Inredning och allsång

fredag 14 juli 2017 - 20:06 | 0 Kommentarer

Idag har vi varit hela dagen ute på stan. Vi har ätit lax med potatis och grönsaker, crepes med nutella och jordgubbar, cheesecake och så har vi shoppat, shoppat och lite till shoppat. Det blev en hel del inredningsgreijer eftersom jag just nu har inredningsboom. Vi har bott i vårt hus i 1,5 år och sakta men säkert har vi ändrat det till vår stil. Men ännu är det lite kvar. Några rum som skall tapetseras, lite möbler som skall skaffas och så lite smått "plitetplåter", som man säger i Sibbo. Bland annat är hela mitt arbetsrum/gästrummet helt oinrett, så där finns en del jobb ännu. Jag har lite svårt att bestämma mig över stilen i det rummet. Kanske jag borde skriva ett inlägg med lite ideer och se vad ni tycker och kanske ni har några bra tips?

 

Idag har vi i alla fall fått upp soffhyllorna, en spegel i hallen och målat utemöblerna. Och så lite små greijer här och där.

 

När vi gick över torget, var det allsång på gång. Inte direkt som i allsång på skansen, där flera tusen människor står i solsken och sjunger glatt ur sina sånghäften (eller ja, sånghäften är väl med bara för utseendets skull, för ingen kollar ju nästan i dem). På Björneborgs torg var det mer halvmulet, 100 människor som tyst sjöng för sig själv trots att han som ledde allsången bad människor sjunga högre. Alla stod helt stilla, kanske någon här och där som lite rörde på höften, men det kan ju också hända att de bara var kissnödiga men inte täcktes lämna allsången. Min absoluta favorit under hela spektaklet, var i alla fall när han som ledde sången, bad folk lägga händerna i luften och typ 7 människor gjorde det medan resten sjönk ihop lite framför ögonen på en och fällde blicken ner i marken. Och för att göra det hela exakt så finsk som det bara går, så klampade såklart 3 fyllon in och tyckte det här var den bästa platsen att visa sina dance moves från 80-talet.

 

Men trots det här så var det en ganska trevlig stämning på torget. Nu blir det kvällsmål och en kväll framför tv:n.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.