mycket på högra sidans revben. INTE speciellt skönt. Dessutom på samma gång som hen trycker på revbenen gör det också ont mellan benen, så det blir liksom dubbelsmärta.  Men så är det väl när det börjar bli trångt där inne...

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34 // v.35 // v.36 // v. 37


Lägesrapport från mellosoffan

Skrivet av mamabitesback 12.03.2016 | 1 kommentar(er)

Lägesrapport från soffan denna lördagskväll. Har står det så still som det bara kan. Eller så känns det i alla fall. Hela veckan har jag gått och väntat på att något ska hända, men nu har jag gett upp hoppet. Fast det lät ju fel, egentligen borde jag vilja att hen ska stanna inne i några veckor ännu, men blev så inställd på att något skulle hända SNART efter måndagens läkarbesök så trodde verkligen att det skulle hända under veckan. Men nu inser jag att det kommer knappast hända på ett tag ännu, och bra är väl det. Bara lite jobbigt för mitt känsloliv att pendla så himla mycket.

Veckan har överlag gått bra, har vilat mycket och hängt hemma. Vi har gått på lägenhetsvisningar och ÄNTLIGEN hittat en. Så i mitten av april börjar vi flytta. Ska bli så skönt att få ett större ställe och inte behöva bo i en liten tvåa med en spädis. Hur det kommer vara att flytta med en spädis är en helt annan femma, men det tar vi väl då. Utöver det har bebben fått lite fina presenter i veckan som jag tänkte visa.

SAMSUNG CSC

Först ut var en försenad babyshower present av min bästis som för tillfället befinner sig på andra sidan potten. En Sophie the Giraffe med ett jätte fint kort som jag ska läsa för bebben när hen blir lite större. Bölade massor när jag läste det. Så fint med en present med tanke bakom!

SAMSUNG CSC

Av våra kompisar Ida och Rickard fick bebben det här. En skitsnygg mössa och ett örngott med ett mönster helt i min smak. Ida, som är konstnär och mönsterdesigner, gör så sjukt snygga grejer och hon skulle få designa och sy hela bebbens garderob om jag skulle få bestämma! Här kan ni kolla in vad hon gör för snygga grejs.

Ikväll är jag gräsänka eftersom killen är iväg på någon sorts babyshower för pappan, så nu ska jag fortsätta titta på Melodifestivalen och trycka i mig allt gott som jag laddat upp med. Fast är egentligen ganska mätt så är inte ens så sugen, men när en har dukat upp med chips, dipp, läsk, choko och blodapelsin känns det som om man måste äta. Om bebben bestämmer sig för att titta ut idag kan det vara för att jag ätit så mycket att hen inte längre har rum...