Jenna Matintupa

Fem veckor kvar

Skrivet av mamabitesback 22.02.2016 | 6 Kommentarer

Ännu en ny vecka är här. Tycker de börjar flyta ihop lite samtidigt som det känns som om tiden går jätte fort. När jag fick veta att jag var gravid så tyckte jag nio månader var en evighet och nu känns det som om nio månader är inget. Det har gått SÅ fort! Snart är bebben här ju! Nåja, till sammanfattningen.

Processed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with hb1 presetimage

Hur jag mår? Där någonstans mellan bra och irriterad. Har bra med energi, mår inte illa, är inte så farligt trött och har ett helt okej humör. Samtidigt märks det på kroppen att det börjar närma sig bebi, för kan inte göra någonting (känns det som) utan att den säger emot. Måste sitta ner och vila konstant och det är väldigt frustrerande. Var helt slut efter att ha gått till butiken och handlat typ tre saker idag. Och då har vi ungefär 400 meter till butiken, så det är liksom ingen stor grej att gå dit. Så det gör mig lite sur, för har feeling att göra massor men kroppen säger att jag ska göra inget. Det går inte riktigt ihop.

Bebisen? Hen håller på som vanligt. Sparkar hårt, trycker på revbenen och så. Dessutom kände jag hur hen hickade för första gången igår! Tog en stund innan jag förstod att det var hicka som bebben gjorde men till sist fattade jag.

Kroppen? Den är verkligen trött nu känner jag. Ryggen har faktiskt varit lite bättre nu, men har däremot ganska ont i blygbenet när jag går. Och jag kissar säkert tre gånger i timmen. Blir spännande att se hur mycket många gånger per dag jag kommer upp i om en månad. Om hen inte kommit ut redan då vill säga. Tycker också att magen har ändrat form lite, sjunkit ner en bit. Något annat är väl inte annorlunda än tidigare. Har nästan börjat räkna dagarna tills det här är över och vi äntligen ska få träffa bebin!

Det skulle vara roligt att veta lite mer om ni som läser. Är ni gravida, hur långt är ni gångna och hur mår ni? Eller har barn redan? Eller är ni varken gravid eller har barn? Berätta gärna lite om er! 

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34

Kommentarer

 • petronella 22/02/2016 9:15pm (8 år sen)

  Jag läser för att jag tycker det är intressant med graviditeter och för att se hur det går för dig 😊

  • Jenna Vierinen 24/02/2016 12:59pm (8 år sen)

   Så roligt att du läser :)

 • Karin 22/02/2016 9:55pm (8 år sen)

  Jag har två barn, en treårig kille och en liten tjej på tre månader. Barn är det härligaste som finns, men det var nig en stor chock med första barnet. Det var för mig En riktig livskris att bli mamma och livet kändes så begränsat och tungt. Men man vänjer sig och det går inte en dag utan att jag tänker hur lyckligt lottad jag är som har två friska barn.
  Lycka till med allt!

  • Jenna Vierinen 24/02/2016 1:00pm (8 år sen)

   Tack så mycket! Jo jag tror inte jag fattat ännu hur stor förändring det kommer att vara att få sitt första barn... Blir intressant att se hur jag kommer reagera!

 • camilla 22/02/2016 9:59pm (8 år sen)

  Jag har 2 barn. Storasyster som blir 3 nästa månad och lillebror snart 5 månader :) roligt att läsa om graviditeter när det är så färskt i minnet :) lycka till med allt du har framför dig :)

 • Cecilia 23/02/2016 6:15pm (8 år sen)

  Fick en pojke i juli ifjol :)

  • Jenna Vierinen 24/02/2016 1:05pm (8 år sen)

   Härligt med sommarbarn! :)

 • Patricia 24/02/2016 12:03am (8 år sen)

  Så glad för din skull, så jag sitter och följer dina dagar :) /you know who

 • Emma 25/02/2016 11:59am (8 år sen)

  Är gravid i vecka 11 (10+6) och försöker suga åt mig all information jag kan om graviditet och allt som hör graviditeten till! Roligt med bloggar som känns mer verkliga än bara "infosidor":) har mått väldigt illa sedan vecka 6 och hoppas på bättre tider snart. Härlig blogg har du, ser fram emot att läsa mer om din och er stora resa.

  • Jenna Vierinen 25/02/2016 1:18pm (8 år sen)

   Grattis till graviditeten! :) Tack för de fina orden och hoppas du mår bättre snart!

Skriv en kommentar