Jenna Matintupa

När det känns helt rätt

Skrivet av mamabitesback 14.02.2021 | 0 Kommentarer

Glad vändag alla! Jag sitter och googlar på mattor till nya lägenheten. Vi äger faktiskt bara två mattor just nu. En liten som finns i barnens rum och en lång trasmatta som ligger i källaren. Här i den här lägenheten har vi upplevt att vi inte behövt någon matta, plus lättare att hålla rent med småbarn, men nu känns det som om vi behöver några mattor. Vilka sorters mattor och vart är ännu oklart. Känns som om mattvärlden är helt ny för mig. Och dyr, herregud mattor är dyra.

Tack förresten för alla grattis och hurrarop gällande flytten. Jag har så blandade känslor. Mest är det förstås roligt. Vi har längtat efter att få flytta närmare familjerna och inte behöva köra i fem timmar varje gång vi vill fara ut till skären. Samtidigt har vi många vänner och också familj här som vi kommer sakna massor, så det känns himla tråkigt att lämna alla här. Vi älskar barnens dagis och de har sina kompisar här, så det känns sorgligt att att säga hejdå till alla. Men i Österbotten finns ju ändå största delen av våra familjer och många av våra nära vänner, så allt har sitt.

Känns nästan som om vi gör copy paste på Sofia Woods senaste flytt. Flyttar från stan närmare familjen och säljer lägenheten för att hyra en större (vår är i och för sig "bara" 138 kvm jämfört med deras 185 och inte någon sekelskiftens lägenhet precis..). Sen ska vi till skillnad från dem lägga pengarna från försäljningen av lägenheten på ett hus. Men kan 100 % relatera till känslan som de grundar sin flytt i. Den här flytten har vi längtat efter i snart två år, en nästan plågsam längtan. När vi har varit i Österbotten har vi liksom inte ens velat åka hem. Så att vi nu om drygt tre veckor kör upp till Vasa än en gång, är det den sista gången vi packar bilen full. Det känns mer än rätt.

Här står Agnes på det som ska bli vårt hem någon gång i framtiden.

Sen när vi packat upp, flyttat in och kommit till ro i vårt nya liv, då är det dags att börja planera hus. Eller huset i sig har vi faktiskt planerat i ett år, vi har redan nu ganska tydliga tankar om hur det ska bli, men nu är nästa steg att ta tag i det "på riktigt". Kontakta husleverantörer, planera tomten och göra både tidplan och budget. Men flytten först, sen får det andra komma!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar