Vi är som bilar i en korsning

torsdag 17 augusti 2017 - 10:36 | 0 Kommentarer

Okej, jag känner att jag måste skriva några ord angående mina åsiktsinlägg. När jag skriver om min åsikt, skall ni veta att jag skriver om ämnen som jag har inblick i. Jag sitter inte här och skriver om huruvida NASA använder rätt utrustning eller inte, för det har jag inte en aning om. Det jag skriver om, är något jag upplevt och ofta på nära håll. Och jag tar gärna emot kommentarer angående ämnet. För jag gillar att babbla, men det blir en ganska enformig diskussion om det endast är jag som pratar. Jag har en röst och jag tänker använda den. Och jag tänker inte skämmas över att jag vågar göra det.

 

Något är bra och fungerar för dig, men inte för mig. Och så är det. Och så får det vara. Det viktiga är att vi respekterar varandras åsikter. Och det är viktigt att du som läsare, förstår att när jag skriver min åsikt om något ämne, så dömer jag inte alla människor i det inlägget. Jag förstår att inte alla gör likadant. Och jag skriver absolut inte om dig och ditt liv. Jag hänger varken ut en enskild person eller alla människor. Jag skriver om en viss grupp människor. Och om du sedan som läsare känner dig träffad av mina ord och känner att du vill rätta till mig, gör det. Men kom ihåg, att på samma sätt som du har upplevt något på ett sätt, så har jag upplevt det på ett annat. Och vi båda har lika rätt i att känna som vi gör, på basen av våra upplevelser.

 

Det är väldigt arrogant att säga att bara för att du inte gillar något, är det globalt en dålig sak. Och tvärtom. Att alla skall tycka om det som du gör. Jag säger ofta och skriver här på bloggen om saker som jag gillar och inte gillar. Men det betyder inte att du inte får tycka olika. Det är inte nedvärderande och kränkande att säga sin åsikt (om man gör det på ett sakligt sätt). Därför skall du som läsare inte heller känna dig mindre värd, bara för att vi har olika åsikter.

 

Så, ni får gärna kommentera och jag lyssnar på era åsikter, så länge ni inte anklagar mig för att dra alla över en och samma kant. Nej, det är inte alltid lätt att inse att jag kanske hade fel eller sa lite tokigt. Men jag jobbar hela tiden på att utveckla just den delen av mig. Och oftast när jag skriver inlägg eller svarar på kommentarer, är jag på gott humör. Ibland är jag det inte. Och ibland kanske mitt dåliga humör kan gå ut över andra. Men sen igen, så är jag bara en människa. Precis som du. Jag gör lyckade saker och jag gör misslyckade saker. Precis som människor gör. Det är bara det att när jag gör ett misstag, blir det mer synligt här bloggen, än om Lisa misslyckas bland sina kompisar. (Och nu alla Lisor som undrar om jag pratar om just dem, ta det lungt. Det gör jag inte. Jag pratar om en påhittad Lisa som bor i mitt huvud och gör en del konstiga greijer ibland, men är för övrigt en riktigt trevlig tjej). Men samtidigt är det nog bra, för det är det jag vill visa er med bloggen. Mitt perfekt operfekta liv. Livet som finns utanför instagramflödet och facebook. Livet som sker påriktigt.

 

IMG 10Bild från pexels.com

 

Vi är som bilarna i korsningen. Vi kommer i alla former, storlekar och färger. Korsningen är mötesplatsen för åsikter. Vissa bilar står på sidan om och bara lyssnar. Vissa vågar ge sig in i diskussionen. Det gäller sig att hitta ut ur korsningen, utan att krocka med någon annan så att någon kan skada sig. Det gäller att hålla sin linje, men respektera andras linjer också.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.