En onsdag i december

onsdag 27 december 2017 - 19:12 | 0 Kommentarer

Idag åkte sista gästen hem. Pappa åkte med min bror igår för att hinna med flyget till New York idag. När de hade åkt, passade jag och mamma på att ta en tur i affärerna och kolla vad årets mellandagsrea hade att erbjuda. Några tröjor, skjortor och byxor blev det för mig, samt skor och en mössa till Väinö. Jaakko fick sova ut här hemma under tiden eftersom han hade jobbat dagen och natten innan. Men på kvällen passade vi på att spendera lite egentid och gick på ishockey match. Och Väinö fick egentid med mommo under tiden.

 

När mamma hade åkt hem, åkte Jaakko för att träffa sina kompisar och jag stannade hemma med Väinö. Medan han sov dagssömn passade jag på att skriva ner lite skriv ideér. Efter mellanmålet tog vi en promenad med vagnen och stötte på den här vackra vyn;

 

A2563834 6687 456F B86B 2F7B82A693BE

Solstålarna tittade vackert in mellan träden och påminde om att vi går mot ljusare tider hela tiden. När vi kom tillbaka hem, lekte vi en stund i snön ute på gården.

 

2EC133FA A4DB 4E97 B650 BF816594AC55

De är de minsta personerna som tar den största platsen i ens hjärta. Väinö älskar att busa runt i snön. Och jag måste säga att jag alltid gillat snö och vinter när det inte är för kallt, men nu när jag har blivit mamma så gillar jag det ännu mer. Varje dag det är snö ute, är det som att ha ett eget, gratis lekland utanför huset. Det är bara att klä på sig varmt och hoppa ut i snön. Där kan man lätt fördriva ett par timmar och man slipper fundera ut en massa grejer att hitta på annars.

 

Sen är det ju inte direkt omysigt och äckligt att komma in i värmen och äta varm, hemlagad mat. Idag blev det nudlar och äggröra med en nypa salt, peppar och örter. Väinö åt dessutom några stekta knackkorvar och jag några bitar egen lagad vitlöksbaguette.

 

Man pratar ofta om den trista, tråkiga vardagen. Men jag måste säga att jag just nu älskar jag den vanliga vardagen och dagar som denna. Jag känner mig väldigt bekväm och lugn. Harmonisk, om man vill sätta ett riktigt fint ord på det. Det är speciellt skönt efter allt julstök och spring hit och dit för att hinna träffa alla släktingar, vilket också är trevligt i sig. Men visst är det otrolig mysigt att återgå till den lugna, vanliga vardagen. Och det är just dagar som denna, som jag tänker tanken, tänk att man kan få ha det så bra.

 

1CB11DFD AE0D 4A52 BDA4 8C3B491CB3BB

Nu - blir det en kvällsmacka, choklad och en gammal dokumentär om serien Friends. Jag känner att jag är i behov av en nostalgiresa tillbaka till 90-talet i form av dokumentären. Ha det så fint!

Taggar:

Kategorier:

Vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.