Rebus läkarbesök

måndag 7 augusti 2017 - 08:41 | 0 Kommentarer

Tillbaka till vardagen hette det, så vi har som vanligt vakat några timmar under natten. Nå, nu vet jag ju inte om det är back to the basics eller om det var resan från Kreta till Gamla-Ulvsby som gjorde att Väinö kände för att vaka under natten. Det återstår att se. Men otroligt skönt att vakna upp i sitt eget hem idag och att nu kunna ligga här på soffan och slötitta på tv medan Väinö somnade om. Och framför allt att förstå vad de säger i tv:n, för det enda jag förstod av det grekerna sa i tv och radio under veckan var orden kisi doktor och jag är ganska säker på att det inte betydde samma sak på grekiska som det gör på svenska. Eller så är grekerna bara otroligt fascinerade av urologi. Vem vet.

 

Igår när vi kom hem, kollade jag våran post och jag märkte två saker:

1. Inga räkningar från den gågna veckan (man kanske borde satsa på att resa utomlands oftare ;)).

2. Svaren på mina njurundersökningar hade kommit.

 

Ni minns att jag berättade om mina 3 besök till laboratoriet under en och samma vecka. De är de svaren som kom nu. Jag måste bara ännu en gång förundra mig över hur konstigt det är att man inte får träffa sin läkare. Jag menar, vi lever i en värld där allting blir mer och mer teknologiskt och sen plötsligt skall man gå någonsorts brevväxling med sin nefrolog. Snart går väl våra läkarbesök ut på en whatsapp diskussion med emojis, då det blir som ett rebus och man skall försöka lista ut vad läkaren vill säga åt en.

 

Jaja, tillbaka till saken. Alla andra värden såg nu fullt normala ut, det enda som inte hade rört sig vare sig uppåt eller neråt (neråt ville vi att det skulle röra sig) var just njurvärdena. Det negativa är såklart att det här betyder att mina njurar nog aldrig kommer återställas till normalt. Men det positiva, och jag väljer såklart att glädjas mig mer åt det positiva än sura över det negativa, är att värdena inte hade sämrats. Som det nu ser ut, så behövs inga fler kontroller om inte symptomen förvärras eller det dyker upp nya. Nu återstår bara åtminstone ett besök hos gynekologen senare den här månaden och de blodprov som hon vill ta, för att kolla exakt hur farlig en ny graviditet skulle vara. De flesta läkare har varit eniga om att en ny graviditet är ett big no no! men vi får vänta och se vad specialisterna säger. Och hoppas kan man ju alltid på goda nyheter.

 

Men nu kickar vi igång den här måndagen och den här veckan!

 

IMG 4550

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.