Tänk om kvinnor gjorde som män

torsdag 7 september 2017 - 22:12 | 0 Kommentarer

För några dagar sedan skrev Caroline ett inlägg om dickpics. Något som tyvärr verkar vara en normal del av vardagen idag. Det fick mig att tänka mer på något som jag redan en tid gått och funderat på; tänk om kvinnor gjorde som män?

 

Tänk om vi kvinnor skulle gå på denna ofattbara, moderna greijen att skicka dickpics. Men istället för en snopp bild, skulle vi skicka en bild på en använd mens binda. Bara skicka den. Ingen förklaring. Till en helt främmande människa. Med tanken att "vem vill inte se det här?".

 

Tänk om ett gäng kvinnor hade gått ihop och gjort en serie som Duudsonit, Jackass eller Nitro Circus. Svettats i en plastpåse och någon annan hade druckit det. Nitat fast våra skinkor. Fäst ett bilbatteri i våra bröstvårtor. Hur många hade sett på det? Nej, precis. Den serien hade nog inte fått samma positiva feedback som de som jag precis nämnde. Serien hade kanske blivit känd, men den hade inte diskuterats med samma positiva klang.

 

Tänk om kvinnor hade ställt sig längst fram i publiken på en stand up show, suttit bredbent med fötterna upp på scenen och ropat "visa bollarna! Visa bollarna!". Precis som ett gäng män gjorde på Norra Brunn när Nour El Refai uppträdde för en tid sen. Eller som när Amy Schumer uppträdde i Stockholm.

 

Tänk om vi kvinnor hade taffsat på män hur som helst och när som helst. Och sedan skyllt på männens klädsel eller att vi var fulla. Och sedan avslutat diskussionen med orden girls will be girls.

 

Ja, exemplen är många. Men jag undrar hur man hade sett på kvinnor som gjorde så som många män gör. Förmodligen hade hon blivit hånad och mobbad. Varför blir män ursäktade för så mycket skit, medan kvinnorna inte ens får visa sig ute med en enorm finne i pannan och håret oborstat, utan att folk börjar undra om hon mår psykiskt dåligt? "Men hur hade världen sett ut om vi alla betedde oss så där?". Ja, tänk. Och tänk, hur världen skulle se ut, om ingen skulle betee sig så.

 

IMG 5129

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.