Skolmatsdebatten

torsdag 5 oktober 2017 - 13:06 | 0 Kommentarer

De senaste dagarna har det diskuterats en hel del kring det här med skolmaten och dess kvalité. Det fick mig att tänka tillbaka på min egen skoltid och maten som serverades.

 

När jag ser tillbaka på maten vi fick under min grundskoletid (-97-06) så minns jag att potatisarna var som studsbollar. Hade man slängt en i golvet, så hade den förmodligen studsat upp tillbaka. Vi fick något som hette fisk i ostsås och det var precis så äckligt som det låter. Några fyrkantiga fiskbitar i en gul sås som påminde mer om snor än om mat. Makaronilådan var så hård så man nästan fick ta till verktyg för att få ut en bit. Ja, och var femte fredag serverades något som kallades "på husets vis". Vete f*n vad den sörjan innehöll, men jag skulle inte vara chockad om det var ihopblandade rester från de fem veckorna innan. Vegetarisk mat klassades länge som en specialkost och hade något denna specialkost, fick man hämta maten från köket. Precis som om man hade någon annan allergi.

 

Ja, det gick absolut att äta skolmaten. Men jag tycker personligen inte att det är för mycket begärt att få näringsrik mat, som inte ger en matsmältningsproblem, när man sitter och studerar från 8-15, 5 dagar i veckan och fortfarande är i växande ålder. Och till skillnad från många som tycker dagens ungdomar är för kräsna, så är jag glad över att vi har så medvetna ungdomar som förstår vikten av hälsosam mat.

 

IMG 5927

Taggar:

Kategorier:

Mat

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.