Tokpannor i trafiken

tisdag 19 september 2017 - 18:45 | 0 Kommentarer

I Björneborg är det livsfarligt att vara fotgängare. Så fort någon i en bil, ser en fotgängare gå ut på skyddsvägen, så trycker den i bilen på gasen för att hinna fram och titta surt på personen på gångvägen. Som att fotgängaren är i vägen.

 

I huvudstadsregionen är det livsfarligt att vara bilist. Eller så känner i alla fall jag efter idag. Hur jag någonsin har kunnat köra runt här varje dag innan, utan ångest, är obegripligt. Folk kör som galningar. Och låt mig inte ens börja prata om motorvägarna. En bil behöver inte gå snabbare än 80 km/h, om du frågar mig. Det är därför jag inte har så mycket mot rusningstrafiken här. Jo, det är jobbigt att det går mycket tid åt till att sitta i bilen. Det är jobbigt när en 15 minuters resa, plötsligt tar 45 minuter. Men farten är liksom passlig för mig. 20 km/h, yes please. Men jag är inte den som är en risk i trafiken och kör 80 när det är 120. För det vet jag, att man kan ställa till med faror och i värsta fall olyckor om man kör för sakta också. Men eftersom jag kör då 120 km/h som man skall, betyder det att alla dessa bilar som rusar förbi oss, måste köra i en ännu snabbare hastighet. Men kan jag undvika motorvägen, då gör jag det. Idag resulterade denna skräck för motorvägar, att vi körde från IKEA med några småvägar som tog oss genom områden jag absolut inte ens hade något minne av att existerar. Men bra gick det och fram kom vi. Snabbt, det var det däremot inte. Men 2 av 3 är helt okej. Tycker jag.

 

Sen är det ju det här med en massa filer breved varandra. På vissa ställen finns det ju 5 filer breved varann. Det betyder att det kör bilar breved dig på båda sidorna och plötsligt vill båda komma in på din fil i mitten och man bara hoppas att de ser varandra och inte kör in i varann. Det körde bilar från höger och vänster. Framifrån och bakifrån. Eller ja, framifrån kom det ju inga bilar på det här filerna, men skall jag vara helt ärlig, så hade det nog inte överraskat mig fast det plötsligt hade kört någon imot oss. Väinö satt på bakbänken och skrattade och babblade. Han tyckte det var roligt med alla bilar att se på. Och jag satt på frambänken, "Mamma tycker det här är obehagligt".

 

Men det är inte dessa förbirusande galenpannorna som är det värsta i trafiken. Det värsta är de som sitter i bilarna bakom en och tutar. Fast de ser att det står en stor lastbil över hela vägen och det inte finns någon möjlighet för mig att köra runt. Idag var en sådan situation. Jag var tvungen att stanna och vänta på en lastbil som skulle vända sig. Det blev snabbt kö bakom mig och tutarna gick igång. Efter en stund kände jag att jag ville stiga ur bilen, plocka med mig Väinö och gå resten av vägen. Jag hade knackat på fönstret till bilen bakom mig och med gråten i halsen förklarat, att om det är så här de ville ha det, så ville inte jag vara med i leken. "Nu går jag. För jag tänker inte ta den här skiten". Som tur kom vi vidare från situationen ganska så snabbt.

 

Men det absolut värsta bilförarna i trafiken är de som kör och pratar, skriver eller bläddrar i sin telefon. Jag säger bara det, om du gör något som kräver att du använder dina händer, borde nog din hjärna också vara kopplad till det.

 

IMG 5541

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.