Jenna Matintupa

Nu börjar den bästa tiden

Skrivet av mamabitesback 31.08.2020 | 0 Kommentarer

Sitter med ljudbok i hörlurarna och håller på och avslutar jobbdagen. Tvättmaskinen surrar i bakgrunden och ute ser det ut att regna. Jag har varit dödstrött idag. Gårdagens intensiva undanstädning på skären, sen fem timmar i bil och väl hemma skulle det packas upp, lagas kvällsmat, bada och få barnen i säng. Dessutom började vi titta på en ny serie igår vilket resulterade i att vi gick och la oss alldeles för sent. Så, känns verkligen som måndag idag.

Men det är ju inte vilken måndag som helst, utan sista augusti. Imorgon är det höst! Som jag sett framemot det. Kanske har nämnt det tidigare men jag är så redo för höst nu. Så välkommen välkommen, är verkligen glad att se dig!

Vad var det bästa med helgen?

Allt! Vi hade en så himla perfekt helg på skären. Varmt, fint väder, lugnt tempo och ja, allt som en behöver. Lite dålig sömn men en kan ju inte få ALLT. Barnen lekte ute, vi simmade, firade villaavslutning med middag på bryggan och raketer till Agnes stora lycka. Satte ute hela kvällen med facklor och tända ljus. Jag hann till och med läsa lite bok. Bara det!

Hur ser du ut idag?

Jag har en svart knytblus och svarta kostymbyxor. När vi var ut på lunch hade jag en rutig kappa och svarta plattformloafers. Jag har som rutin att även om jag jobbar hemma sätter jag på mig "jobbkläder" för att komma in i rätt sinnesstämning. Så jag gör mig klar precis som om jag skulle åka iväg till jobbet, för barnen till dagis och när jag kommer hem igen kommer jag på sätt och vis då till jobbet. Har funkat bra hittills!

Dagens planer?

Jag har haft två möten på teams, skrivit texter, planerat veckan och förberett olika saker. När barnen hämtas från dagis är det fullt ös med middag, tv-tittande, kvällsmat och nattning. Förhoppningsvis somnade de lugnt just där innan sju så jag hinner bra till min FaceTime-date med mina barndomsvänner. Nio börjar idol och då ligger vi raklånga i soffan med myskläder på. Ja och sen snurrar tvättmaskinen hela dagen eftersom vi hade massa tvätt så det springer jag och gör med jämna mellanrum.

Vad väntar den här veckan?

Ganska mycket jobb. Jag har massa material som ska skrivas, imorgon har vi svamputfärd till Noux som jag ska på hela kvällen. På kvällarna orkar vi sällan göra något förutom att ligga i soffan, så då blir det så. Om alla är friska så kommer min kompis Ida med sina två kids hit på fredag, vi har inte sett dem sen någon gång i våras så det ska bli härligt! Sist vi sågs var Anton en liten nyfödd bebe och nu är han hur stor som helst. På veckoslutet har vi noll planer. Bara hänga hemma antar jag. Ja och så har vi bröllopsdag imorgon. Är förberedd med present och allt...

Vad ska du äta den här veckan?

Jag är så dålig på att fundera på mat för tillfället. Känns som om all min kreativitet och tankekraft går åt på jobbet, så när jag ska försöka fundera på mat är jag stendöd. Men idag blir det rester från helgen. Sen kanske något gott med svamp, kanske någon gryta i helgen? Soppa blir det kanske eftersom det är enkelt och går snabbt. I veckan antagligen massa halvfabrikat för vem försöker jag lura, kommer inte orka laga något.

Något som du vill göra den här veckan?

Gå ut! Hitta på något med barnen på veckoslutet. Gå i butiker med Agnes på lördag. Har lovat att hon ska få komma med och välja en ny tröja när en av hennes favoriter fått hål. Spendera kvällarna med att kanske titta på någon film och dricka vin. Gå all in på höstfeelisen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar