Jenna Matintupa

Om matkampen, potträning och nattbajs.

Skrivet av mamabitesback 23.10.2016 | 1 Kommentarer

Tack för all respons på matinlägget. De flesta tipsade om BLW och det funkar säkert för många men det är inte riktigt min (vår) grej. Som tur har hon börjat äta lite bättre och vi tror på det att hon helt enkelt inte gillade puré. Nu mosar jag istället med gaffel och de går mycket bättre. Och så slutade vi kämpa med att hon ska få i allt och började istället sluta efter typ 15 minuter oavsett hur mycket hon ätit. Vissa dagar går det bättre, vissa sämre.

Många skrev att bröstmjölk är det ideala (om det räcker till) och det kör vi förstås på. Hon älskar brösten (lite för mycket mvh levande tutt) och så länge hon klarar sig på bröstmjölk så ska det få vara huvudfödan. Men vill ändå att hon ska börja lära sig äta med sked och så. Därav den fortsatta kampen.

Processed with VSCO with t2 preset

Bröst är bäst!

Annars då? Det har hänt både bra och dåliga nya saker sedan sist. Det bra är att vi börjat introducera pottan och det går SÅ bra. Om vi märker att det är bajs på gång så skyndar vi oss till wc:n och sätter henne på pottan. Om vi är snabba kommer allt i pottan. Dessutom försöker vi göra det som rutin. Alltså efter maten, efter att hon vaknat och så. Funkar också helt bra, det kommer ganska ofta kiss och ibland till och med nummer två.

Dåliga är att hon har för första gången i sitt ganska korta liv börjat bajsa på natten (okej hon gjorde det när hon var riktigt nyfödd men det räknas inte tycker jag). Det är verkligen så störande. Hon vaknar typ inte ens. Ligger och svänger sig, bajsar och somnar sedan direkt om igen. Då känns det ju så dumt att väcka henne, men det måste man ju. Detta händer då i snitt två gånger per natt. Orka alltså. Hoppas det är en fas som snart går över för det förstör min nattsömn ganska mycket. Och när det ibland tar en stund från att hon börjar härja tills hon bajsat så har jag hunnit somna om, vilket gör att hon kanske sover med bajsblöjan i en timme eller två. Känner mig som världens sämsta mamma då. Kämpar verkligen varje natt för att detta inte ska hända medan jag väntar ut henne.

Processed with VSCO with t2 preset En busig och glad sex månaders kiddo! 

Det var det senaste från oss. Nu ska jag gå och lägga mig. Killen åker bort i ett dygn så det är bara Agnes och jag imorgon = vill vara relativt utvilad för eventuellt jobbigt dygn. Man ska väl förbereda sig för det värsta. Typ. Godnatt!

Kommentarer

  • Tanja 07/11/2016 8:48pm (7 år sen)

    Inte är man dålig mamma om babyn har på en lortig blöja en eller två timmar. Vårat pyre har sedan födseln haft nästan enbart blandblöjor (senaste tre fyra veckorna enbart kissblöja på natten). Vissa tycker att man ska byta direkt när det kommer bajs. Vilket vi gjorde de två tre första dagarna i hennes liv, tills vi insåg att vi "behövde" byta varje kvart. Istället nu brukar vi ta tid, 1,5 till 2 timmar sen byta. Och byta två gånger på natten när hon äter. Kokosolja på som barriär för vätska ibland. Pga av att hon går igenom så många blöjor så är tygblöjor en välsignelse - annars blir det dyrt :D Det viktiga egentligen är väl att kolla att barnets hud inte tar skada :)

Skriv en kommentar