header19

5 saker om mig

Skrivet av Jennifer Carp 22.09.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

IMG 0445

1. På söndagar gör jag mat för hela veckan (må-fre). Älskar att ha matlådor som väntar på mig när jag kommer hem från skolan, innan jag ska till jobbet. Det är inte bara tidssparande utan också mycket lättare att äta nyttigt på det sättet. (Och billigare + sparar energi)

2. Jag vet inte om det är nåt slags OCD eller om jag bara är väldigt glömsk, alternativt har en väldigt stor rädsla för att försova mig, men varje kväll innan jag somnar (oavsett om jag har skola/jobb/är ledig nästa dag) kollar jag att jag har lagt på alarm inför nästa dag. Så vrider jag upp ringsignalen på högsta volym, stänger alarmappen, öppnar den på nytt och kollar att allt är kvar. Gör alltså samma procedur fyra gånger. Varje. Kväll. 

3. Varje kväll gör jag dessutom frukost inför nästa dag. Jag är en nattuggla och absolut ingen morgonperson. Klarar inte ens av att koka kaffe på morgonen. Varje kväll innan jag går och lägger mig städar jag köket, mäter upp havregryn, bär och vatten och låter det stå i en kastrull över natten, samt laddar kaffekokaren tills nästa morgon. Life saving advice, tro mig.

4. Jag dricker dagligen litervis av kaffe. Inte för att det gör mig piggare (för det gör det verkligen inte) men för att det är gott, en vana och för att jag får en sån fruktansvärd huvudvärk om jag inte gör det. Nyttigt.

5. Jag har tre kalendrar plus två i telefonen och skriver upp ALLT och planerar mina dagar i samtliga. Det är det enda sättet som hjälper mig minnas saker, är hemskt tankspridd av mig.. Jag älskar att bocka av to-do-lists, och att få bocka av samma uppgift men att få göra det sex gånger är vad jag lever för. 

Kommentarer

 • Malin 22/09/2017 10:51am (2 år sen)

  Spännande med matlådor, kan du berätta mer hur du gör dem? Fryser du in dem eller hur hålls allting fräscht så länge? Äter t.ex. mycket pasta själv och det känns ju godast att äta när det är nylagat.

  • Jennifer Carp 22/09/2017 11:05am (2 år sen)

   Kan fast göra ett helt inlägg om matlådorna! :) Kul att det intresserar nån annan också, älskar matlådor :D
   Ha en fin helg!

 • Anna 22/09/2017 7:00pm (2 år sen)

  Känner så igen mig med alarmet på morgonen. Jag kollar alarmet flera gånger på kvällen, vet inte hur många gånger, men det är mycket. Jag har också flera olika tider som alarmet kommer på, jag har en vana att stänga av dom första alarmen och somnar sedan om. Så kanske det är bättre med flera alarm tider, än bara ett. Iallafall, det är en smått irriterad vana och osäkerhet.

  • Jennifer Carp 24/09/2017 1:08pm (2 år sen)

   Kan verkligen vara störande! Och om jag inte kollat vaknar jag upp i panik och tror jag försovit mig nångång 3-tiden på natten :D

Skriv en kommentar