header19

Elaka kommentarer

Skrivet av Jennifer Carp 28.02.2019 | 4 Kommentarer

Kategorier:

Jag är relativt skonad från elaka kommentarer. Det händer ofta att folk vill uttrycka sin åsikt när jag skriver om exempelvis veganism, men mycket sällan förbiser de poängen med inläggen - kommentarerna jag brukar få in är sakliga!

 

Men ibland så slinker det ner nåt nättroll i kommentarsfältet, som tror sig veta så mycket om ens personliga liv och karaktär. Nån som tror sig ha rätten att berätta precis hur ful man är och hur fel man har när man tycker si eller så.

 

Tur är det att såna troll hålls anonyma, annars kunde det ju va lite pinsamt, om hen faktiskt kände mig! 

 

elakakommentarer1

Tänk på att den person var kommentarsfält du spökar i, kan sen innan och gå genom något svårt. Hen kan vara ensam, må dåligt och inte ha någon att prata med. Var snälla!

 

Något jag aldrig kommer förstå är varför folk ska ta ut sin ilska eller osäkerhet i andras kommentarsfält. Om jag har en dålig dag tar jag inte ut det på nåns ögonbrynstutorial på YouTube eller veckoslutssammanfattning? Att folk ens orkar kommentera att jag är ful under ett inlägg där jag nyss räknat upp alla mina komplex och allt jag någonsin tyckt varit fult på min egen kropp - ja det är ju bara.. ironiskt?

51808002 2204181483178811 831265536442974668 n

 

En tankeställare till er som faktiskt lämnar elaka kommentarer online:

- det ni skriver och kommenterar online kommer alltid vara länkat till er IP-adress

- det ni skriver och kommenterar online kan läsas av någon, till exempel ett barn, som går genom något mycket jobbigt. Er kommentar kan resultera i något mycket värre än ni kanske avsett.

- det ni skriver och kommenterar online är barnbeteende. Jag hoppas verkligen inte ni gör det åt yngre personer. Jag hoppas att om ni som gör det är unga, kommer till insikt och slutar. Och jag hoppas att om ni som gör det är äldre, kommer till insikt att ni är riktigt löjliga - och slutar.

 

Tur är det också att såna troll kan ge inspiration till dagens inlägg - jag som inte hade någon aning om vad jag skulle skriva om! Jag har er att tacka! :)

 

Får du elaka kommentarer?

Blir du nätmobbad? Går du genom någonting just nu? Behöver du någon att prata med? Hjälp finns att få.

Krisnummer: 010 195 202

Kommentarer

 • Pamela 28/02/2019 10:15am (9 månader sen)

  Jag har tyvärr varit en sådan person under tidigare år, men har verkligen kommit till insikt. Jag skäms för mitt tidigare beteende, och jag kan verkligen inte förstå hur en person VILL vara elak mot någon annan. Det spelar ju inte ens nån roll. De som skriver och säger elaka saker påverkas ju högst troligen absolut ingenting i deras vardag av att nån annan har en viss kost eller ser ut på ett visst sätt.

  Vi alla bara är, och ska fortsätta vara tillsammans på denna jord, tänk så mycket skönare den tiden skulle vara om alla kunde bry sig om VARANDRA istället för yttre attribut. Suck.

  På tal om något annat skulle jag gärna se ett inlägg med tips på naturliga och eco-friendly hud- och hårdvårdsprodukter (om du inte skrivit om det redan kanske), då jag just nu går vilse i djungeln av produkter!

 • Caroline Eriksson 28/02/2019 1:29pm (9 månader sen)

  Så bra inlägg. :)

  • Jennifer Carp 28/02/2019 9:08pm (9 månader sen)

   Tack snälla! :)

 • Sandra Neuman 28/02/2019 5:57pm (9 månader sen)

  Och är man högkänslig så tar det så sjukt av att läsa de där elaka kommentarerna när de är riktade mot en själv. ????

  • Jennifer Carp 28/02/2019 9:09pm (9 månader sen)

   Tyvärr ja! :(

 • Caroline 28/02/2019 6:55pm (9 månader sen)

  SÅ BRA och viktigt inlägg!! Jag har själv inte heller behövt ta emot så mycket elaka kommentarer, men blir så arg när jag ser vad folk faktiskt täcks kommentera på andras sociala medier. Ibland tycker jag också det känns som att folk på riktigt tänker att de har rätt att kommentera vad de vill speciellt åt större influencers med mycket följare. Lite som att attityden är om man har gett sig in i den här branschen så skall man automatisk också kunna acceptera att folk kommeterar att man har stor näsa, att man är korkad eller att ens barn är fula... det är så sjukt.

  • Jennifer Carp 28/02/2019 9:11pm (9 månader sen)

   Eller hur! Blev riktigt arg när människor gått så pass långt och skrivit elakt så pass länge att t.ex. Bianca Ingrosso valde att sluta blogga..

Skriv en kommentar