2017 - året då jag vågade

söndag 31 december 2017 - 12:59 | 0 Kommentarer

31. december 2017 står det i kalendern. Sista dagen på det här året och det betyder att det är dags att göra en årsresumé av det gågna året. Jag läser i media att 2017 utnämnts till skillmässoåret. Läser jag vidare så ser jag att även 2007 och 2014 har fått samma benämning. Det kan ju dock inte vara en benämning som åren direkt tävlar om. Hur som haver, så känner jag inte igen mig där. Att få barn är definitivt en prövning för förhållandet, men det är inte omöjligt att ta sig genom hormoner, trötthet och barnskrik som ett par. Och jag är väldigt stolt över att vi med Jaakko har klarat av dessa år utan större problem.

 

pexels photo 342248

pexels photo 316891

 

2017 har också nämnts som året då kändisar fått tvillingar. Och det är ju trevligt, men jag känner inte mig själv träffad där heller. Det gågna året har också kallats för dödens år eftersom många kända personer har lämnat oss. Det är ju jätte tråkigt, men känner mig inte tillhörande till den gruppen heller (tack och lov.)

 

Jag läser andra människors texter och resumeér om året och många utnämner 2017 som det bästa året för dem så här långt. Och det gör mig glad. Glad för deras skull. Men jag kan inte själv skriva under att året 2017 varit mitt bästa år så här långt i mitt liv. Missförstå mig rätt, det har aboslut inte varit dåligt, men näe, för mig var inte 2017 det bästa året hittills. För lets face it, inget år kommer kunna slå 2016. 2016 måtte ha varit ett jävla skit år vad som kommer till min hälsa, men det är endo året då jag blev mamma och det är starkare och viktigare än något annat. Och dessutom lärde ju motgångarna mig en massa saker, som idag gör att jag är den jag är. Hade vi någon gång fått ett till barn hade 2016 fått dela första plats med det året då, men annars så tvivlar jag på att det kommer komma ett år som skulle kunna slå 2016.

 

Vad var året 2017 då för mig? Jo, 2017 är året då jag vågade. Jag vågade medge att jag behöver hjälp med trauman från förlossningen. Jag vågade ta hjälp för att överkomma dem. Jag vågade börja blogga. Jag våga göra min röst hörd. Jag vågade stå på mig. Jag vågade utmana mig själv att göra saker annorlunda. Jag vågade släppa på mitt kontrollbehov. Jag vågade njuta av livet.

CcD869GXIAAYRuK2

2017 nådde inte upp till att bli det bästa året hittills, men det är definitivt på plats 2. Det här året har gett mig väldigt mycket och jag känner inte direkt för att göra ett nyårslöfte för saker jag borde ändra på. Istället lovar jag mig att fortsätta på samma bana. Den har ju tagit mig så här långt, så varför inte fortsätta i samma riktning. Någon gång kommer det korsningar emot, men det får vi fundera på då. Just nu, njuter jag av saker som de är.

 

Jag har heller inget bra tips för er andra inför era nyårslöften, för jag känner att vill man göra löften, får man själv hitta på dem. Bara du vet vad DU behöver. Men jag kan i alla fall avsluta det här årsresumé inlägget med några smarta ord av den svenska poeten Avicii - Live a life you will remember. Och själv försöker jag tänka så här; gör saker som gör dig lycklig. Och gör sen lite mer av dem.

 

pexels photo 4

 

Gott Nytt År kära bloggläsare!

Taggar:

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.