Jenna Matintupa

Med busig blick och gröt i hela ansiktet

Skrivet av mamabitesback 05.10.2016 | 3 Kommentarer

Idag blir vår lilla bebis sex månader. Eller lilla och lilla. Hon är inte så liten mera. Nu för tiden äter hon gröt, rör sig runt i rummet och följer med allt som händer hela tiden. Hon blir mer och mer en liten person för varje dag som går. SAMSUNG CSC

Idag åt hon sin första hela portion gröt, och till kvällen fick hon också smaka på potatis. Sakta men säkert vänjer vi oss med fast föda. Än så länge tar det ungefär fem gånger innan en sked hålls inne i munnen, men vi jobbar på det. Det är klåttigt men så är det väl med bebisar antar jag. Som sex månaders present fick hon en haklapp från Elodie Details. Lätt att torka av och "vingarna" på axlarna skyddar perfekt åt sidorna när huvudet åker åt alla håll hela tiden. Vi har tidigare använt den som kom med i babylådan men den var helt värdelös. Blev genomvåt direkt.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Annars då? Agnes forsätter vara lika nöjd och glad. Skrattar och har världens busigaste blick. Far runt runt i rummen. Rullar, backar och tuggar på allt som kommer i sin väg. Har varit så säker på att hon ska få tänder i flera veckor, men än har jag inte hittat några tecken på det.

Idag var vi till rådgivningen och kollade läget. Agnes vägde runt 7200 och är 64,4 cm lång. Så längden växer hon inte så mycket på just nu, men vikten fortsätter att gå stadigt uppåt. Använder kanske mest 68 på kläder, men än passar mycket av 62:orna också. Tur det för hon har så mycket fint som jag inte vill hon ska växa ur!

SAMSUNG CSC

Nu sover hon i sin säng och jag hoppas att natten blir lika bra som förra, det vill säga att hon sover där till halv sex igen. Men månne inte hon vaknar mitt i natten nu. Det brukar gå så, varannan natt bra varannan dåligt. Hoppas verkligen att hon börjar sova bättre när hon nu ska börja få gröt på kvällarna.

När började ni ge era bebisar fast föda? Och hjälpte det nattsömnen?

Kommentarer

  • Sophia 05/10/2016 10:46pm (7 år sen)

    Vi började ge smakportioner vid 6 månader, men för oss påverkade det tyvärr inte sömnen. Hon är ju 1år och 3månader nu och vaknar ännu ca 4-10(!) gånger per natt... Vissa nätter är bättre, andra sämre. Agnes verkar ändå sova lite bättre än vad Nike gjorde i samma ålder, så månne int hennes sömn bli bättre! :)

  • Ingrid 06/10/2016 8:15am (7 år sen)

    Smakportioner (potatis, rotfrukter) vid 4 mån. Gröt med frukt vid 5 mån. Kött med mer smakrik mat (blandade grönsaker, örter) vid 6 mån. Kan inte påstå att maten påverkat sömnen för vår tös. Det är snarare dagsprogram å tänder som påverkar mest. Hon har alltid sovit bra, började tidigt med hela nätter. Hösten har varit sämre, men d varierar. Tösen e snart 10 mån.

  • Andrea 06/10/2016 10:13pm (7 år sen)

    Vår flicka är lika gammal som er och vi började ge smakportioner vid 4,5 månader. Först potatis och olika grönsaker som lunch, så småningom började hon få fruktpuré som mellanmål. Kvällsgröt vid lite över 5 månader och hon älskar det! Överlag glad i mat och portionerna blir allt större, samtidigt som amningen nu minskar dagtid. Nattsömnen har tyvärr inte påverkats nämnvärt, hon vaknar fortsättningsvis ca 3 ggr per natt...

Skriv en kommentar