Missförstå mig rätt

torsdag 10 augusti 2017 - 08:34 | 0 Kommentarer

Angående gårdagens inlägg om 4 besök till olika läkare, innan man hittar någon som tycker lika som en själv, så fick jag en kommentar om att inte alla föräldrar är likadana och att alla inte är sådana som googlar. Jag minns inte att jag skulle ha påstått något sådant. Jag skrev om de föräldrar som har denna "know-it-all-attityden". Jag skrev om en sorts grupp av människor, inte hela världens varje förälder.

 

Och när det kommer till att ha samma information som någon som studerat ämne på skolbänken, så kan man absolut skaffa samma information som en utbildad person, genom att läsa samma böcker, artiklar och undersökningar. Men enligt min åsikt, finns det endå något som en som läst på hemma inte har, men som en professionell däremot kan ha, nämligen arbetserfarenhet. Om en läkare t.ex. jobbat i 20 år med sitt yrke, så misstänker jag att han/hon har sett något barn mer. Och jag tycker man kan ge personen kred för det. En förälder känner alltid sitt barn bäst, men ibland kan det också hjälpa att någon utomstående ser sakerna från en annan vinkel. Men tycker man inte lika, så gör man inte de och söker hjälp någon annanstans.

 

Sen är det också som jag skrev, ingen tvingar en att göra något man inte vill. Är du inte nöjd med vården du fått eller känner att läkaren inte tagit dig på allvar - gå till någon annan. Gå på din magkänsla om det är det du känner är rätt. Men att hoppa runt hos 5 olika läkare, kan kännas lite onödigt i vissa fall. Dra inte alla över en kant och säg att dessa 5 olika läkarbesök är nödvändiga i alla fall. För det är just det här jag menade, att ibland har faktiskt professionella kunskap i sitt yrke. Men alla gör som de vill.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.