Varför syns inte mitt barn mer på bloggen?

tisdag 19 december 2017 - 13:01 | 4 Kommentarer

De är några som har undrat varför jag inte lägger upp mer bilder på Väinö på bloggen och någon undrade till och med om jag skäms över mitt barn eftersom jag lägger upp så lite bilder på honom på sociala medier. Jag trodde att svaret på den frågan är ganska självklart. Men eftersom det motförmodan inte verkar vara det, så passar jag på att göra klart här och nu att jag absolut inte skäms över mitt barn. Och om du mäter föräldrars kärlek till deras barn på basen av hur många bilder de lägger upp på dem på sociala medier, så är det kanske dags att logga ut för en stund från de sociala medierna.

 

Svaret på frågan om varför det inte finns mera bilder av Väinö på bloggen är egentligen ganska enkelt; jag känner mig inte bekväm med att lägga ut bilder på honom. Dels känner jag att det är fel mot honom eftersom han inte själv kan berätta sin åsikt om att synas på bilder som läggs ut. Sen kan man ju fundera om det är någon skillnad på att lägga ut bilder på någon och att skriva i texten saker som någon gör. Men för mig personligen så känns det inte bra att lägga ut bilder på honom och när jag väl gör det, så blir det ofta bilder där hans ansikte inte syns. Och bara därför att jag känner mig mer bekväm så. Jag antar att det också har att göra med att jag inte vill att någon annan skall kunna använda bilderna, typ.

 

Den andra orsaken är, att när man skriver en rätt så personlig blogg som jag gör, så handlar det ju mycket om att ”sälja sin livsstil”. Om man vill uttrycka det ganska så rakt på sak. Och när det kommer till Väinö, så vill jag inte använda mitt barn som en ”produkt” för bloggen. Han finns med i vardagen och inläggen eftersom han är den största biten i mitt liv som hemmamamma, vilket bloggen ju mestadels handlar om. Men som sagt, det känns bara inte bra att lägga ut bilder.

 

Sen finns det en tredje orsak, vilket är elaka kommentarer. Jag läser en hel del andra mammabloggar och mängden elaka kommentarer jag läser på dem är s-k-r-ä-m-m-a-n-d-e. Folk skriver kommentarer där de undrar varför någons barn ser så konstigt ut och att barnet är fult. Jag kan tåla det att någon skriver så om mitt utseende, att jag ser konstig ut eller att jag är ful. Det känns inte bra att höra sådant, men jag kan som vuxen ta emot det. Däremot skulle jag ha väldigt svårt att få sådana kommentarer om mitt barn, för att inte glömma att han någon gång kommer bli stor nog att själv gå in på nätet och då vill jag helst inte att han skall behöva läsa kommentarer där någon idiot känner ett behov att kommentera hans utseende. Och innan någon nu undrar, så vill jag påpeka att Väinö är det vackraste barnet på denna jorden i mina ögon.

 

Så där har ni kort och gått svaret. Det är inte konstigare än så. Jag vet att det finns många bloggare där ute som lägger ut massvis av bilder på sina barn och det får de göra, om det är det de vill. Jag har inget emot dem. I vissa fall är jag den som läser just de där bloggarna. Så det här inlägget är inget påhopp mot mammabloggare som gör annorlunda än jag. Det här inlägget är ett svar på frågor som ställts till mig under den senaste tiden.

 

5E2CD1ED D9ED 4731 BA32 785505D02A4C

Kommentarer

 • LO

  19.12.2017 22:09 (1 månad sen)

  Äntligen! Håller fullständigt med dig! Barn beöver inte synas på alla sociala medier. Vi har valt att inte sätta ut bilder på våra barn just på grund av de orsaker som du nämnde men också för att jag funderar på vem som är genuint intresserad av att se mina barn? Det är de närmaste, sådana människor som vi träffar regelbundet, inte några avlägsna fb-vänner tex. Och helt ärligt blir jag ganska trött på bloggare som lägger upp bild efter bild på sina barn så det är så befriande med din blogg eftersom jag vet att du har barn men inte visar bild på barnet, så tack :-) och ditt barn är helt säkert alldelses underbart precis som mina barn :-)

  • Jennie Lipasti

   20.12.2017 05:46 (1 månad sen)

   Tack snälla!


 • Jenni

  19.12.2017 23:26 (1 månad sen)

  Jag har också gjort valet att inte publicera bilder på Neo på min blogg och skrivit ett liknande inlägg som du har gjort här nu. Jag själv publicerar inga bilder på hans ansikte just eftersom han inte kan ha en egen åsikt om det ännu, och jag är orolig hur det kan påverka honom i framtiden, just med mobbning och sådant. Men precis som du tycker jag alla får göra exakt så som de vill! :)

  • Jennie Lipasti

   20.12.2017 05:46 (1 månad sen)

   Ja, alla får göra enligt det som känns bra för en själv ☺️


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.