Jenna Matintupa

Tankar om höstens garderob

Skrivet av mamabitesback 24.08.2019 | 0 Kommentarer

Här lever vi ännu i någon sorts sommarlimbo. Mannen är tillbaka på jobb och vi lever landeliv. Den här veckan har vi hängt med kusiner och tillsammans med farmor och farfar. Testat lite nya recept och både lyckats och misslyckats (gjorde kex på 250 graders värme...). Så därav blir det mest så slappa och amningsvänliga kläder. Känner mig väldigt oinspirerad just nu.

Kan också vara för att hösten ligger precis runt hörnet och det är helt klart den bästa stilårstiden. Jag älskar höstkläder. Så varmt så en kan gå barbent men ändå ha en stickad tröja och jacka på. Ungefär så. Min instagram och Pinterest har gått varm med sparande av bilder jag gillar. Och jag längtar efter lite program och vardag så jag kan börja gotta mig i höstgarderoben!

Bilder från min Pinterest, Elsa Billgren, Rockpaperdresses, ELLE Sverige, Sofia Wood, Ina Nordbäck, Rachelemilia och Linda Juhola.

I höst är jag sugen på...

...kavajer. Gärna i en lite större modell. Snygg till lite byxor, t-shirts, blusar och stickat. Både som jacka och under kappan. Saknar en i någon varmare färg, typ beige, som jag tror skulle göra sig fint i höst.

... blusar. De har smugit sig på under våren och sommaren men i höst tror jag det kommer vara nyckelplagget. Spets, stora ärmar, skira tyger. De får gärna vara romantiska men sen brytas av med mer maskulina nedredelar och skor.

... raka byxor. Just nu gillar jag alla byxor som är raka. Inte för tighta, inte för lösa. Och gärna i alla sorters material. Funkar i jeans, bomull, läder (mest sugen på!) eller varför inte manchester. Och fint till både blus och kavaj!

... vidd. Klänningar som är vida och gärna mycket volym i. Fint med puffig ärm också. Eller en härlig kjol som faller fint. Helst i enkla färger som vitt, svart, brunt eller beige för att det inte ska bli för gulligt. En svart klänning i ganska hård bomull är min dröm. Både Ellos och Zara hade fina i just den stilen jag är sugen på!

... och stickade tröjor. Förstås! Ingen höst utan stickade tröjor. I år ska de vara mjuka, följsamma, varma och gärna i naturnära färger. Känner att färgpaletten för min höst är ganska naturlig. Naturliga material (förutom läderbyxorna då, hehe) i naturliga färger. Någon varm pastell eller bränd färg där men annars ganska... mjukt? Om ni förstår vad jag menar. Eller helsvart men då ska kläderna i sin tur vara mer romantiska och mjuka för att de inte ska bli för hårt.

Och för att inte glömma. Sen ska det ju vara amningsvänligt. Suck. Som tur är det lite lättare med byxor och tröja när en bara kan dra upp tröjan. Tycker om att amma men inte lika övertygad av jakten på aningskläder och mjölken som läcker över allt... Ja och amningsbh. Men allt det här är ett kapitel för sig!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar