Jenna Matintupa

Mina vänner-listan

Skrivet av Jenna Matintupa 25.08.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Agnes är förkyld och jag så. himla. trött. Vem vet kanske Agnes förkylning som håller på och ta mig i besittning. Så dagen spenderades liggandes i valfri säng eller soffa och varvar böcker, ljudböcker med surf. Sjuklingen sitter med sin iPad och tittar på serier. Hade stora planer på vad jag ville göra idag men det får vänta till en annan dag.

När jag ligger och fördriver hinner man igenom ett par bloggar. Efter att ha läst både Linneas och Ellens blogg kunde jag inte hålla mig från att fylla i denna klassiska mina vänner-lista. För vem älskade inte dessa som barn.

2D133C10 323B 49CF BD9F EBB6C7BD1FFB
Mitt namn och smeknamn:
Jenna Linnéa. Att heta Jenna i förnamn har inte gett stora möjligheter för smeknamn. Josso och Josson kallade min farmors man och min fasters man när jag var yngre men det var inte något som fastnade.

Till min familj hör: Min man Johan och våra barn Agnes och Alfons. Utöver det mina föräldrar, min bror och hans partner, mina svärföräldrar och Johans tre bröder med familjer, min farmor och hennes man, farfar och morfar. Plus moster, morbror, fastrar och ett gäng kusiner. Vi börjar bli ganska många!

Jag bor i: Vasa sen mars. Innan dess 5 år i Esbo, 3 år i Helsingfors, 1 år i Åbo och uppväxt i Malax. Trivs väldigt väldigt bra att bo i Vasa centrum och känner absolut noll lust att flytta härifrån på länge. 

0AC95B70 4195 4BB1 A61B 3167A83A08AE

Min favoritfärg är: Rosa, svart.

I min godispåse finns: Surisar, punchknappar, salta dödskallar, fazers ljusmjölkchoklad och de där stora fyrkantiga toffegrejerna.

Jag lyssnar helst på: Svensk pop ala Victor Leksell, Veronica Maggio och Miriam Bryant. Gärna också Mando Diao, Lewis Capaldi, Sam Smith och Tom Walker.

Om jag var ett djur så skulle jag vara en/ett: Någon som är bekväm, fåfäng och gillar att sova. Kanske en pudel?

9ECD10D1 1AFC 4AC8 A643 C0480E9E6528

Detta tycker jag om att göra: Umgås över goda snacks gärna med ett glas rödvin, läsa böcker och diskutera dem, titta på någon bra serie tillsammans med Johan, plocka eller köpa blommor för att sen göra buketter hemma, läsa bloggar och samla inspiration på instagram, baka, skapa innehåll och skriva, ordna evenemang, spendera tid i badrummet med hudvårdsprodukter.

Detta stör jag mig på: Oj listan kan bli lång men sen är det bara värdsliga ting som irriterar i stunden. Barn som vägrar äta, klä på sig eller bara göra som man säger. När jag tappar saker och är klumpig. När någon påstår att jag sagt något som jag själv upplever att jag inte gjort osv osv.

23B94E9D 88EC 4C07 9E37 F42590049597

Jag är bra på: Få saker att bli estetiskt vackra, inreda och hitta fina kombinationer i ett hem, fixa vardagslyx, lyssna och stötta. 

Jag vill lära mig: Bättre finska.

Detta önskar jag mig: Mer medmänsklighet och mindre rasism och våld. Att folk ska börja ta klimatkrisen på allvar. Och med tanke på klimatkrisen borde jag förstås inte uppmuntra konsumtion men om lite på en månad fyller jag år och jag älskar att få presenter så aaaaatt…

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar