This is my opinion of your opinion

lördag 12 augusti 2017 - 17:26 | 2 Kommentarer

Det finns inget jobb där man blir mer bedömd, än jobbet som mamma. Eller ja, idrottare kanske får lika mycket "gör si, gör så, du gör fel" -kommentarer, men skillnaden är att när man bedömer en idrottsmans eller -kvinnas prestation, bedömer man inte dem som personer utan som idrottare.

 

Som mamma lever man under ett förstoringsglas och alla, både människor du känner och inte känner, finns där för att berätta för dig vad du gör rätt, men framför allt vad du gör fel. Och fel gör du när du inte gör som de som bedömer.

 

Ja, Väinö kanske fick angina från vår södern resa. Men han fick också en skön, trevlig och händelsefull vecka med sina föräldrar, sina morföräldrar, sina gudföräldrar, sin kusin och en massa andra människor som bryr sig om honom. Han fick plaska i poolen varje dag, han fick uppleva stranden och havet för första gången och man såg att han trivdes. Sen att han möjligen fick angina på köpet, är tråkigt. Men när vi började fundera på resan, övervägde vi om vi skall resa eller inte. Vi kollade med rådgivningen och läkaren, som sa att det inte är någon risk att resa med honom, bara han har sina vaccin i ordning, vilket han hade.

 

Igår frågade jag läkaren på jouren om det kunde vara något han har fått med sig från resan. Hon sa att det var möjligt men att angina ofta gror i högst fem dagar och när det handlar om så små barn som Väinö, så brukar det nog bryta ut snabbare. Dessutom lär det vara mycket angina på gång just nu i Satakunta och vi har ju rört oss ute på stan och i butiken endel under veckan. Så mycket möjligt, att han plockat med sig något här hemifrån också.

 

Men tillbaka till det egentliga ämnet. Bara för att vi valde att resa med vårt barn och han nu blev sjuk, tycker jag det är extremt tråkigt att höra människor kommentera hur "man inte borde resa med så där små barn. Och här ser man exakt varför". Fel. Du väljer att inte resa med ett så litet barn. Och du har rätt till din åsikt, precis som i allting annat som angår dig och din familjs liv. Men du har inte rätt att slänga ur dig din åsikt i varken det här ämnet eller något annat, på ett sätt som nedvärderar alla andra som tycker, tänker och/eller gör olika.

 

Och om du tror att en kommentar som den där skall få mig att känna mig gladar med situationen, så kan jag berätta att du har fel. Om du tror att jag inte mår dåligt över att mitt barn mår dåligt, så tror du fel. Och det att jag mår dåligt, har absolut inget att göra med det varifrån han har fått smittan. Det enda jag bryr mig om är att han skall må bättre och bli frisk, vilket tack och lov sker nu.

 

Så innan ni slänger ur er kommentarer om era åsikter, tänk efter lite på vilket sätt ni säger dem. Nej, jag skall inte sitta här och skriva att jag aldrig skulle säga för starkt min åsikt men det finns liksom en plats och en tid för hur man framför sina åsikter.

2

Kommentarer

 • Cecilia

  12.08.2017 20:47 (4 månader sen)

  Har också rest mycket med vår baby och ser inget konstigt i det, sak samma var en smitta kommer, kan komma var i världen som helst. Men! Tycker du själv verkar vara dömande i ditt senaste inlägg mot andra som gör annorlunda. Att vi alla borde lita på läkarna skrev du. Tänk på det också, att alla har gått igenom olika saker än du och gör beslut enligt egen erfarenhet.

  • Jennie Lipasti

   12.08.2017 20:54 (4 månader sen)

   Ja, som jag skrev kan jag själv också säga saker rakt ibland. Och lite får rakt på sak. Sen sa jag i mitt förra inlägg att om man inte är nöjd skall man gå till en anna läkare. Göra vad som känns rätt. Jag sa INTE att alla skall lita på alla läkare. Och som sagt, det finns en plats och tid för åsikter. Jag kan känna att det är lite skillnad på att skriva ett allmänt inlägg om en viss grupp människor och att säga åt någon att det är typ eget fel att ens barn blivit sjukt. Och som du sa, alla har olika erfarenheter och man utgår efter dem. Alltså har du dina och du utgår efter dem och jag har mina.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.