Jenna Matintupa

Tipstorsdag: DIY dörrkrans och vårens boknyheter

Skrivet av Jenna Matintupa 18.11.2021 | 0 Kommentarer

Den här veckan har inte varit nådig, inte hittills i alla fall. I måndags blev Alfons sjuk, igen. Och igår höll jag på att brista i all jobbstress, en tvååring som förstås helst är nära hela tiden och stök hemma som höll på att äta upp mig. Men idag är han tillbaka på dagis, solen lyser och det känns lite lättare igen. Visst har jag ännu en hel del att göra men det känns i alla fall lite bättre att inte ha konstant dåligt samvete att Alfons är hemma och behöver min uppmärksamhet samtidigt som jag inte alls har tid att ge honom den. Och eftersom jag inte har någon som kan ta över mina jobbuppgifter kan jag inte heller bara stänga av en dag. Som tur lugnar det sig lite efter nästa vecka då ansökningsdeadlinen går ut. Så tills dess, kämpa!

Jag blev inspirerad av Eivors tipstorsdag och tänker att vi forsätter på samma tema här också. 

Namnlos design 5

Förlaget släppte sin vårkatalog i veckan och om det är något som jag bir exalterad över (det är i och för sig ganska många saker jag blir det över men ändå!) så är det att se vilka böcker som kommer ut i vår. Det är en kombination av nyfikenhet och iver tror jag. Här är de sex som jag vid första genombläddringen fastade extra för. Förstås Ann-Luise Bertells Glöm bort min saknad. Jag ääälskade Vänd om min längtan så ser väldigt framemot den här. En samlingbok med Tove Janssons citat är en prefekt gåva men också något som jag skulle ha användning av hemma eftersom jag så fort det ska skrivas kort eller ges presenter sitter och googlar fram passliga dikter och citat för tillfället. Ofta vänder jag mig till Toves böcker. Sen förstås Tara Junkers nya kokbok! Hennes recept är alltid enkla men himla goda och det ska bli så kul att se vad hon hittat på nu. 

Barnböcker är logiskt nog något som går varma här hemma, båda barnen gillar att läsa, och Förlaget har i många år gett ut så många bra böcker. När farmor flög är någon som jag tror vår femåring skulle gilla och likaså Vesta-Linnéa som är en av favoriterna här hemma. Som jag tidigare skrivit om så har jag på senaste år förälskat mig i poesi och även poesi för barn som jag tycker är en så underskattad genre! Därför blev jag överlycklig när jag läste om Dikter för små öron. Enda tråkiga är att den kommer först i mars. Nå den som väntar på något gott. Det fanns massa andra intressanta böcker som Förlaget ger ut i vår också, men de har jag ännu inte hunnit botanisera desto mer i så det får väl bli till en annan gång. 

Nu väntar jag med spänning på nästa förlags vårkatalog för gissar den kommer när som helst... Hann jag ungefär bara skriva så såg jag att Schildts & Söderströms publicerat också sin katalog, så då var det bara att dyka in i den förstås! 

2

Vi går starkt ut med Ellen Strömbergs nya bok Vi ska ju bara cykla förbi. Älskar Ellens sätt att skriva så det ska bli riktigt spännande att läsa den här! Samma sak med Sanna Tahavainens Vad gör fjärilar när det regnar?. Tyckte jättemycket om hennes Körsbär i snön så har höga förväntningar på den här. Merete Mazzarella har tidigare inte alltid fallit mig helt i smaken, tror vi är för olika generationer, men efter från höst till höst så insåg jag att det finns kanske något där ändå. Och Den violetta timmen lät väldigt intressant. 

Giraffens hjärta är ovanligt stort hade sjukt fint omslag och låter som en bok att läsa tillsammans med Agnes. Jag gillar att barnböcker har lite djup så det uppstår diskussioner om livet när man läser tillsammans. Tingen av Ulrika Nielsen tangerar ett ämne som många säkert reflekterar över i dagens materialistiska värld och det ska bli spännande att se hur hon tangerat dem i sin diktessä. Avslutar med Elin Löf debuterar som författar med Benni & skrivmaskinen. Jag tycker hon illustrerar så fint och det låter som en fin berättelse! 

IMG 3525Igår när jag då hade en riktigt piss dag åkte jag via Plantagen innan jag hämtade Agnes för lite retail therapy i brist på bättre ord. Jag var lite sugen på att pyssla kransar men visste inte riktigt vad jag var ute efter. Väl där hittade jag precis allt jag behövde. Stomme och material (plus rönnbär som jag plockade ute) blev just kring 30 euro. Jag gjorde två stycken till pardörrarna i hallen så det blev ungefär 15 euro per krans! En krans i den här storleken går lätt 30 euro och uppåt. Och det är inte alls svårt att göra! Vad man lägger med är ju helt upp till en själv, men det löns att ta något sånt som ser okej ut när de sen torkar också. Därav valde jag just eukalyptus och rönnbär som torkar fint. De silvriga är också eukalyptus och barrkvistarna håller både form och färg. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar