Känslornas djungel

fredag 16 juni 2017 - 20:04 | 0 Kommentarer

Livet tar med en på så konstiga resor. Och du kan bli påmind om dessa resor i de mest underliga tillfällen. Som idag, när jag, mamma och Väinö var och shoppade. Eller ja, mamma och jag shoppade, Väinö somnade efter några minuter i första klädaffären. Typsik man som han är ?.

Men när vi kom till en affär med barnkläder, gick jag förbi hyllan med kläder för prematur bebisar. Jag var tvungen att stanna och titta på dem en stund och när jag stod där och tittade på dem, välde gamla känslor och minnen över mig som en enorm våg. En stund stog jag där och tänkte på, att våran lilla son verkligen har varit så liten så de där kläderna varit lite för stora för honom. Rädslan och ångesten, från när han låg på sjukhuset nyfödd, så liten, så liten med alla maskiner runt om honom, bara kom tillbaka.

Jag bestämde mig för att fortsätta vidare innan jag brast ut i tårar, för det hade kunnat vara lite konstigt för de andra i affären när en mamma kommer in med sitt barn och bara ställer sig och storbölar vid en klädhylla. För det var nog det jag kände för att göra där och då. För inte förän under de senaste månaderna har jag vågat tillåta mig själv att verkligen känna saker. Det är klart man kände både lycka och glädje över att få ett barn och bli mamma när han föddes. Men samtidigt visste vi att prematurheten innehöll vissa risker. Precis som det gör för alla barn som föds tidigt. Så den där glädjen och lyckan över att se sitt barn, var också skuggad av rädsla och enorm ångest både över hur han skulle klara sig och det att jag hade stora hälsoproblem på grund av havandeskapsförgiftningen, men också över att ha noll kontroll över det som händer. Det har nog varit speciellt svårt för mig på grund av att jag har ett enormt kontrollbehov.

Men det som hjälper mig vid de här stunderna och som gör att jag nu vågar låta mig själv känna olika känslor, även om dom känns jobbiga, är att det alltid känns lite lättare efter att man tagit ett steg till genom känslornas djungel. Även då när det handlar om riktigt små steg.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.