Låt bitarna falla på plats

måndag 11 december 2017 - 12:22 | 0 Kommentarer

Livspusslet. En bit för varje del av livet. Ibland känns det som att alla bitar är perfekta och de slinker vackert in exakt där de skall sitta. Ibland är det som om ett blint fyllo har sågat ihop bitarna med en trasig cirkel. Man trycker och trycker in bitarna där man tycker de skall sitta, men de vill inte sätta sig.

 

Mitt livspussel har en vacker vild när det är klart. Men det är aldrig samma bild. Den ändras an efter stunderna då jag känner att pusslet för en stund är klart. Men oavsett bilden på pusslet, så är det alltid samma stämning. Det är en lugn, glädjefull och kärleksfull stämning över bilden. Allt är som det skall. Alla pusselbitar sitter på sin plats. Ibland kan jag uppleva en helt annan känsla, som skapas av de där dåligt sågade pusselbitarna som inte alls vill som jag. Jag vet hur jag vill att pusslet skall se ut när de är klart, men jag får inte ihop tillräckligt med bitar ens till ena hörnet.

 

När bitarna inte vill som jag, är det oftast bäst att ta några steg tillbaka. Luta sig tillbaka och andas djupt. Det är såklart inte lätt, men man får öva sig. Man får öva sig att lyfta händerna i luften och säga ”nähä, det här går inte. Vi får vänta och se hur det blir.”. Sedan kan man gå och ta en kopp te och lite choklad medan man väntar. Men att fortsätta trycka ner de där dåligt sågade bitarna, är bara en sorligt bortförklaring till att inte våga låta livet visa vad det har att erbjuda mig. Det kanske inte blir exakt som jag tänkte mig. Det kanske blir mycket bättre.

 

Inatt vakade jag flera timmar och rabblade upp allting som måste göras innan julen. Till slut bestämde jag mig bara för att göra sakerna en i taget och sedan se vart det leder. Julen handlar inte om stress. Det som inte blir gjort i tid, får vara.

 

Vem vet, när allting går omkring, kanske det här blir den bästa julen härtills.

 

15112020 70A3 42BF BDAA 94AC86CA5A82

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.