Nej tack

onsdag 11 oktober 2017 - 09:54 | 2 Kommentarer

Vet ni vad jag älskar? Spontana kärleksförklaringar. Vi firar varje år vår bröllopsdag, men vi är inte lika stora firare av t.ex. valentines day. Jag har aldrig gillat det där att komma ihåg någon bara för att det är någon speciell dag, som säger att man då skall fira sina kära. Födelsedagar, jul, bröllopsdagar och sådant är en annan sak. Men jag uppskattar mycket mer när man mitt i veckan köper blommor, eller någon annan present, åt den andra. Eller gör något extra bara för att visa hur mycket man uppskattar sin partner. De är de där små greijerna som gör att man känner sig uppskattad och älskad. Inte blommor och choklad 1-2 gånger om året. Inte för mig. De där små greijerna betyder mer för mig än vilka diamantörhängen som helst på vändagen.

 

Jaja, det om det. Bara något jag kom att tänka på idag när jag gjorde en extra fin frukost när Jaakko kom från jobbet. Men för att få gjort den frukosten, var vi tvugna att ta en sväng ner till närbutiken med Väinö på morgonen. Vid det här laget känner jag redan personalen i den butiken rätt så bra. Eller känner och känner, det är inte som att vi står varann jätte nära, men vi känner igen varandra liksom. Hur som haver så finns det vissa i personalen som alltid frågar om jag vill ha kvittot på mitt köp. Ibland tar jag det, ibland inte. Jag gillar att hålla dem i spänning. Hur skall hon göra med kvittot den här gången? Skall hon ta det eller inte? Ja? Nej? Det är som en liten lek mellan oss.

 

Idag var jag dock ganska trött och lyssnade inte så noga på den som satt i kassan. Jag svarade "nej tack" när han frågade om jag ville ha kvittot. Eller, när jag trodde att han frågade om jag vill ha kvittot. Det visade sig att han inte alls frågat mig något, utan istället önskade mig en trevlig fortsättning på dagen. Det blev lite konstig stämning där för en stund innan vi båda skrattade till. Det mest pinsamma är väl att det här inte var första gången det hände. Knappast heller den sista.

 

Frukosten blev i alla fall god och lyckad. Nu skall vi försöka ha en bra fortsättning på den här onsdagen. Hoppas ni också har det!

 

IMG 6004

Taggar:

Kategorier:

Vardag

2

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  11.10.2017 14:47 (5 månader sen)

  Min man blev överlycklig när jag dagen efter kanelbullens dag, skickade en bild åt honom att jag hade köpt en kanelbulle åt honom också. Vi var nämligen båda sugna på bullar då på kvällen före men ingen orkade riktigt ta sig till butiken. Kärlek i en bulle liksom :)

  • Jennie Lipasti

   12.10.2017 08:28 (5 månader sen)

   Ja, precis det jag menade! You go girl! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.