Improvisation

onsdag 16 augusti 2017 - 20:08 | 0 Kommentarer

Egentligen vet jag inte riktigt vad jag skall skriva om. Det har nämligen inte hänt så värst mycket idag. Inget speciellt direkt. Jag har städat. Vi åkte ut på stan. Vi gick runt på stan. Det regnade. Vi drack en kopp kaffe och åt lite kakor. Vi gick runt i några fler affärer. Vi hyrde en film. Vi åkte hem. Det har väl ungefär varit det som hänt. Ni ser ju själv, inte direkt något man kan skriva ett långt och intressant inlägg om. Men jag provar att skriva ner något. Improvisera. Lika som med livet. För livet går ju till stor del ut på att improvisera. Man kan planera, önska och drömma. Men när du väl står där i det riktiga livet, så får man oftast improvisera lite.

 

Jag tror många av de bästa sakerna vi gör i våra liv sker just via improvisation. När vi inte har för mycket tid på oss att tänka över saker, utan bara säger "ja" och slänger oss in i situationen. Då hinner man inte tänka om det här är något man kan eller klarar av. Man lär sig med att göra helt enkelt. Sen finns det såklart saker man skall fundera över innan man gör. Och ibland är det bra att säga nej också.

 

Jag borde i alla fall lära mig improvisera lite mer. Våga ta chanser. Inte bry mig om hur det jag gör ser ut eller hur jag ser ut i situationen, stoppa mig. Jag har ett enormt kontroll behov men jag jobbar hela tiden på att släppa loss lite på kontrollen. Inte övertänka saker. Leva i nuet. Inte i det som kanske eller kanske inte händer om ett år. Ibland är det lätt att bara slänga sig in i nuet, ibland är det svårare. Ibland står jag och velar och tittar på andra människor och undrar varför det är så lätt för dem att inte stressa. Inte försöka kontrollera något som de inte kan. Och jag märker också att när jag någongång kan släppa på tyglarna lite, så kan jag njuta av stunden mer. Men trots det, glider jag ofta in på samma gamla spår igen. Jag har blivit bättre på att ta stunden som den kommer och bara leva i nuet. Men jag har nog ännu lite att jobba på.

 

Jaja, där ser man hur ens tankar kan ta en lite vart som helst när man improviserar och bara låter orden falla på sin plats. Rätt okej blev det ju i alla fall. Och definitivt mer intressant att läsa, än våran resa på stan.

 

IMG 4680

 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.