Jenna Matintupa

Mina vänner-listan

Skrivet av Jenna Matintupa 25.08.2021

Kategorier:

Agnes är förkyld och jag så. himla. trött. Vem vet kanske Agnes förkylning som håller på och ta mig i besittning. Så dagen spenderades liggandes i valfri säng eller soffa och varvar böcker, ljudböcker med surf. Sjuklingen sitter med sin iPad och tittar på serier. Hade stora planer på vad jag ville göra idag men det får vänta till en annan dag.

När jag ligger och fördriver hinner man igenom ett par bloggar. Efter att ha läst både Linneas och Ellens blogg kunde jag inte hålla mig från att fylla i denna klassiska mina vänner-lista. För vem älskade inte dessa som barn.

2D133C10 323B 49CF BD9F EBB6C7BD1FFB
Mitt namn och smeknamn:
Jenna Linnéa. Att heta Jenna i förnamn har inte gett stora möjligheter för smeknamn. Josso och Josson kallade min farmors man och min fasters man när jag var yngre men det var inte något som fastnade.

Till min familj hör: Min man Johan och våra barn Agnes och Alfons. Utöver det mina föräldrar, min bror och hans partner, mina svärföräldrar och Johans tre bröder med familjer, min farmor och hennes man, farfar och morfar. Plus moster, morbror, fastrar och ett gäng kusiner. Vi börjar bli ganska många!

Jag bor i: Vasa sen mars. Innan dess 5 år i Esbo, 3 år i Helsingfors, 1 år i Åbo och uppväxt i Malax. Trivs väldigt väldigt bra att bo i Vasa centrum och känner absolut noll lust att flytta härifrån på länge. 

0AC95B70 4195 4BB1 A61B 3167A83A08AE

Min favoritfärg är: Rosa, svart.

I min godispåse finns: Surisar, punchknappar, salta dödskallar, fazers ljusmjölkchoklad och de där stora fyrkantiga toffegrejerna.

Jag lyssnar helst på: Svensk pop ala Victor Leksell, Veronica Maggio och Miriam Bryant. Gärna också Mando Diao, Lewis Capaldi, Sam Smith och Tom Walker.

Om jag var ett djur så skulle jag vara en/ett: Någon som är bekväm, fåfäng och gillar att sova. Kanske en pudel?

9ECD10D1 1AFC 4AC8 A643 C0480E9E6528

Detta tycker jag om att göra: Umgås över goda snacks gärna med ett glas rödvin, läsa böcker och diskutera dem, titta på någon bra serie tillsammans med Johan, plocka eller köpa blommor för att sen göra buketter hemma, läsa bloggar och samla inspiration på instagram, baka, skapa innehåll och skriva, ordna evenemang, spendera tid i badrummet med hudvårdsprodukter.

Detta stör jag mig på: Oj listan kan bli lång men sen är det bara värdsliga ting som irriterar i stunden. Barn som vägrar äta, klä på sig eller bara göra som man säger. När jag tappar saker och är klumpig. När någon påstår att jag sagt något som jag själv upplever att jag inte gjort osv osv.

23B94E9D 88EC 4C07 9E37 F42590049597

Jag är bra på: Få saker att bli estetiskt vackra, inreda och hitta fina kombinationer i ett hem, fixa vardagslyx, lyssna och stötta. 

Jag vill lära mig: Bättre finska.

Detta önskar jag mig: Mer medmänsklighet och mindre rasism och våld. Att folk ska börja ta klimatkrisen på allvar. Och med tanke på klimatkrisen borde jag förstås inte uppmuntra konsumtion men om lite på en månad fyller jag år och jag älskar att få presenter så aaaaatt…


Välkommen hit

Skrivet av Jenna Matintupa 02.07.2021

Välkommen hit, både nya och gamla. Jag hade efter en vår av både inspiration- och tidsbrist tänkt lägga ner bloggandet helt, men det kändes inte helt rätt. Jag älskar att få skriva av mig och insåg att det det inte handlade om att jag inte hade lust, utan bara inte tid. Eftersom jag tycker så om att ha den här platsen, fick det bli så här istället! Dessutom passade det fint med ett byte av bloggportal, och namn, samtidigt också. Det känns jätteroligt att vara här på Sevendays! Det tar förstås ett tag innan jag vänjer mig med alla verktyg och så vidare, så ni får ha lite tålamod med mig. 

För er som inte läst min blogg tidigare, jag heter Jenna Matintupa och bloggade tidigare på Ratata och nu senast på HBL under namnet Mama Bites Back. Så blogga har faktiskt varit en del av min arbetsbeskrivning i de senaste fem åren men jag gjort så länge jag kan minnas, mer än tio år i alla fall. Men nu är jag här, under mitt eget namn. Nu är det mer som en hobby, men vi får se hur det utvecklas.

Vi har nyligen flytta till Vasa efter att ha bott närmare 10 år i södra Finland. Jag är nyutexaminerad kulturproducent och har jobbat som skribent och med kommunikation. Jag har också just sagt upp mig från mitt jobb som informatör på Helsingfors svenska Marthaförening och ska i höst förhoppningsvis jobba mer baserat i Vasa och Österbotten. Utöver det är jag också mamma till Agnes som är fem och Alfons som fyller två nästa vecka. Jag älskar litteratur, blommor och inredning, är 100% estet och lever för allt som är fint i världen. 

FredagsshoppingenMiddag på brygganDet osynliga barnet och Alma, en romanEftermiddagskaffe från distanskontoretBarnen på stranden

Här kommer ni få följa med i mina tankar kring föräldraskap, inredning, vardagspussel, jämställdhet och lite vad som snurrar i mitt huvud för tillfället. Det är här jag luftar mina tankar och benar ut saker jag kanske inte riktigt fått grepp på före jag får det nerskrivet. Men här samlar jag också inspiration kring barnens kläder, inredning och kultur. Allt sånt som jag gillar med andra ord. Jag vill att den här platsen ska vara mysig, inspirerande och ärlig. Jag tycker om när det är fint, oavsett om det handlar om en blombukett eller bilder på vardagen. Men det betyder inte att vår vardag inte består av makaroner och knackkorv till middag, för det gör det också. Ni kanske inte bara får en bild av det, men jag lovar skriva om de delarna också! 

För tillfället har jag semester och barnen sommarlov, så vi spendera mycket tid på vår villa i Malax skärgård samt på svärföräldrarnas landställe i Närpes. Men däremellan sticker vi in till vår lägenhet i centrum av Vasa. Jag älskar vår lägenhet så tror den ska vi ett helt eget inlägg någon dag. Ja, kanske ni fått ett litet hum om vem jag är och vad den här platsen kommer vara för något? Om ni har några frågor är det bara att höra av sig. Annars tänker jag vi kör i gång nu, välkommen hit till min blogg!