En vecka i njurarnas tecken

måndag 17 juli 2017 - 10:02 | 0 Kommentarer

Som jag redan berättat tidigare, så tog min kropp ganska illa upp av min graviditet. Bland annat skadades mina njurar och i augusti skulle det vara dags att undersöka dem igen. De har varit undersökningar med 4 månaders mellanrum för att följa upp hur njurarna mår. Förra veckan fick jag dock ett brev, att undersökningarna har flyttats till att göras redan nu. Utan dess mer förklaringar. Idag var jag och hämtade några burkar för undersökningen och det visade sig att de vill göra bredare undersökningar nu än tidigare. Men fortfarande ingen förklaring på varför.

 

Och istället för att träffa min nefrolog (en läkare med inriktning på njursjukdomar) om några veckor, så kommer jag att få ett brev hem där det berättas om svaren och hur fortsättningen ser ut. Jag antar att det här med brevet, är ett sätt att minska på köerna i sjukvården, då man inte behöver boka in alla på patientbesök, men det här sättet stöder ju verkligen inte patienten i och med att man inte kan ställa frågor om saker man undrar om. Och det känns lite konstigt att bara bli undersökt mer och mer, utan att veta vilka läkare som undersöker och vad de egentligen undersöker. Alla kanske inte är intresserade, utan bara går på prover och sedan lyssnar på svaren och lever enligt vad läkaren skriver. Men jag vill gärna veta exakt vad som händer i min kropp och varför. Och mest av allt, om det finns något jag kan göra för att den skall bättre.

 

Det blir i alla fall besök till laboratoriet både tisdag, onsdag och torsdag den här veckan. Sen får vi väl bara vänta och se vad som händer.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.