Fullständig i ofullständigheten

söndag 13 augusti 2017 - 11:39 | 0 Kommentarer

Vi lever i ett så otroligt kontroversiellt samhälle idag. Man får inte göra skillnad på de olika könen. Det skall pratas om hen. Inte han, inte hon. Hen, skall det vara. Men samtidigt skall det vara jämnställt mellan män och kvinnor. Vilka män, vilka kvinnor? Det hette ju hen.

 

Man skall klä sig som man vill. Så man känna sig vacker. Men endo enligt hur modetidningarna säger. Så att du framhäver dina goda egenskaper. Så att du döljer det som du inte är nöjd med på din kropp.

 

Man skall se ut som man vill och älska sin kropp som den är. Äta det man vill och känner för. "Övervikt är inte farligt". (What?!) Men ser du inte ut som den där photoshoppade modellen på instagram, så får du en massa skit för det.

 

Man skall vara social och gå på mingel vid varje tillfälle man får. Men endo gömmer vi oss bakom våra telefoner. Vem ringer idag om man inte absolut måste? Vi kommunicerar via emojis och hashtags. #Semig. #Hashtaggamig. #Likeamig. Vi säger att vi inte bryr oss om vad andra tänker, men endo fiskar vi efter mera likes för varje inlägg på sociala mediers plattformar.

 

Kvinnans plats är inte längre framför spisen. Hon skall få synas, få höras. Men inte för mycket. Jag säger: ta plats. Gör dig synlig. Gör dig hörd. Vänta inte på att någon skall be dig tala upp. För ingen ger dig mer plats, du måste ta plats själv.

 

Sen frågar någon; varför älskar du inte dig själv? Det är ju svårt att älska sig själv när samhället konstant pekar ut dina brister och svagheter. Det är svårt att känna sig fullständig i all denna ofullständighet, som är jag.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.