Jenna Matintupa

On my mind

Skrivet av Jenna Matintupa 31.03.2022 | 3 Kommentarer

Vill helst inte diskutera vädret ut just nu. Känner mig nästan kränkt över att vi fick några veckor (dagar? Har ingen verklighetsuppfattning längre) av vårsignaler och sen skjuts vi tillbaka i tiden. Alla visste vi att den här dagen skulle komma, takatalvi, men lika besviken blir man ändå varje år. Efter Agnes födelsedag brukar det ändå oftast svänga, och det är om drygt en vecka. Så accepterar det tills dess. Idag är jag dock ej glad. Eller glad är jag kanske nog, men inte över vädret.

Igår var annars en viktig milstolpe den här våren. Vi hade det andra ultraljudet igår och jag har knappt kunnat koncentrera mig de senaste dagarna eftersom jag varit så nervös. Det är konstigt, även om allt visat på att allt är som det ska har jag ändå haft svårt att skaka av mig känslan att något inte ska stämma. Men som alltid var det endast i mitt huvud och babyn mådde hur bra som helst. Så nu är det bara att vänta. Halva graviditeten har gått, magen växer och bebisen sparkar och har sig. Så nedräkningen till augusti är i full gång, 132 dagar kvar. 

En annan sak som tar stor del av vårt liv, och tankekraft, för tillfället är bil. Det mest frustrerande ämnet jag engagerat mig i på sistone. Det är alltså med andra ord en helt oviktig grej som blivit "viktig" för oss. Vi behöver en ny bil eftersom vi int får rum med tre bilstolar i vår nuvarande bil. Helst skulle vi vilja ha en laddhybrid för att minska på klimatavtrycket. Men det är tydligen helt jäkla omöjligt att hitta en bil som ett: är tillräckligt stor för att få tre barn i baksätet, två: hållbar både ekonomiskt (dvs inte kostar 100 000 miljoner pengar) och ur en miljösynvinkel, och tre: Vi inte behöver vänta i 13 + månader på. Sen känns det så himla orelevant att stressa över dessa saker när det finns hur många saker som helst som är värre i världen. Men samtidigt kommer vi inte ifrån att vi måste kunna ta oss till och från platser med hela familjen och framförallt på ett säkert sätt. Suck, är så himla trött på att lägga tankekraft på något då oväsentligt som bil. 

Snart är som tur veckoslut och då väntar resa för blivande 6-åringen och egentid, kompisbrunch för mig och lillkillen och Johan någon fotismatch jag inte är så engagerad i. Förhoppningsvis också lite extra sömn och återhämtning. 

IMG 5054 2

 

Kommentarer

  • saara 31/03/2022 3:51pm (15 månader sen)

    Vi hade samma dilemma förra sommaren.. Vår gamla qashqai +2 var helt för liten för 2 långbenta lågstadiekids, 1 i bilstol och en långbent pappa. Pluspoäng om man dessutom skulle få inklämt en labrador och en kattbur så att eventuellt bagage också skulle få plats (var helt omöjligt i qashqain, fällde man upp baksätena fanns inget bagageutrymme överhuvudtaget). Blev en Volkswagen Sharan, andra alternativ var bla. en Ford C-max. En stark kandidat var också Skoda Superb. Hur ekonomiska de är att köra med är en annan femma, men hos oss var det nog närmast utrymmet som var prioritet. Vi kollade endast på farmarmodeller, eftersom de var de enda som funkade med hunden. Lärde mig kolla på bilderna efter hela baksäten, alltså sådana med tre hela säten och inte två och ett halvt säte. Drömmer också om en elbil eller hybrid, men det får bli sedan då barnen är större och ingen använder bilstol längre. Toyota (Corolla) Verso hade vi tidigare, och den tyckte jag mycket om, men vet inte om de nya har 3 hela säten därbak, vår hade det men den var som sagt en Corolla Verso : )

  • Anci 31/03/2022 8:37pm (15 månader sen)

    Känner igen känslan. Insikten som plötsligt slog oss, två månader innan yngsta sonens födelse, nämligen att vi inte klarar oss med en vanlig personbil, utan behöver en bil med rum för fyra barn och två vuxna (och en barnvagn). Det blev inget miljövänligt val den gången, det blev en stor, bensindriven, gammal bil, men med plats för alla. Nu, flera år senare, kan vi avyttra denna koloss och klarar oss med en mindre el-bil. Den tiden kommer också.

  • S 01/04/2022 8:21am (15 månader sen)

    Vi får tredje barnet i sommar och bytte just till en Kia Optima laddhybrid. Vi pusslade stolar i en olika laddhybrider i samma prisklass (Mitsubishi Outlander PHEV och Passat PHEV) och denna hade rymligast baksäte och vi får rum med ett babyskydd (Britax Primo), bakåtvänd Max-Way/Minikid och en framåtvänd bältesstol (maxi-cosi Rodifix/Britax Adventure). Vi är annars jätte nöjda med bilen, men bakluckan blev ju definivt mindre då vi bytte från en Skoda Superb och Optiman har ackuna i bakluckan. Dock tycker jag att insidan av bilen nästan motsvarar Superben!

Skriv en kommentar