header19

En vecka utan pengar

Skrivet av Jennifer Carp 25.03.2019 | 2 Kommentarer

Pjuh, vilken helg!


I lördags började dagen med brunch tillsammans med Daniel, (som varit på besök i Vasa sen i torsdags) Lucas och Robin vid Bacchus. Jag har länge varit sugen på att testa brunchen där då jag fått berättat för mig att det finns mycket vegansk - och wow - vilken lyx det är att gå till serverad mat som både smakar gott och är en fröjd för ögat.


Det blev en instickare via Aroma för nybakt surdegsbröd på hemvägen. Favoritsysslan på helgerna.


På eftermiddagen jobbade jag lite grann, eftersom jag gillar att ligga ett steg före för att slippa stressa. Men ack, förgäves. Stressigt blev det iallafall, då jag började förbereda kvällens småplock och var tvungen att städa innan gästerna skulle komma. Det vankades nämligen den första riktiga vinkvällen hemma hos mig i mitt nya hem!


Trevligt minsann, med nära vänner som alltid lyckas sätta guldkant på ens liv. Hoppas ni hade en fin helg också!


Men en vecka utan pengar?


Ni läste rätt. Som rubriken antyder, ska jag försöka klara mig en vecka utan tillgång till varken bankkort eller kontanter! I och med den nya veckan har vi på Sevendays ekonomivecka 25-31.3. Det här var det första jag kom på att jag vill testa!


Och ja, ni tror säkert att jag blivit galen, men jag tänkte att det här kan bli ett spännande experiment (fråga mig igen om tre dar då maten tagit slut) men framförallt lärorikt och plånboksvänligt.

 

enveckautanpengar


Så vad är reglerna? Mycket enkla, jag ska försöka att inte köpa något på en vecka - inklusive mat! Jag har relativt mycket i mina skåp som jag ska göra mitt allra bästa för att försöka skapa något slags ätbart av, men det blir inte särskilt mycket frukt då fruktsaldot denna måndag ligger på en pyttenuttig banan. Oh well.


Jag lovar såklart att uppdatera er i slutet av veckan hur det har gått, och låt mig gärna vet om någon av er planerar göra mig sällskap i den här utmaningen :)

Kommentarer

 • Emma 25/03/2019 3:16pm (11 månader sen)

  Jag har gjort det i två veckor nu, endast handlat för 10€. Nöjd ????????‍♀️

  • Jennifer Carp 25/03/2019 5:18pm (11 månader sen)

   Wow! Får hoppas att det går lika bra för mig ????????

 • Heidi 25/03/2019 9:33pm (11 månader sen)

  Sku ha så lyst att prova. Men med våra 2 små pojkar hemma måst vi nog se till att vi har näringsrik mat varje dag. Bara jag o mannen sku fint klara oss men att hitta på något att trolla fram från det vi har i skåpen. Måst tänka ut någon annan variant av köpfri vecka :)

  • Jennifer Carp 25/03/2019 9:41pm (11 månader sen)

   Helt förståeligt! Det kanske skulle gå att lägga upp något slags budget för barnens mat och sen helt enkelt ha köpstopp på allt annat och försöka äta upp vad som finns i skåp och frys! :)

Skriv en kommentar