O se det snöar

onsdag 25 oktober 2017 - 19:32 | 0 Kommentarer

Ja, rubriken säger väl allt. Den första snön faller just nu ner över vår gård. Ställvis är det helt vitt redan. Tur att vi bytte vinterdäck under bilen igår. Och tur att vi hann kratta undan alla löv. Inte för att jag tror att den här snön skall stanna speciellt länge, men det känns skönt att ha det överstökat så man slipper kratta löv som legat under snön. Ni vet hur det ofta finns den där ena jobbiga typen i varje kvarter, som följer med vad grannarna gör och hur de sköter sina gårdar. Och om du inte känner igen den typen från ditt område, så är det förmodligen du som är den typen. Den senaste tiden har jag märkt att jag är just den personen i vårt kvarter. Jag har nämligen följt efter hur aktiva våra närmaste grannar är på att ta hand om sina gårdar. Vissa är väldigt aktiva, krattar varje dag och sopar vägen framför deras framfart, medan vissa inte verkar bry sig speciellt mycket. De sköter bara det viktigaste. Egentligen följer jag inte med dem för att vara jobbig, utan mer för att kolla hur andra tar hand om sina gårdar. Jag har dock märkt att de som är aktiva på att t.ex. kratta, motiverar mig till att göra ett extra bra jobb med vår gård. Det kan hända vi alla är mer eller mindre ofrivilligt inblandade i någon sorts ohälsosam jämnförelse tävling.

 

Vad annat har hänt idag då? Jag sov väldigt dålig förra natten. Vi vakade alla några timmar och kunde helt enkelt inte sova. Inte kände vi oss speciellt trötta heller, så vi låg alla i vår säng och bara myste mitt i natten. Dock har jag känt av vakandet idag under dagen och fick ta en liten tupplur på eftermiddagen. Annars har vi haft en ganska vanlig dag här hemma. En snabb tur tog vi till köpcentret under kvällen och vandrade runt i affärer. Jag hittade några tröjor och en jacka.

 

Nu väntar jag att Jaakko nattar Väinö och sedan skall vi göra lite te och kvällsmål åt oss. Vi köpte en donits från Arnolds som vi skall dela på och se på serier. Tror jag håller gardinerna öppna så vi kan se snön falla utanför, medan vi alla är här inne i värmen. Det är stunder som de här som man slås av den nästan förbjudna tanken, tänk att man kan ha det så här bra.

 

pexels photo 237180

Taggar:

Kategorier:

Vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.