Jaga lamm

lördag 9 september 2017 - 13:59 | 0 Kommentarer

"Nu tar vi tag i lördagen och ser vad dagen hämtar med sig". När jag skrev den meningen på morgonen, så tänkte jag inte att jag skulle få vara med och jaga lamm idag. Men sen igen, så borde jag vid det här laget veta att man kan råka ut för vad som helst hemma hos svärmor. De har en massa olika djur och idag skulle lammen klippas. Därför skulle de hämtas in från hagarna till ladugården.

 

När jag frivilligt ställde upp att hjälpa till, tänkte jag att det aldrig varit några problem tidigare, så det här skulle nog vara a piece of cake. Lamb cake. Oj, oj, oj så fel man kan ha när man tar saker för givet. Först ville endast ett lamm följa med in, så svärfar gick före med det lammet. Själv stod jag kvar med ett lamm som var på väg ut på bilvägen, ett som tänkte springa till skogs och två som skrek efter sina mammor och valde att följa med en bit, för att sedan springa tillbaka till sina två kompisar. Och det här var bara de unga lammen. Sen var det dags för det äldre. "Men de äldre har ju varit med så många gånger med det här, så det borde gå lätt", skulle en lätt tänka. Vilket vi gjorde. Frågan är, hur många gånger man kan lura sig själv att något nog kommer gå hur lätt som helst. Svar: många.

 

Behöver jag säga att det inte var lättare att få in de äldre lammen? Det skulle nosas på höschulet och vedhögarna. Det skulle mumsas gräs och springa kapplöpning. Men med hjälp av de äldre lammen, fick vi ett av de bort sprungna yngre lockat till ladugården. Och till slut stog alla i de boxarna där de skulle. Och jag pustade som om jag precis sprungit ett maratonlopp.

 

Nu står lammen glada, nöjda och klippta i ladugården. Och jag sitter hemma i soffan och ser på en dokumentär om klädstilen från 1990-talet.

 

IMG 5154

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.