header19

Betydelser bakom tatueringar

Skrivet av Jennifer Carp 24.05.2018 | 2 Kommentarer

Även om jag ofta tatuerar mig bara for the purpose att tatuera mig, har jag faktiskt tatueringar med en större betydelse bakom. Jag gjorde en två-frågors-enkät på Instagram här om dagen och majoriteten ville faktiskt se fler inlägg om mina tatueringar och deras betydelse. Det var ju ett tag sen jag gjorde ett inlägg med alla mina tatueringar, och en del har hänt sen dess!

Den här gången tänker jag däremot inte lägga ner så mycket tid på att skriva in var alla tatueringar gjorts, i vilken ordning eller när (för nu har jag faktiskt tappat räkningen och koll på både ordning och tidpunkt) men mer om hur jag resonerade - eller inte resonerade då jag valde att lägga mig under nålen.

Så i del ett vill jag självklart börja med de två tatueringar som är mest betydelsefulla för mig. Dessa två har jag gjort till minne av en av huvudpersonerna i mitt liv, min mormor som gick bort för tre år sedan.

6B0486FF 3892 436C 9097 7694C17BD8C5

Min magtatuering har inspirerats av smycken jag haft äran att ärva efter henne. Det senaste tillskottet: min liljekonvaljbukett ska påminna mig om mina finaste barndomsminnen då hon tog mig med ut i naturen där vi bodde, bara för att visa mig de bästa ställen att hitta liljekonvalj - den finaste av blommor. Liljekonvaljtatueringen såg jag till att göra i Lettland, stället jag flyttade till bara nån månad efter att hon gick bort.

När det gäller symboliska tatueringar är det, för mig, viktigt att det är just det: en symbol. Jag vill inte ta datumtatueringar eller typ "rest in peace mormor"-tatueringar eftersom att jag känner mig själv och vet med 110% säkerhet att jag skulle tröttna på text väldigt snabbt och främst bli ledsen över det. Istället vill jag påminna mig själv om fina minnen och uppskatta det som en gång varit. Missförstå mig inte: gillar du datum, etc. så ska du självklart tatuera mig. Ta inte illa upp över min personliga smak.a

Har ni symboliska tatueringar?


 

Kommentarer

 • Yvonne 24/05/2018 1:46pm (20 månader sen)

  Jo. Jag har bara en tatuering, men den är symbolisk för mig. Det är en svan som speglar sig i vattnet. En annan svan närmar sig, och i ramen runt tatueringen finns fyra röda näckrosor.

  Svanen som speglar sig är jag, "den fula ankungen", som blev mobbad, men som inte var nån ful ankunge utan en svan <3
  Den andra svanen påminner om ett romantiskt minne där svanar var inblandade, och de fyra blommorna symboliserar mina fyra barn.

 • Conny 08/06/2018 5:22pm (20 månader sen)

  Tröttnar man inte på tatueringar? Om man gör ett motiv som verkar coolt vid en tid och så går livet...

  • Jennifer Carp 29/08/2018 10:40am (17 månader sen)

   Det går väl aldrig riktigt att garantera :)

Skriv en kommentar