Att släppa in glädjen

söndag 19 november 2017 - 21:50 | 0 Kommentarer

Oj vilken helg det har varit igen. Det har varit familjetid, bad, shopping, äta ute, vila och utevistelser. Riktigt skönt med andra ord. Det har varit precis en sådan helg då man förstår hur mycket lyckligare man faktiskt är när man lägger tid och energi på att vårda och vara tacksam för det man har, istället för att fundera på det man inte har. Jag brukar känna tacksamhet ofta, men ibland kryper den där känslan av enorm tacksamhet fram och man blir nästan rädd för alla glädje man känner. Den liksom griper tag om en och man känner att man knappt vågar andas. Som att det bara finns en viss mängd glädje och att man inte skall använda allt på en gång.

 

Men grejen är att det inte finns någon viss mängd glädje, sorg eller någon annan känsla heller. Så njut när du är glad och försök att inte grubbla för vad som kanske händer i framtiden. Det är något jag jobbat mycket på det senaste året och visst känner jag en stor förändring. Visst, jag skall inte sitta här och ljuga, det händer absolut att jag grubblar ibland fortfarande, men jag har blivit bättre på att skuffa undan de där tråkiga tankarna och istället leva i nuet och se vad framtiden hämtar med sig. Jag vågar släppa in glädjen och fortfarande andas med hela lungorna. Från botten ända upp till toppen. Och jag har förstått att de där stunderna av glädje, gör det också lättare att klara de jobbiga stunderna, då man känner sig nere av någon orsak.

 

Jaja, där blev det lite djupa tankar så här på söndagskvällen. Men jag kände att jag ville dela med mig av min positivitet till er. Hoppas ni alla har haft en fin helg och att ni är laddade för att kicka igång en ny vecka imorgon!

 

A4C28231 DB14 440A B293 48B720D43D90

Taggar:

Kategorier:

Vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.