Material world

tisdag 2 januari 2018 - 19:57 | 0 Kommentarer

Idag är det den andra dagen på det nya året. Nej. Eller jo, det är det, men nej, nu släpper vi det där med att räkna dagar. Tänk om jag skulle börja varje vardagsinlägg med att berätta hur mångte dagen det är på året. Idag är det den 44 dagen på det nya året. Eller bara året. För någongång så slutar väl året att vara "det nya året". Jag vet faktiskt inte. Hur som haver, så slutar vi nu räkna dagarna och inser bara att ett nytt år har anlänt och that's that.

 

Idag blev det ett besök till hoplop, som var propp fullt med människor. Största delen av tiden spenderade vi i bollhavet. Pallomeri. The ocean of balls, som det heter på amerikanska (not, men visst hade det varit lite roligt om det hade hetat så). Det fick mig att tänka på en sak. Väinö har alltid gillat bollhavet och många har sagt att de kan köpa ett hem till honom. Ett sådant där litet, med 60 bollar. Tanken fanns även hos oss till en början, men efter 3 sekunders tankeverksamhet, slopade vi den ideén tillsammans. Av två orsaker.

 

För det första har vi redan en massa olika bollar hemma. Fotbollar, korgbollar, amerikanska fotbollar, innebandybollar. Det är som en stor bollfabrik här hemma. Därför tyckte vi att vi inte behöver 60 bollhavsbollar till i knutarna.

 

Men den största orsaken var, att om vi hade köpt hem ett eget bollhav åt Väinö, så hade hela grejen tappat sin magi. Det som varit något speciellt, skulle bli vardag. Och jag tycker det är hälsosamt att ha något att längta efter också. Återigen kommer det ner till samma sak som jag pratat om tidigare; man behöver inte äga allt och få allt.

 

Jag tycker det är helt naturligt att vilja ge sitt barn allting. och jag förstår det, absolut. Men man måste ändo dra gränsen någonstans. Och min gräns går vid bollhav hemma. Det är skrämmande hur tokiga vi människor är i att äga saker. Riktigt skrämmande. Det är nästan som att vi inte bara kan se på något, utan att vilja äga det själv. Ibland är det faktiskt skönt att bara titta på saker och sedan lämna dem kvar där de står. Kanske återvända och se på det på nytt eller uppleva det en gång till någongång senare. Ja, ibland är det ju också okej att unna sig lite materiell lycka, men som sagt, ibland är det bra att ha något att längta till också.

 

pexels photo 64775Nu - blir det pyjamasmys, choklad och tredje säsongen av VEEP på tv:n. Sämre kvällar har man ju haft. Jag påminner er att kommentera mitt tidigare inlägg med frågor, så vi får fler frågor till frågestunden. Ha det så fint!

Kategorier:

Vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.