Jenna Matintupa

Saker som stör mig just nu

Skrivet av mamabitesback 20.03.2016 | 0 Kommentarer

En börjar ju bli lite trött på att vara gravid vi det här laget. Jag menar, det har ju gått nio månader riktigt riktigt just. Idag är det exakt två veckor kvar till bf, så det är verkligen inte mycket kvar nu. Och eftersom jag börjar bli medveten om att det snart är ett slut på det hela, så börjar vissa saker bli lite mer störiga än andra.

Att alla frågar hur jag mår. Okej, det är förstås jätte fint att så många bryr sig om mig så de frågar hur jag mår, men det blir ganska tjatigt att svara på det flera flera gånger om dagen. Speciellt inte när mitt mående inte ändrar så himla mycket från dag till dag.

Dålig hy. Under hela graviditeten har jag haft så gott som bra hy, men nu plötsligt så har jag börjat få massa finnar och pormaskar. De kom för kanske någon vecka sedan och gör ju inte att en känner sig snyggare precis. Tycker dessutom de blivit fler och fler hela tiden. Vet inte om det har med hormoner när det närmar sig förlossning eller något för har inte ändrat min ansiktsrutin något.

Värk i benet. Mot morgonnatten och morgonen börjar det alltid värka i främst högra benet. Det här är en av de faktorer som bidrar mycket till min dåliga nattsömn. Försöker sova med en kudde under benen men tycker inte det hjälper så mycket. Plus att jag sparkar bort den hela tiden så varje gång jag går upp för att kissa måste jag flytta den högre upp i sängen för den ligger långt borta i fotänden. Värken gör mig tooookig!

Sist ut, att vänta. Att gå och vänta på att något att det ska börja sätta igång är så sjukt frustrerande. Jag vet att man borde gå och försöka tänka på något annat, men det är så svååååårt. Varje morgon tänker jag "jaha, inte hände det något i natt heller" (har av någon anledning för mig att det kommer sätta igång på natten) och är pikulite besviken varje gång. Även om jag vet att det är bra att bebben är där någon vecka till och att hen kommer först när hen är redo så börjar verkligen mitt tålamod vara på bristningsgränsen. Det här med att inte veta exakt när det kommer hända är för en som gillar att ha kontroll är ganska jobbigt.

SAMSUNG CSC

Just nu längtar jag väldigt mycket efter det här: Att få sitta på bryggan på skären och äta frukost med en sprattlande bebis bredvid mig. Då har förhoppningsvis alla dessa saker jag stör mig på blivit ett minne blott!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar