Det är något fel med människor i våran by

måndag 14 augusti 2017 - 14:30 | 2 Kommentarer

Vi var på väg hem från butiken när vi såg en flicka som ramalde med sin cykel längre fram på gångvägen. Innan vi hann fram till stället där hon ramlade, cyklade en äldre dam förbi flickan utan att stanna och fråga hur det gick. När vi hann fram till henne, steg flickan upp. Allt var bra. Men jag vi svor hårt över den äldre damen som inte brytt sig ett skvatt. Alltså jag och Jaakko. Vi lärde inte den lilla flickan svära.

 

Ett stycke framåt jobbade kommunens gårdsarbetare. 3 personer som klippte gräs. 2 damer som skuffade på var sin gräsklippare och man såg att det var jobbigt. En man som klippte gräs med en gräsklippare att sitta på. En riktig gentleman som lät kvinnorna skuffa på och själv satt mjukt och bekvämt på sin gräsklippare.

 

That's how we do it här i Ulvsby. 2000-talets jämnställdhet har inte helt nått fram till oss ännu. Jag tror det här med eld och elektricitet är ganska nytt för många här. I alla fall är vårt beteende stundvis på samma nivå som grottmänniskornas.

2

Kommentarer

 • Gubbkärringen

  15.08.2017 15:28 (7 månader sen)

  Historien om gårdsarbetarna får mig bara att tänka på historien om pappan, pojken & åsnan. Lika bra kan mannen ha varit den enda som gick med på att köra den otympliga åkgräsklipparen, som dessutom skumpar och ger ryggont. Damerna ville i sin tur räta ut ryggen och röra på benen efter att ha rensat ogräs. För övrigt är det kvinnofientligt att anta att kvinnor på något sätt inte skulle duga till; eller ens vore sämre på; att skuffa runt en gräsklippare. Egentligen är han en hjälte som lät dem visa hur duktiga de är. Inte vet jag, men det är inte juste att sarkastiskt kalla någon för gentleman baserat på antaganden.

  • Jennie Lipasti

   15.08.2017 16:35 (7 månader sen)

   Jag skrev inlägget med en glimt i öga. Skämtandes. Inte för att trycka ner varken kvinnor eller män.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.