Jenna Matintupa

Välkomnar ny vecka med modetankar och stilinspiration

Skrivet av mamabitesback 18.02.2020 | 0 Kommentarer

Vår? Så kändes det nästan i luften idag. Efter ett dygn av storm var det skönt med några strålar sol och lite uppehåll, även om det fortfarande blåser en del. Vinden slår mot balkongfönstren men det är ganska mysigt att ligga och lyssna på med ljudbok i andra örat. Dessutom med en liten varm bebiskropp bredvid.

Idag har jag varit hemma med barnen som vanligt. Tvättat, varit till biblioteket, pysslat och gjort som en gör under en dag. Den här veckan är ganska öppen. Imorgon ska jag iväg till skolan ett par timmar och Johan stannar hemma med Alfons. Sen har jag en hel del skola att göra de andra dagarna, och så ska vi kanske få besök på fredag. Eller så åker vi upp. Vem vet. Efter ett par helger där vi varit lätt uttråkade behöver vi något program!

Men veckan var inte det jag tänkte fundera kring. Utan kläder! Ack så ytligt men ändå något som de flesta av oss finner mer eller mindre intressant. Jag har alltid gillat mode och kläder. Enda sedan min faster kom från Stockholm (hon jobbade då på huvudkontoret På H&M och kom alltid med stora sopsäckar med kläder till oss som inte fick säljas). En hel påse med kläder, accessoarer och allt en kan önska sig! Drömmen. Och efter det har intresset suttit i.

Just nu är jag i det tråkiga skedet av post graviditetskropp. Extra degig mage och bröst i slitna amningsbh:ar som inte är speciellt smickrande för kläderna. Längtar tills jag slutar amma och kan gå och shoppa nya bh:ar. Kläderna sitter inte sitt bästa om vi säger så vilket gör att valmöjligheterna inte är många, och sen ska det gå att amma i det dessutom också. Är inte på min stiltopp just nu med andra ord. Men drömmer om bättre tider, det gör jag. Här ovan ser ni lite av min stilinspiration för tillfället.

Jag gillar ganska enkla kläder med en rolig twist. Och jackor, kappor och ytterplagg är ofta där jag känner att en kan ta ut svängarna. En snygg kavaj i något mönster, kanske i en boxigare modell. Långa modeller är dock min favorit, ger ofta en annan siluett som jag gillar. Den gula quiltade är det snyggaste jag sett på länge! Och ja, svart kappa är perfekt till typ allt.

Just nu är jag väldigt kär i tre saker: blusar, kostymbyxor (vilket jag i och för sig alltid älskat) och klänningar med lite mer romantiska detaljer. Klänningen på bilden är en av de finaste jag sett på länge. Tycker en sån blir riktigt snygg tillsammans med lite maskulinare skor som boots eller loafers. Eller varför inte ett par sneakers? Perfekt outfit. Det eller en blus med någon tjusig krage, ett par kostymbyxor eller svarta jeans tillsammans med ett par loafers. Mmmm!

Och extra fint blir allt med snygga skor. Ett par lite spexigare loafers, dr martens (funkar till precis allt) eller sneakers i någon rolig färg. När jag annars kan köra ganska safe med resten, gillar ändå mest neutrala färger, så är skor en annan sak att gå lite crazy med. Och sen en trend som jag annars varit ointresserad av som jag nu fastnat för: Håraccessoarer! Rosetter, tofsar eller band. Perfekt lite detalj som kan lyfta vilken sketen tisdag som helst.

Där har ni nu lite hur jag tänker kring min stil 2020. Ganska samma som alltid, men hela tid med små uppdateringar. Som alltid. Alla fastnar vi för trender. Mer bilder hittas i min Pinterest mapp, där alla dessa bilder kommer ifrån. Här hittar ni den. Uppdateras nästan dagligen med bilder. Har just nu faktiskt närmare 200 000 visningar på min Pinterest i månaden!! Så kan väl säga att den innehåller en hel del bra inspiration, hehe. Iallafall tycker ett par personer det!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar