header19

Appar för bildredigering

Skrivet av Jennifer Carp 12.10.2018 | 3 Kommentarer

IMG 0076

Redigerad i Lightroom, Snapseed & Afterlight

Jag är en sån som alltid testar på massa nya saker i hopp om att hitta min nästa nya hobby. Jag investerar mycket tid i början men tyvärr tröttnar jag alltid väldigt snabbt och hinner hitta något nytt innan jag blir världsbäst. Meen, en hobby som funnits med under måånga många år och som inte blivit utbytt (ännu) är fotograferingen och mina kameror. 

IMG 0066

 

Det går i perioder, ibland fotar jag mer, ibland  mindre, men här på Bali har iallafall inspirationen  flödat och kameran hänger med mig rätt ofta.

 

 


Eftersom att jag har en kamera med Wifi-funktion är det dessutom smidigt att flytta över bilderna till mobilen och sköta all bildredigering i en app on-the-go. Självklart lider kvalitén lite och jag föredrar nog att sitta ner i lugn och ro och redigera vid en dator, men appar är ändå så himla lätta och smidiga!


Tänkte alltså tipsa er om mina favoritappar i min mobil som jag använder mig av för att redigera bilder dagligen:


Afterlight

Appen kostar knappt något alls, och är definitivt värt det. För tillfället är Afterlight min favorit när det gäller bildredigering i mobilen. Den har filter, färgkorrigering, effekter och de vanligaste verktygen - allt en kan tänkas behöva. Det enda jag tycker fattas är att man borde få göra ‘presets’ men tyvärr är det inte möjligt.. (ännu?)

Pris: 2.99€ (?)

IMG 0072

UNUM

Med UNUM kan man se sitt instaflöde live, ladda upp bilder och planera i vilken ordning man vill posta bilder - mycket praktiskt. 

 

Gillar även att man kan välja att dölja vissa gamla bilder från sitt flöde och flytta runt bilderna hur som helst!

Pris: Gratis

IMG 0078

instagram / hipsterjefe

VSCO
En mycket bra gratisapp med massa fina filter. Du kan göra som mig och köpa massa olika filter, eller vara klok och prenumerera för att få tillgång till alla filter + ha möjlighet att redigera videor också. Den här appen har varit min ride or die sen jag började redigera i mobilen.

Pris: Gratis


Snapseed

Snapseed används rätt sällan för tillfället, men under perioder när jag endast tar bilder med mycket vitt och kalla toner är den här appen en lifesaver. Snapseed är bra för färgkorrigering och att klippa ut störande objekt ur bilder!

Pris: Gratis


Lightroom CC

Den här appen använder jag också i princip endast för färgkorrigering, men jag gillar även att pyssla och lägga ihop egna presets. Istället för att “ta bort” färger som jag gör med Snapseed, använder jag Lightroom för att “lägga till” färger som (mobil)kameran inte fångat upp så bra på bild.

Pris: Gratis


Om ni använder er av andra appar som ni inte kan leva utan så får ni jättegärna dela med er i kommentarerna! 

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 14/10/2018 12:12am (8 månader sen)

  Jag använder alltid snapseed ???????? Tycker det är då bekvämt på något vis, och då jag vil att en redigering ska gå snabbt ät det praktiskt att veta exakt hur man gör ☺️

  • Jennifer Carp 18/10/2018 10:27am (8 månader sen)

   Jepp, den är så praktisk till många saker! :)

 • Karolinas kaos 14/10/2018 12:14pm (8 månader sen)

  Vasa-appen Kuni Cam är också riktigt bra!

  • Jennifer Carp 18/10/2018 10:28am (8 månader sen)

   Laddade ner den och den har jättemånga fina filter ju! :O Tack för tipset!

 • Heidi 14/10/2018 6:22pm (8 månader sen)

  Måste rekommendera Affinity Photo. Bättre än Photoshop i många avseenden och har dessutom en billig engångs licens.

  • Jennifer Carp 18/10/2018 10:29am (8 månader sen)

   Tack för tipset! Använder mig av Photoshop & Lightroom för tillfället men ska spana in Affinity Photo också :)

Skriv en kommentar