Jenna Matintupa

Visa alla inlägg skrivna juli 2017

Inför dagisstarten

Skrivet av mamabitesback 30.07.2017 | 2 kommentar(er)

Även om det är ett par veckor kvar av tills vår höst drar igång, det är ju faktiskt ännu bara juli, så har jag svårt att inte fundera och planera inför dagisstarten. Känns som om det är så himla mycket som behöver fixas? Halare köpte jag på Facebook idag, regnbyxor och gummistövlar är nästa på listan och så ska jag gå och fixa en dagisruben här någon dag. Sedan ska ju allt märkas också. Och köpas vattenflaska (vad skall det ens vara för modell?), beställas fotografier på alla viktiga personer och så kanske vi också borde börja ställa morgnarna efter dagistid? Hohho känner att jag kommer ha gjort noll den 27:e augusti... En sak började jag fundera på idag. Vad skall det vara för skor? Förstås gummistövlar när det är klottigt och någå tjockare när det börjar bli kallt, men nu till hösten? Funkar sneakers eller skall det vara lite "redigare" skor? Vi har ett par kavat (snörning), två par sneakers (ett par med snörning och ett par med tarra) och så sandaler just nu. Ni som har kids i dagis eller jobbar på dagis, vad funkar bäst?

Avslutar med bild på Barnet från kvällens strandbesök. Sommarkvällar när de är som bäst!


Kläder som funkar bra i den kalla finska sommaren

Skrivet av mamabitesback 16.07.2017

En ser ju framför sig att ett åringar ska springa runt i gulliga shorts, t-shirts och sandaler men det är kanske inte riktigt realistiskt när det gäller den finska sommaren. Så före semester uppdaterade jag Agnes garderob lite med kläder som funkar dels de lite kallare sommardagarna, men sedan också till dagis i höst. mama bites back Byxorna är gamla fynd från en Zararea i våras, men tröjan är ny och kommer från Mini Rodini. Har suktat efter den sedan den kom ut men varit lite snål, men så hade Babyshop den på rea så då passade jag på. Har använts säkert tusen gånger sedan den kom. mama bites back Kanske inte så lämpligt för de kalla dagarna, men ack så nödvändigt de soliga. UV-dräkten fick Agnes av mormor och mössan klickade jag hem från Ellos. Båda från Reima och en hitt hos ett åringen. mama bites back Skorna är köpt från Zara i våras (och finns nu på rea!) och jacka förra sommaren från Lindex, båda något som vi använt massor under våren men också nu i juni/juli. Mössan däremot, den är också ett reafynd från Mini Rodini och perfekt för mulna sommardagar. mama bites back Och sist ut kanske de två bästa sakerna i Agnes sommargarerob: Kavatsandaler och onesie i ekologiskt bomull från Ellos. Båda har använts en himla massa nu och kommer säkert användas ännu mer i augusti. Speciellt dräkten älskar Agnes som sedan hon börjat ha åsikt alltid velat ha på sig just onesies. Nu är det dock snart dags att börja fundera på allt som behövs till dagis... Herregud vilken lista det var med grejer som behövs! Känner hålet i plånboken redan.

Semesterlunken

Skrivet av mamabitesback 12.07.2017

Det är över en vecka sedan sist. Eftersom vi nu för en gångs skull är lediga *tillsammans* så har jag minskat ner datortiden till ungefär noll, därav tystnaden. Nu dock sover barnet, killen och ut och bygger terass och jag har faktiskt inget speciellt att göra. Så tänkte titta in på internetet och kollat vad som hänt sist (i och för sig surfar jag på telefonen så helt ouppdaterad är jag inte...). mama bites back Vad har hänt på en vecka då? Jag har kommit tillbaka upp till Österbotten och de dåliga nätterna har fortsatt. Inatt var första natten sedan måndagen efter midsommar som hon sov en hel natt utan att komma mellan oss! Innan dess har det varierat mellan halv ett och halv fem, och då inte mycket sömn där emellan. Misstänker att boven i dramat är de x-antal myggbett hon har. På dagarna kliar hon inte, men kanske det är värre på nätterna? Förra helgen hade vi också barnvakt hela helgen och passade då på att åka ut till skärgården på tumis i tre dagar. Och den här veckan har hittills bara rullat på med lugnt program här på landet. Nästa vecka blir det lite mera fart på när det ska fixas inför helgens bröllop, och sedan vips så åker vi hem till Esbo igen. Semestern går fort och snart är vi tillbaka i vardagen igen, då är det bara några veckor så börja Agnes dagis och vi ska börja skapa oss någon ny sorts vardag. Nervigt.

Mammasemester

Skrivet av mamabitesback 02.07.2017

Just nu sitter jag hemma i vår soffa i Esbo. Agnes och killen är på landet i Österbotten. Jag är nere i stan för ett möte och ska dessutom passa på att göra annat roligt som gå på bröllopsklänningsprovning (inte min), träffa vänner och shoppa lite nödvändigheter. Som jag skrev på andra bloggen, göra saker som man annars inte gör med en unge på armen. Även om det känns lite harm att "slösa" våra få semesterdagar på att vara här ensam i några dagar, så är det faktiskt ganska skönt att få hänga själv lite. Efter en ganska pärsig vecka med fruktansvärd sömn och väldigt klänging unge är det skönt att bara vara själv en stund. Och så känns det ganska bra att lämna över cirkusen till killen för några dagar. Det är ändå oftast jag som är en själv med henne, och så det är skönt att han ska få sköta det ensam i några dagar. Jag tror inte man förstår hur jobbigt det är att vara bara med henne dygnet runt i flera dagar före man gör det själv. Men som alltid brukar hon sova bra, äta bra och vara hur nöjd som helst. Men när hon är med mig, eh, not so much. Den här veckan vi varit ensamma är ett bra exempel på det. midsommar 2017 midsommar 2017 Så att ja, jag njuter av att få vara borta några dagar. Ännu saknar jag inte henne så mycket men det kommer väl hel snart gissar jag. Imorgon ska jag och hänga med hennes jämngamla kusin så senast då kommer väl saknaden. Nu ska jag fortsätta kolla netflix till mitt i natten. Bara för att jag kan.